Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 16 ώρες έκτακτων και εντατικών αστυνομικών ελέγχων στην ΑΜΘ

16 ώρες έκτακτων και εντατικών αστυνομικών ελέγχων στην ΑΜΘ

0
 

Συνελήφθησαν 24 άτομα, προσήχθησαν 87 και έγινε έλεγχος σε 1837

 

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1740 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις

 
 
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τις ώρες 06:00 έως 22:00, ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις σε όλη την Περιφέρεια.
Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.
Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).
Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:
•Διατέθηκαν 225 αστυνομικοί και 85 οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
•Ελέγχθηκαν 1837 άτομα, καθώς και 1740 οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
•Προσήχθησαν 87 άτομα 51 ημεδαποί και 36 αλλοδαποί.
•Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν 283 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 29 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 5 για λοιπά ποινικά αδικήματα.
•Συνελήφθησαν 24 άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν: 1 άτομο για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, 9 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 9 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 3 άτομα για κλοπές – διαρρήξεις, και 2 άτομα διωκόμενα με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα.
•Κατασχέθηκαν συνολικά 4 γραμμάρια ηρωίνης, 1,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 22 δισκία, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα, 4 οχήματα, 2 όπλα – μαχαίρια και 2 ζυγαριές ακριβείας.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μετά το πέρας των επιχειρήσεων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κομοτηνή: Κατασχέθηκαν 34.500 πακέτα τσιγάρων και 15 κιλά λαθραίου καπνού

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακο…