Σχόλια 12/10/13

0
ΑλΧημιστές: πιάνουν το χρυσό και το κάνουν κάρβουνο!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο
 Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια τάση υποβολής μηνύσεων από την πλευρά του προέδρου του ΕΒΕ Στ. Μωραΐτη. Προφανώς είναι δικαίωμά του και σ’ αυτό δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσβατος και κρύβει κινδύνους. Ένας μάλιστα από αυτούς είναι να υπάρξει μπέρδεμα μεταξύ του θεσμικού ρόλου που κατέχει, ως πρόεδρος του ΕΒΕ και αυτού του επιχειρηματία.
Θα πρέπει να είναι προσεκτικός, διότι άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο, όπως διαφορετική ευθύνη φέρει και ως μέλος της αυτοδιοίκησης Τοπείρου.
Τρεις ιδιότητες μαζί κίνδυνος μεγάλος μπερδέματος…
«Ε»


 
Δικομανία μερικών
 Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να επισημανθεί και κάτι ακόμη. Οι δημόσιοι άνδρες (περιλαμβάνω και τις γυναίκες) πρέπει να είναι ανεκτικοί.
Πρέπει να δέχονται την κριτική όσο αυστηρή κι αν είναι. Δεν είναι λύση οι μηνύσεις και οι αγωγές με την παραμικρή αναφορά στο όνομά τους. Αυτό δεν δείχνει ευαισθησία για την τιμή και την υπόληψή τους αλλά έλλειψη ανεκτικής συμπεριφοράς.
Διότι ο συμμετέχων στα κοινά θα πρέπει πρωτίστως να είναι ανεκτικός στις παρατηρήσεις, υποδείξεις, κριτικές, ενίοτε σκληρές και άδικες. Εάν δεν έχει το προσόν την ανοχής, τότε καλύτερα να κάτσει σπίτι του.
Και μην υποστηρίζουν ότι δεν δέχονται αυτοί, έναντι άλλων, μύγα στο σπαθί τους. Έτσι έλεγε και ο Παπαγεωργόπουλος και κάποιοι άλλοι και είναι φυλακή. Γιατί όποιος φωνάζει δυνατότερα δεν σημαίνει πως έχει και δίκιο.Και εν τέλει η απόφαση του δικαστηρίου σε τι τους δικαιώνει; Έναντι ποιων; Η κοινωνία γνωρίζει τι είναι ο καθένας και ποιος έχει δίκιο.
«Ε»


 
Το έργο στο Δροσερό
 Ύδρευση – Αποχέτευση Δροσερού. Επιτέλους! Ανάγκη ανθρώπινη, υποχρέωση της Πολιτείας και του Δήμου. Βέβαια μιλάμε για την έγκριση της μελέτης ύψους 2 εκ.ευρώ και την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεκινήσει το έργο.
Έργο που θα αναβαθμίσει τον οικισμό του Δροσερού και θα δώσει μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Οι οποίοι πλέον θα έχουν τις ίδιες προοπτικές με την υπόλοιπη πόλη. Παράλληλα, θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις και γενικά η περιοχή θ’ αλλάξει εικόνα.
Κι όλα αυτά από την ΔΕΥΑΞ που είχε χρόνια τώρα στόχο και με επιτυχία έστω και τώρα, υλοποιεί ο πρόεδρος Μαν. Τσέπελης.
-Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε.
«Ε»


 
Κράτα με να σε κρατώ
 Χέρι-χέρι Φώτης και Ανδρέας. Κουβέλης και Λοβέρδος πάνε πακέτο…Όπως έκανε γνωστό προχθές ο εκπρόσωπος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Χρήστος Αηδόνης, Λοβέρδος και Κουβέλης θα διαγράψουν από δω και στο εξής κοινή πορεία, αρχής γενομένης από τη συνδιοργάνωση θεματικής εκδήλωσης στη Λάρισα για τα αγροτικά θέματα. Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν;
«Ε»


 
Κουμπάρε, σιγά…
 Αποκορύφωμα των τουρκικών προκλήσεων αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση η τέταρτη μέσα σε λίγες ημέρες παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν, που ζητά ανταλλάγματα στη Θράκη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!
Με την προχθεσινή του ομιλία στην ΚΟ του κόμματός του, ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε απροκάλυπτα το θέμα υπό αμοιβαιότητα, ζητώντας κινήσεις της Ελλάδας στη Θράκη για την υλοποίηση μιας βασικής υποχρέωσης του τουρκικού κράτους έναντι της ελληνορθόδοξης κοινότητας και του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Μιλώντας ως κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναφέρθηκε στα «δυο τζαμιά μας» στην Αθήνα, τα οποία, όπως είπε, θέλει να αναλάβει να επισκευάσει και να επαναλειτουργήσει (το Φετιγιέ συμβολίζει την κατάληψη της Αθήνας από τους Οθωμανούς το 1458), ώστε να έχουν τεμένη να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, ενώ επέμεινε και πάλι στην εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη.
Φανταστείτε τώρα, μετά τα… ανοίγματα Ερντογάν, να σπεύσει η Αθήνα να μιμηθεί τους γείτονες με τα δικά της «ανοίγματα». Το θέαμα θα γίνει πολύ σόκιν…
«Ε»


 
Μα χωρίς έλεγχο;
 Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Π. Γρηγοράκος δήλωσε ότι «οι υπάλληλοι με πλαστά χαρτιά αρκούν για να ικανοποιηθεί ο στόχος της τρόικας για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει ν’ αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες.»
Δηλαδή, ο υπουργός είπε μια τρομερή αλήθεια. Ότι είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά. Δηλαδή, χωρίς έλεγχο. Δηλαδή, μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε.
Τέτοια ξεφτίλα, τέτοιο ξεχαρβάλωμα στο κράτος. Όμως γιατί ξαφνιαζόμαστε; Όταν πριν την τρόικα δεν γνωρίζαμε πόσους υπαλλήλους είχε το δημόσιο; Και έπρεπε να μας υποχρεώσει η τρόικα να κάνουμε απογραφή, τρομάρα μας.
«Ε»


 
 Τα ποντιακά θα διδάσκονται στα σχολεία
 Ένα πάγιο αίτημα των ποντιακών σωματείων ικανοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
Μετά από πολλαπλά αιτήματα των Ποντίων, εισάγεται η δυνατότητα ένταξης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του μαθήματος της ποντιακής διαλέκτου, το οποίο θα διδάσκεται από πιστοποιημένους δασκάλους με επαρκή γνώση . Ήδη ανακοινώθηκαν οι 34 πρώτοι διδάσκοντες που διαθέτουν επάρκεια γνώσης στη διάλεκτο και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Αλλά βέβαια δεν ερωτήθηκε γι’ αυτό η κυρία Ρεπούση. Όλο και θα’ χει τις αντιρρήσεις της…


 
 Ξανάρχεται το τέλος υπέρ ΕΡΤ
 Το τέλος «υπέρ ΕΡΤ» καταργήθηκε μόλις έπεσε μαύρο στη Δημόσια Τηλεόραση και μπήκε λουκέτο στη εταιρεία. Ωστόσο πλέον λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόραση και όπως είχε προαναγγελθεί από τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή το ανταποδοτικό τέλος θα επιστρέψει και πάλι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι θα είναι μειωμένο σε σχέση με εκείνο για την παλιά ΕΡΤ και αναμένεται να επανέλθει από την αρχή του επόμενου έτους.
Πάλι καλά που δεν μας χρεώνουν από τώρα το τέλος για το απαρχαιωμένο πρόγραμμα της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης….


 
Ανακάλεσε ο Ντεντέ για τον Γιαλάογλου
 Με δήλωση ανάκλησης και συγγνώμης έκλεισε τελικά η δικαστική διαμάχη μεταξύ του δικηγόρου Ξάνθης Στέργιου Γιαλάογλου και του δημοσιογράφου Αμπντουλαχήμ Ντεντέ. Ο πρώτος κατέθεσε μήνυση εναντίον του δεύτερου εξαιτίας συκοφαντικού δημοσιεύματος στην εφημερίδα Trakian Sesi στις 28 Μαΐου 2013, που αναφερόταν στη δικαστική εμπλοκή του κ. Γιαλάογλου σε υπόθεση της τουρκόφωνης εφημερίδας «Millet», όπου του πρόσαπτε κατηγορίες για το ρόλο του στα μειονοτικά θέματα με σκληρές εκφράσεις και εμπρηστικό περιεχόμενο, ενώ αμφισβητούσε και τις νομικές του γνώσεις.
Ο δημοσιογράφος προτίμησε όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο να ανακαλέσει τα όσα έγραψε, αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση να δημοσιεύσει το κείμενο της ανάκλησης, σημειώνοντας ότι δεν αποσκοπούσε στη μείωση της τιμής και της υπόληψης του γνωστού ξανθιώτη δικηγόρου και ότι ζητά συγγνώμη για την ψυχική ταλαιπωρία που του προκάλεσε.
Ε.Δ.


 
Αγριεύουν τα πράγματα στη ΣΕΚΑΠ…
 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας 4 εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ απολύθηκαν. Και δεν πρόκειται για κάποιους απ’ αυτούς τους 17 της ΒΙΟ που ήταν αποσπασμένοι στη ΣΕΚΑΠ και με απόφαση της διοίκησης ξαναγυρνούν στην ΒΙΟ και ούτως ή άλλως βρίσκονται κι αυτοί στα πρόθυρα της απόλυσης καθώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αλλά ούτε και για κάποιους από τους 47 που δήλωσαν εθελουσία. Η διοίκηση δείχνει τα «δόντια» της και προφανώς κάνει χρήση του νόμου που ορίζει στο 5% τις νόμιμες απολύσεις. Εκεί οδηγούνται τα πράγματα όταν αντί να βάλουν και οι δυο πλευρές «νερό στο κρασί τους», «στυλώνουν τα πόδια» και δεν «σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους».
Αμ τι νομίζουν μερικοί …Ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι παίξε γέλασε…
Μ.Ξ. 


 
Αλλάζει ο Καλλικράτης…
 Το υπουργείο Εσωτερικών, ανάβει πράσινο φως για αλλαγές στον «Καλλικράτη», και ειδικότερα για τροποποίηση των διοικητικών ορίων κάποιων δήμων. Σύμφωνα με τις επικείμενες τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη», ενδέχεται κατ’ αρχήν να επηρεαστούν δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων και αρχικά 16 μεγάλοι δήμοι. Επίσης αλλαγές προβλέπονται και σε νησιωτικούς δήμους καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν έχει λειτουργήσει καλά το ένα νησί ένας δήμος. Πάντως στον νομό μας δεν προβλέπονται αλλαγές αν και πολλοί θα το ήθελαν. Τα Άβδηρα ας πούμε και η Σταυρούπολη!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…