Εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο άλλη μία υπόθεση σχετική με παραβάσεις από καφέ μπαρ
Η έδρα δέχτηκε ότι τα μέλη της Επιτροπής ενήργησαν σύννομα και με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιών
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες δημοτικοί σύμβουλοι (της προηγούμενης θητείας του δημοτικού συμβουλίου) για ακόμη μία φορά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για υπόθεση σχετική με απόφαση που έλαβαν ως μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής για παράβαση του κανονισμού λειτουργίας από καφέ της πόλης.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης εξέτασε τη νομιμότητα απόφασης που έλαβαν ως μέλη της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής ο δήμαρχος (ως πρόεδρος της επιτροπής) Μιχάλης Στυλιανίδης και τα μέλη Απόστολος Αγκόρτσας, Νίκος Φωτιάδης, Χρήστος Μούρκας, Γιώργος Παπασταματίου και από την αντιπολίτευση οι Κρίτων Καλογερής και Σάββας Μελισσόπουλος, στις 15 Οκτωβρίου 2010, όταν ανακάλεσαν τη σφράγιση καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν η Ελένη Χατζηλιάδου και ο Θανάσης Ξυνίδης, που εκπροσώπησαν από κοινού το σύνολο των κατηγορουμένων.
Αθωωτική η αγόρευση του Εισαγγελέα
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η διευθύντρια του δήμου Μαρία Σπανού, η οποία εξήγησε ότι η απόφαση για ανάκληση της σφράγισης του καταστήματος που είχε επιβληθεί με βάση εισήγηση του αρμόδιου γραφείου αδειών, το οποίο είχε βασιστεί σε έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ανακλήθηκε με βάση νεότερη εισήγηση του Υγειονομικού, που διαπίστωνε ότι ο εν λόγω καταστηματάρχης είχε συμμορφωθεί με την άδεια λειτουργίας του καταστήματός του.
Τα ίδια υποστήριξε και ο δήμαρχος στην απολογία του, με το σύνολο των κατηγορουμένων να συντάσσονται με τους ισχυρισμούς του. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μελισσόπουλος είπε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και ο κ. Παπασταματίου ανέφερε ότι πράγματι εξέλιπαν οι λόγοι που είχαν οδηγήσει στη σφράγιση του καταστήματος.
Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του, σημείωσε ότι τα μέλη της επιτροπής ενήργησαν με βάση τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και οι πράξεις του ήταν απόλυτα σύννομες, χωρίς καν να μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα. Την άποψη αυτή υιοθέτησε και το δικαστήριο που απάλλαξε το σύνολο των συμβούλων, με την πρόεδρο να αποφαίνεται ότι δεν τελέστηκε καν η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος.
Να σημειωθεί ότι συνήγοροι υπεράσπισης συντάχθηκαν με την αγόρευση του Εισαγγελέα και ο Θανάσης Ξυνίδης απλά σχολίασε ότι η επίμαχη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ήταν κοινή και γι’ αυτό άλλωστε και η υπεράσπιση ήταν κοινή.
Ελένη Διαφωνίδου