Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ξεκινάει με… φόρα την προετοιμασία της

Skoda Ξάνθη: Ξεκινάει με… φόρα την προετοιμασία της

0
skoda pagkos-web
 

Προερχόμενη από τη φιλική νίκη επί του Πανθρακικού και χωρίς νέα προβλήματα

 

Η ΑΕΛ Καλλονής επόμενος αντίπαλος την ερχόμενη Κυριακή – στο «Κλ. Βικελίδης» η αναμέτρηση

 
Ορεξάτη και «φορτσάτη» άρχισε την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη, για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής για την 8η αγωνιστική. Μετά το κενό του περασμένου τριημέρου, όπου δεν υπήρξε δράση στη Super League, το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τα πρώτα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής. Η Skoda Ξάνθη έχει στο πρόγραμμα της εκτός έδρας αγώνα την Κυριακή, με αντίπαλο την ΑΕΛ Καλλονής. Η αναμέτρηση βέβαια δεν θα διεξαχθεί στο νησί της Λέσβου, καθώς το γήπεδο της ΑΕΛΚ δεν είναι έτοιμο, αλλά στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσ/νίκης το οποίο θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα γι’ αυτή την αναμέτρηση οι Νησιώτες.
Το χθεσινό πρόγραμμα της Ξάνθης περιλάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί – απόγευμα), ενώ η μοναδική – εκτός απροόπτου – απουσία αφορά τον Δημήτρη Κομεσίδη που θα παραμείνει εκτός για περίπου δύο ακόμη εβδομάδες λόγω τραυματισμού.
 
Νικήτρια η Ξάνθη στο φιλικό «Ελ Θράκικο»
 Αν και δεν υπήρχε αγωνιστική δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης δεν έμειναν άπραγοι καθώς αντιμετώπισαν σε φιλική αναμέτρηση τον Πανθρακικό, το Σάββατο. Στο φιλικό «Ελ Θράκικο» η Skoda Ξάνθη επικράτησε με σκορ 2-1, χάρη σε γκολ των Σολτάνι, Γούτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 87’ με τον Ζεκίνια για το τελικό 2-1.
Οι δύο ομάδες της Θράκης εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος και μέτρησαν τις δυνάμεις τους ενόψει της συνέχειας της Superleague. Το Σάββατο το απόγευμα στο ενδιαφέρον παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της ξανθιώτικης ομάδας ο Ράινερ Μάουρερ και ο Άκης Μάντζιος δοκίμασαν παίκτες και σχήματα στον αγωνιστικό χώρο και είδαν την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών που χρησιμοποίησαν.
Στο 40’ και μετά από σέντρα από αριστερά, ο Σπύρος Βάλλας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καρίμ Σολτάνι με νέα κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Στην συνέχεια ο Πανθρακικός σκόραρε με τον Τζάνη αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν off side ενώ στο 45’ το αριστερό πλασέ του Σολάρι βρήκε το δοκάρι του Κουτσόπουλου στις καλύτερες στιγμές του α’ μέρους. Στην επανάληψη ο Τσαμούρης στο 50’ αστόχησε με προβολή από κοντά ενώ στο 70’ το σουτ του Σουάρεζ Εστράδα κόντραρε σε αμυνόμενο. Στο 74’ ο Ισπανός επιθετικός της SKODA ΞΑΝΘΗ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα. Στο 78’ όμως μετά από κόρνερ του Σουάρεζ Εστράδα, ο Γούτας πήδηξε πιο ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 85’ ο Σουάρεζ πλάσαρε άστοχα στο νέο τετ α τετ μετά από πάσα του Νάκα ενώ στο 87’ ο Ζεκίνια διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Η Skoda Ξάνθη ξεκίνησε με τους: Ζαρόπουλο, Μπαξεβανίδη, Παΐτο, Βάλλα, Χοσέμι, Ντιέ, Φλίσκα, Μάνταλο, Μαρίν, Σολτάνι, Σολάρι, ενώ στο β’ μέρος έπαιξαν οι: Τσέμα, Παπαδιώτης, Μπέρτος, Γούτας, Σουάρεζ Εστράδα, Τσαμούρης, Πασχαλάκης (85’ Παπαδημητρίου), Ράνος (86′ Κούτεβ), Τσιάρας (75’ Νάκας), Βασιλακάκης (86′ Τορομανίδης), Κάλβο (77’ Τριάδης).
Η βασική 11άδα του Πανθρακικού: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Σκλιοπίδης, Ζοσέ, Μίκουλιτς, Μπαϊκαρά, Πόποβιτς, Μερίνο, Χασομέρης, Καθάριος, Τζάνης.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Σεϊδάν, Ζδράβος, Τριανταφύλλου, Ζεκίνια, Κατσικοκέρης και Χρήστου.
 
Ο Γιάννης Γκούμας στο τεχνικό επιτελείο της Skoda!
 Σε μία απρόσμενη συνεργασία προχώρησε η Skoda Ξάνθη η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Γκούμα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας!
Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κάνει με αυτό τον τρόπο το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα, καθώς η προηγούμενη εμπειρία του αφορούσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Πεύκης (Γ’ Εθνική), από την οποία απομακρύνθηκε μετά την 1η αγωνιστική και την ισοπαλία με τη Μύκονο.
«Με εισήγηση του προπονητή μας κ. Μάουρερ, άμεσος βοηθός του στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας θα είναι ο Γιάννης Γκούμας», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ξανθιώτικης ομάδας.
 
SUPER LEAGUE
 
8η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013
16.00: Ατρόμητος Αθ. – Λεβαδειακός (Novasports 2)
18.15: Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1)
20.30: Πλατανιάς – Ολυμπιακός (Novasports 2)
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
16.00: Βέροια – Άρης (Novasports 2)
18.15: ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη (Novasports 4)
18.15: Απόλλων – Παναιτωλικός (Novasports 7)
18.15: Ο.Φ.Η. – Εργοτέλης (Novasports 2)
20.30: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός (Novasports 1)
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013
19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (Novasports 1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 19
2. Π.Α.Ο.Κ. 16
3. Εργοτέλης 13
4. Ατρόμητος Αθ. 11
5. Παναθηναϊκός 11
6. ΠΑΣ Γιάννινα 10
7. Skoda Ξάνθη 10
8. Αστέρας Τρίπολης 10
9. Πανθρακικός 10
10. ΑΕΛ Καλλονής 9
11. Παναιτωλικός 9
12. Λεβαδειακός 8
13. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Πανιώνιος 6
15. Βέροια 5
16. Πλατανιάς 5
17. Ο.Φ.Η. 5
18. Άρης 5
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …