Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ξάνθη τίμησε το «έπος του ‘40»

Η Ξάνθη τίμησε το «έπος του ‘40»

0
parelasi 2-web
 

Αρκετός κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις. Έντονη αστυνομική παρουσία αλλά χωρίς έκτροπα

 

Παρούσα σύσσωμη η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφ. Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου

   episimoi-web
 
Η 73η επέτειος του ηρωικού «έπους του 40» γιορτάστηκε με λαμπρότητα την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με κορυφαίες την κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου στο Ηρώο της πόλης και απότιση φόρου τιμή στου ήρωες του ‘40 καθώς επίσης και την μαθηματική και στρατιωτική παρέλαση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.
 
Έντονη αστυνομική παρουσία αλλά χωρίς έκτροπα
Σε αστυνομικό κλοιό ήταν και πάλι ο χώρος της εξέδρας των επισήμων και το Ηρώο της πόλης προς αποφυγή επεισοδίων. Ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά. Να σημειώσουμε ότι η Χ.Α. δεν προσκλήθηκε στις εκδηλώσεις καθώς με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη απ’ όλες τις εκδηλώσεις της περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Οι Ξανθιώτες χειροκρότησαν τα παιδιά τους…
Η ηλιόλουστη μέρα αλλά κυρίως η επιθυμία των συμπολιτών μας να καμαρώσουν τα παιδιά τους – παρά το γεγονός ότι η παρέλαση ως τρόπος εκδήλωσης τιμής είναι υπό αμφισβήτηση από μέρος του κόσμου- ήτα τα κίνητρα να συμμετέχει καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων αρκετοί Ξανθιώτες. Παρόντες σύσσωμες οι θρησκευτικές, πολιτικές στρατιωτικές αρχές. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του δήμου και παρέλασαν μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Οδηγών, του Ερυθρού Σταυρού μέλη των Λαογραφικών Συλλόγων και στρατιωτικά τμήματα του Δ’.Σ.Σ σε άψογους σχηματισμούς
 
Παρούσα σύσσωμη η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία
Στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο υφ. Παιδείας κ. Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, οι βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Δημήτρης Σαλτούρος, ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγος Χ. Χαλκίδης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο ο Αν. Πρύτανης Παντελής Μπότσαρης ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή, ο Λιμενάρχης Λάγους, ο Διοικητής της ΠΥ Ξάνθης κ. Καλογουλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης εκπρόσωπος της εθνικής αντίστασης και των θυμάτων πολέμου. Να σημειώσουμε ότι απουσίαζε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Κοντός ενώ παρόντες επίσης ήταν ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Καραμολέγκος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…