Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χ. Πούλιος: Αποχαιρετισμός στη ΣΕΚΑΠ

Χ. Πούλιος: Αποχαιρετισμός στη ΣΕΚΑΠ

0
poylios 4
 

 Δηλώνει παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες

 

Θερμός αποχαιρετισμός από την διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και αιχμές για τις «διορισμένες διοικήσεις»

 
Έκλεισε τον κύκλο του στη ΣΕΚΑΠ ο Χρίστος Πούλιος με την οικειοθελή αποχώρησή του από την εταιρεία μετά από 30 χρόνια στο τιμόνι της ως διευθυντικό στέλεχος. Στην δεξίωση …αποχαιρετισμού στη ΣΕΚΑΠ που παρέθεσε στο χώρο του εργοστασίου την Τρίτη, εμφανώς συγκινημένος έσφιξε το χέρι των συναδέλφων του ευχαριστώντας για την συνεργασία τους και τη στήριξη ιδιαίτερα στα τελευταία «πέτρινα» χρόνια της εταιρείας – όπως αναφέρει και στην επιστολή του που αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας – ενώ ευχήθηκε «Καλή τύχη και καλή πορεία στην εταιρεία και στους ίδιους»!
 
Εύσημα Ανίσιμωφ σε Πούλιο και αιχμές για τις «διορισμένες διοικήσεις» της ΣΕΚΑΠ
Με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για το έργο και την προσφορά του στην εταιρεία τον αποχαιρέτησε εκ μέρους της διοίκησης ο νέος διευθυντής κ. Sergey Anisimov. Σε επιστολή του που γνωστοποιεί την αποχώρηση του κ. Πούλιου αναφέρει: Είναι αλήθεια ότι η δυσχερής θέση στην οποία βρέθηκε και βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ, οφείλεται αφενός μεν στην οικονομική δυσπραγία και στη κρίση που μαστίζει το κλάδο των καπνοβιομηχανιών αλλά αφετέρου και κατά κύριο λόγο στην κακή διαχείριση και στις άστοχες επιλογές των διορισμένων διοικήσεων της εταιρίας, οι οποίες λειτούργησαν με γνώμονα την εξυπηρέτηση άλλων ξένων με την φύση της εταιρίας συμφερόντων ενάντια στους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες ο κ. Πούλιος με άλλα στελέχη της εταιρίας προσπάθησαν να κρατήσουν την Εταιρία ανταγωνιστική και ενεργή, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την δυσμενή πορεία της, δεδομένων του αυξημένου ανταγωνισμού και της έλλειψης ιδίων κεφαλαίων και των μειωμένων δυνατοτήτων επηρεασμού των αποφάσεων των κομματικοποιημένων διοικήσεων της. Σήμερα, η ΣΕΚΑΠ ΑΕ υπό τη νέα διοίκηση αναζητά ένα νέο ξεκίνημα, με διαφορετική φιλοσοφία, και με διαφορετικό όραμα και σχεδιασμό, θέλει να αφήσει πίσω όλα όσα αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της και να ξαναμπεί στο παιχνίδι του ανταγωνισμού όπως αξίζει και δικαιούται.
Αποχαιρετούμε λοιπόν τον Χρήστο Πούλιο και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ότι καινούργιο ξεκινήσει, αξιολογώντας πως ένα στέλεχος με τα δικά του προσόντα μπορεί να επιτύχει με οτιδήποτε ασχοληθεί».
 
 
Πούλιος : «Έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου…»
Ο Χρίστος Πούλιος μιλώντας στο «Ε» για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη ΣΕΚΑΠ αλλά και πως ο ίδιος αισθάνεται σημείωσε: «Νιώθω συγκινημένος …έκλεισε ένας κύκλος για μένα…Έχω όμως τη βεβαιότητα ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Η εταιρεία δεν είχε κεφάλαια . Κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάπτωση των εγγυητικών, την δέσμευση των λογαριασμών, την παντελή αδυναμία εξεύρεσης πόρων και υλικών. Παρά τις γκρίνιες και τις κάποιες λίγες “ακραίες” φωνές η συντριπτική πλειοψηφία στάθηκε στο πλευρό της εταιρείας προσπαθώντας να την κρατήσει ζωντανή, σε έναν άνισο πόλεμο με μηδενικά όπλα. Με την ευτυχή κατάληξη του διαγωνισμού, έστω και μετά από δυο “χαμένα” χρόνια, θεωρώ ότι άνοιξε μια καινούργια σελίδα για την ΣΕΚΑΠ», σημειώνει ο κ. Πούλιος.
 
Οι εκλογές και οι συνεργασίες…
Και μπορεί μεν ο κύκλος της ΣΕΚΑΠ να έκλεισε για τον κ. Πούλιο παραμένει όμως ανοιχτός ο κύκλος της πολιτικής. Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» δηλώνει παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για ευρύτερες συνεργασίες ακόμη και από την παράταξη Στυλιανίδη. «Έλεγα πάντοτε ότι με κάποιους από την παράταξη του κ. Στυλιανίδη μπορούμε να συνεργαστούμε όπως επίσης και με τον κεντροαριστερό χώρο. Άλλωστε έχουμε στηρίξει και προτείνει πολλές φορές σε επιτροπές τον Νίκο Ανταμπούφη. Οι όποιες ευρύτερες συνεργασίες θα είναι συναπόφαση όλης της παράταξης. Άλλωστε όλα είναι πολύ ρευστά και το τοπίο είναι ακόμη πολύ θολό», σημειώνει ο κ. Πούλιος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…