Σχόλια 19/11/13

0
Έχουμε πάθει εθνικό ντεζαβού! Στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν χούντα και στο ΠΑΣΟΚ αποστασία….


 
 
Καλή επιτυχία!
 Σήμερα Τρίτη η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στο Βουκουρέστι την αντίστοιχη Εθνική Ομάδα της Ρουμανίας. Μια Ρουμανία πληγωμένη στον εγωισμό της από το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού που χάσανε από την καλύτερη Ελλάδα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι το σημερινό δεύτερο παιχνίδι πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πως απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία, ότι ο αντίπαλος είναι δύσκολος και με υπέρ του την προϊστορία.
Όπως και να’ χει, η Εθνική ποδοσφαίρου απόψε θα έχει τη συμπαράσταση χιλιάδων Ελλήνων που ταξίδεψαν απ’όλα τα μέρη της χώρας. Η Ξάνθη μάλιστα θα δώσει δυναμικό παρόν με 3-4 λεωφορεία και αρκετά Ι.Χ.
-Καλή επιτυχία λοιπόν στην Εθνική μας!
«Ε»


 
ΑΥΓΗ κατά ΝΕΩΝ
 Σκληρή αντιπαράθεση ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες μεταξύ της εφημερίδας ΑΥΓΗ που υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα ΝΕΑ που δεκαετίες τώρα βρίσκεται στον κεντρώο χώρο με αδιαμφισβήτητες δημοκρατικές περγαμηνές.
Η Αυγή ξεκίνησε την αντιπαράθεση με αφορμή ένα σκίτσο σε γελοιογραφία του Δ. Χαντζόπουλου στο οποίο εμφανίζονται δύο γυναίκες να κάνουν «δοκό» και οι γυναίκες αυτές συμβόλιζαν τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή που πρωτοστάτησαν στην εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ.
Η ΑΥΓΗ θεώρησε το σκίτσο σεξιστικό και κατηγόρησε τα ΝΕΑ για κιτρινισμό. Και βέβαια ακολούθησαν απαντήσεις και δηλώσεις που καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος του Δ. Χαντζόπουλου και του σκίτσου του και την εμφάνιση –δυστυχώς – επιθυμιών για εφαρμογή λογοκρισιών εις βάρος εφημερίδων.
-Ολισθηρό το έδαφος και απαιτείται αυτοσυγκράτηση. Διότι η ΑΥΓΗ έζησε στο πετσί της τη λογοκρισία. Το ξέχασε; Και θέλει τώρα να εφαρμοσθεί εις βάρος άλλου;
«Ε»


 
Ειρηνική πορεία
 Μεγάλη και ειρηνική η πορεία της Κυριακής για να τιμηθεί η Επέτειος του Πολυτεχνείου στην πόλη μας.
Σημειώνουμε ότι τα δύο αυτά στοιχεία για να καταδείξουμε ότι οι φόβοι κάποιων για επεισόδια πως ήταν αβάσιμοι.
-Έκαναν την πορεία τους οι διαδηλωτές, φώναξαν τα συνθήματά τους και σκόρπισαν ήσυχα. Συνθήματα βέβαια κατά του φασισμού, της τρόικας και της κυβέρνησης.
Σημειώνουμε πως με τον ίδιο παλμό έγινε και η πορεία του ΚΚΕ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
«Ε»


 
Ο Τύπος καίει αλλά φωτίζει (Βολταίρος)
 Η ρήση του Βολταίρου έμεινε στην ιστορία: «Ο Τύπος καίει αλλά φωτίζει».
Και έτσι είναι. Ο Τύπος με την κριτική του, τον έλεγχο και τις παρατηρήσεις του, ενοχλεί την εξουσία, την καίει, αλλά παράλληλα φωτίζει την κοινωνία, τον κόσμο, δίνει απαντήσεις, δίνει διέξοδο στα αιτήματα, απαντά στα ζητήματα της κάθε εποχής, γίνεται κήρυκας των νέων ιδεών και αξιών.
Είναι αυτό το φως της διανόησης, των κοινωνικών συγκρούσεων, των ιδεών και αρχών. Καίει ο Τύπος τον τύραννο, την αντιδημοκρατική λειτουργία, την διεφθαρμένη εξουσία, τις κρατικές υπερβολές.
Είναι λοιπόν προτιμότερος ένας Τύπος με υπερβολές από τη μη ύπαρξη Τύπου.
«Ε»


 
Ενόχληση χωρίς τιμωρία
 13.15 η ώρα στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα. Από την πλατεία Μπαλτατζή προς την οδό Μπρωκούμη ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Κοντοστέκονται όσοι βρέθηκαν εκεί και με έκπληξη βλέπουν (και ακούν) μια δίκυκλη μοτό, παλιά, να γεμίζει την ατμόσφαιρα με έναν πολύ δυνατό θόρυβο!
Το δε καταπληκτικό της υπόθεσης, ο οδηγός του δικύκλου να μην ενοχλείται, να μην ενδιαφέρεται για τη φασαρία που κάνει, να προχωράει οδηγώντας την θορυβοποιό μηχανή προς την 28ης Οκτωβρίου.
Το τραγικό αυτής της υποβάθμισης; Μέχρι που χάθηκε στην στροφή δεν τον σταμάτησε κανείς, δεν βρέθηκε ένας τροχονόμος, ένας αστυνομικός. Ίσως δε να έφτασε στον προορισμό του χωρίς ενόχληση, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα!
Μάλιστα να νοιώθει ικανοποίηση και ηδονή για την ταλαιπωρία που προκάλεσε με τον θόρυβο στους συμπολίτες. Και βέβαια θα ξανακάνει τα ίδια αφού διαπίστωσε πως σ’ αυτή την πόλη κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς τιμωρία…
«Ε»


 
Μεινοτικό
 Στο μπαϊράμι οι Ιμάμηδες αντί για θρησκευτικά μηνύματα επεκτάθηκαν σε εθνικιστικές κορώνες, αναφέροντας μέχρι και το ενδιαφέρον του κ. Ερντογάν για τη μειονότητα.
Τα μηνύματα ήταν των ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης.
V.K. – Β. Καρτσίδης


 
Στην Αδριανούπολη …
 …ήταν το Σαββατοκύριακο ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης. Όχι δεν ήταν σε αποστολή για θέματα του δήμου αλλά για προσωπικούς λόγους, όπως μας διαβεβαίωσε όταν τον συναντήσαμε τυχαία. Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του κ. Μπένη εργάζεται στο Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης και έτσι ο κ. Μπένης τη διαδρομή Ξάνθη – Αδριανούπολη την έχει φάει με το κουτάλι…
Και μιας και αναφερθήκαμε στην Αδριανούπολη. Η πόλη έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια και σε θέματα υποδομών αλλά και αισθητικά. Χαρακτηριστικό είναι – και το παρατηρεί ο επισκέπτης – τα αμέτρητα παρτέρια με τα λουλούδια και τα πάρκα που δίνουν έναν ευρωπαϊκό αέρα στην πόλη. Αλλά πολύ έχει αναβαθμίσει την πόλη και το Πανεπιστήμιο Θράκης, ένα από τα μεγαλύτερα της Τουρκίας το οποίο δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς ένας εκ των οποίων είναι η αναστύλωση και η λειτουργία του Μoυσείου Υγείας που βραβεύτηκε το 2004 ως το καλύτερο της Ευρώπης.
Μ.Ξ.


 
Σε Λαογραφικό Μουσείο…
 … θέλει να μετατρέψει ο δήμος Αβδήρων το Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης παιδιών. Επίσης στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι σε αίθουσα του σχολείου να εκτεθεί και το προσωπικό αρχείο του διακεκριμένου δημοσιογράφου που κατάγεται από την Μάνδρα Λάμπρου Παπαντωνίου. Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να το παραχωρήσει σε έναν φορέα που υλοποιεί πρόγραμμα εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες.
Μ.Ξ.


 
«Σκούπα» για τη στάθμευση στην Παλιά Πόλη
 Τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας όσον αφορά στην παράνομη στάθμευση ανέλαβε η τροχαία και προκειμένου να καλυφθεί, έστω και υποτυπωδώς το κενό που δημιουργήθηκε, η υπηρεσία της Ξάνθης προέβη σε έλεγχο στην Παλιά Πόλη το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν καφέ και ταβέρνες της περιοχής έσφυζαν από ζωή, βοηθούντος και του ανοιξιάτικου καιρού.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σπάνια αν γίνονται εξορμήσεις για παράνομη στάθμευση, σε κάποιο βαθμό μετριάζεται η εικόνα του παραδοσιακού οικισμού «πνιγμένου» σε αυτοκίνητα και μηχανάκια. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αν και είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ορφέως και Αμοιρίδη ελάχιστοι τηρούν τους κανόνες, απαξιώνοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και δείχνοντας την αδυναμία (ή ανικανότητα) εφαρμογής των κανόνων από πλευράς του.
Ε.Δ.


  

Επιτέλους!
 Δεκάδες φορές η στήλη έχει αναφερθεί εδώ και πολλά χρόνια στο πρόβλημα από τη φθορά στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της πόλης, ιδιαίτερα στο δρόμο προς την είσοδο της Εγνατίας προς Καβάλα (Βανιάνο) και μπροστά από την εταιρία evalue. Όμως έφτασαν τα καλά νέα, αφού προχώρησε επιτέλους η επιδιόρθωση σε όλα τα σημεία του δρόμου, όπου η άσφαλτος είχε «φαγωθεί» και η κυκλοφορία στα κομβικά αυτά σημεία είναι από χθες πιο ασφαλής.
Ε.Δ.


 
Νόμος: Δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας ταΐζει
 Είναι σημαντικό να στηρίζουμε την τοπική αγορά. Κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Ακόμα και αν ένα προϊόν είναι ελαφρώς πιο ακριβό, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος. Τι γίνεται όμως όταν πέσεις στα νύχια κάποιων επιτηδείων της τοπικής αγοράς, οι οποίοι σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;
Δυστυχώς στην πόλη μας, ορισμένοι «έξυπνοι» εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών έχουν «πιαστεί» να πουλούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στην τριπλάσια τιμή από αυτή που θα μπορούσε να βρει ο καταναλωτής στο διαδίκτυο, το οποία μάλιστα είναι του «κουτιού».
Όσο λοιπόν και να θες να κρατήσεις τα λεφτά σου στην πόλη σου, δεν μπορείς να «αγιάσεις» εξαιτίας τέτοιων περιστατικών. Και δεν είναι τα 10, 20, 50, 80 ευρώ που θα δώσεις, αλλά η κοροϊδία που θα εισπράξεις από έναν άνθρωπο που πήγες να στηρίξεις.
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…