Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ξεκίνησε ο δεύτερος χρόνος διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ξεκίνησε ο δεύτερος χρόνος διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

0
dianomi oct 1-web
 
Μπήκε στη ζωή των παραγωγών και των ξανθιωτών καταναλωτών η αλληλέγγυα οικονομία που περιορίζει την εκτίναξη των τιμών
 
 
 
Η αλληλέγγυα οικονομία μπήκε πλέον στη ζωή των ξανθιωτών, όπως απέδειξε και η πρώτη πρωτοβουλία της νέας και δεύτερης χρονιάς διανομής αγροτικών προϊόντων χωρίς διαμεσολάβηση που διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης με την Ομάδα Δράσης «Χωρίς Μεσάζοντες» την Κυριακή το πρωί.
Με ηλεκτρονικές παραγγελίες, αλλά και με το πέρασμα που πραγματοποίησαν από τους πάγκους των παραγωγών οι ξανθιώτες καταναλωτές στο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή, που περιλάμβανε λάδι, αλεύρι, ρύζι, πατάτες, αχλάδια, φασόλια, χαρτικά (για δεύτερη φορά), βότανα, μέλι, καθώς και τυρί φέτα και γραβιέρα Κρήτης, που προσφέρθηκαν για πρώτη φορά στο πανόραμα αλληλέγγυας οικονομίας της Ξάνθης.
Οι εθελοντές των δύο κινήσεων εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και από το ενδιαφέρον των ίδιων των παραγωγών, που, όπως συνειδητοποίησαν, αναζητούν πλέον ακόμη πιο ένθερμα αυτό τον τρόπο προώθησης των προϊόντων τους, που επιτρέπει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές και προσπερνά το στάδιο που εκτινάσσει την τελική τιμή. Για τους διοργανωτές η ανταπόκριση αυτή σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και ευθύνη, αφού αναλαμβάνουν να ελέγχουν κάθε προϊόν και από ποιοτική πλευρά, αλλά και με βάση την τιμή.
Η επόμενη διανομή σχεδιάζεται να γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ ενδέχεται σύντομα να ανακοινωθεί ένα οργανόγραμμα των διανομών του έτους για να μπορούν και οι καταναλωτές να προγραμματίζουν τις ποσότητες που θα προμηθευτούν.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…