Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα με ανθότυρο και φρέσκα σύκα

Πίτα με ανθότυρο και φρέσκα σύκα

0
pita sika
-150 γρ. βούτυρο αγελάδος
-150 γρ. ζάχαρη
-2 αυγά
-100 γρ. ανθότυρο
-150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη στο μπλέντερ
-500 γρ. φρέσκα σύκα (καθαρό βάρος), κομμένο στα τέσσερα
-30 γρ. κουκουνάρια
 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το ανθότυρο, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και απλώνουμε ακατάστατα τα κομμένα σύκα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º C για 30 λεπτά, σκορπίζουμε πάνω από τα σύκα τα κουκουνάρια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…