Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Ξάνθης σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Ξάνθης σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

0
paidia ekpaideysi-web
 

 Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Τάσος Κουράκης δίνουν βαρύτητα στην έλλειψη νηπιαγωγών, την υπολειτουργία της ειδικής αγωγής στην Ξάνθη και το ζήτημα σίτισης και στέγασης του ΔΠΘ

 
Μετά τους βουλευτές του ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και τον Τάσο Κουράκη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ειδική αγωγή στην Π.Ε. Ξάνθης. Ακόμη, αναφέρονται και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «ασφυξία» των τμημάτων στα νηπιαγωγεία που οδήγησε και στην αδυναμία να ενταχθούν στους κόλπους των εκπαιδευτικών δομών και πολλά προνήπια, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν 13 κενά νηπιαγωγών, στις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων, που φτάνουν τις 60 θέσεις, καθώς και στα ζητήματα σίτισης και στέγασης στο ΔΠΘ.
 
«Μετεξεταστέα» η ειδική αγωγή στο νομό Ξάνθης
Παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προβλήματα στην ειδική αγωγή στην Ξάνθη αναφέρουν: «δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών το ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και βαρήκοων Ξάνθης, το οποίο εξυπηρετούσε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Περιφέρεια της Θράκης. Επίσης κλειστό παραμένει και το ειδικό δημοτικό σχολείο Εχίνου. Το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Ξάνθης έχει κενά 4 εκπαιδευτικών, 2 κενά εκπαιδευτικών έχει το 2ο ειδικό δημοτικό σχολείο Τυμπάνου, 1 κενό το δημοτικό σχολείο τυφλών και αμβλυώπων, ενώ σε όλα παρουσιάζονται ελλείψεις και ειδικού προσωπικού. Επιπλέον, από τα 22 τμήματα ένταξης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν σήμερα μόνο 3, ενώ δεν λειτουργούν τα 5 τμήματα ένταξης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ΔΠΘ επισημαίνουν ότι: «τα κονδύλια σίτισης επαρκούν μέχρι στιγμής μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ μόνο 700 κρεβάτια διατίθενται σήμερα αθροιστικά στις τρεις πόλεις όπου εδρεύουν τμήματα του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η τεράστια ζήτηση».
Μα βάση τα παραπάνω ζητούν την άμεση παρέμβαση των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων και την ανάληψη ενεργειών για να περιοριστούν τα προβλήματα εκπαίδευσης στο νομό.
 
ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «η παιδεία έγινε γολγοθάς»
Με αφορμή τα προβλήματα αυτά και την ερώτηση στη Βουλή η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δηλώνει: «η συστηματική απαξίωση της δημόσιας παιδείας από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα συνολικά στο χώρο της εκπαίδευσης. Από την προσχολική μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση μείζονα προβλήματα δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία της. Ελλείψεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, απολύσεις, συστηματική υποχρηματοδότηση παιδείας, και άλλα πολλά μετατρέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε γολγοθά για τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…