Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Δημόσιο ουρητήριο» το δημοτικό πάρκινγκ

«Δημόσιο ουρητήριο» το δημοτικό πάρκινγκ

0
parking oyritirio
 

Σκουπίδια παντού και δυσοσμία…Εν αναμονή της δημοπράτησης

 

Φόβος για ευθύνες του δήμου σε περίπτωση ατυχήματος. Εφιστάται η προσοχή των πολιτών

 
 
Σε … «δημόσιο ουρητήριο» έχει καταντήσει το δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων. Φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης του χώρου που βρίθει σκουπιδιών αλλά και μιας δυσοσμίας από ούρα που αναδύεται καθώς το αφύλαχτο πάρκινγκ ικανοποιεί και τέτοιες ανάγκες!
 
Αργεί ακόμη η δημοπρασία
Όπως είναι γνωστό το δημοτικό πάρκινγκ έχει μείνει χωρίς προσωπικό μετά την αποχώρηση των 4 υπαλλήλων του που ήταν μέσα στους 14 ΙΔΑΧ συνολικά που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο δήμο Ξάνθης. Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση να το εκμισθώσει σε ιδιώτη παρά το γεγονός ότι ήταν κερδοφόρο. Επειδή όμως μέχρι την Προκήρυξη της δημοπράτησης μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμη η διαδικασία βρίσκεται στην αρχή της ο δήμος αποφάσισε να το αφήσει ανοιχτό για να εξυπηρετούνται οι δημότες. Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία δημοπράτησης να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν έχει έρθει στην Οικονομική Επιτροπή ως θέμα η κατάρτιση όρων δημοπρασίας ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.
 
Φόβος μην γίνει κάποιο ατύχημα
Η εικόνα του πάρκινγκ που καταστρέφεται συζητήθηκε και στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή μετά από ερώτημα που έθεσε ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης. Την ανησυχία και τον προβληματισμό του αν τελικά ήταν καλή ιδέα να παραμείνει ανοιχτό εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος ο οποίος έθεσε και μια άλλη παράμετρο: «Κάντε το σταυρό σας να μη γίνει κάποιο ατύχημα γιατί τότε όλο το δημοτικό συμβούλιο θα πάει μέσα…», υπογραμμίζοντας την ευθύνη που φέρει η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο για την περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα (π.χ. φωτιά ή εγκληματική ενέργεια ό μοι γένοιτο) καθώς είναι δημοτικό οίκημα και είναι αφύλακτο.
Αυτό που πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι ότι οι δημότες που το επισκέπτονται να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, να κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους και ναι να μην πετάνε σκουπίδια …Αν μη τι άλλο είναι ένας δημοτικός χώρος που τους εξυπηρετεί!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…