Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστές οι γραμματείες για τις εγγραφές στο ΔΠΘ

Κλειστές οι γραμματείες για τις εγγραφές στο ΔΠΘ

0
DPTH-empros
 

Απόφαση για απεργία 10 και 11 Σεπτεμβρίου πήραν στη Γενική τους Συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Θράκης

 

Αντιτίθενται στη διαθεσιμότητα. Τη στήριξή τους δήλωσαν οι πρυτανικές αρχές.

Με… κλειστές γραμματείες «υποδέχονται» τους πρωτοετείς φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι διοικητικοί υπάλληλοι, που αποφάσισαν να απεργήσουν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου (ημέρα έναρξης των εγγραφών), στηρίζοντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΔΠΘ «Βιζυηνός» στο αμφιθέατρο της νομικής, προκειμένου να παρθεί απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΔΠΘ και η μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Η αγωνία των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων ιδρυμάτων επικεντρώνεται στην επέκταση της διαθεσιμότητας και στο δικό τους κλάδο. Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας» και προσθέτει: «Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων».
 
Κατά πλειοψηφία η απόφαση για τη 48ωρη απεργία
Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Μαργαρίτα Σπυροπούλου, η συμμετοχή ήταν πολλή ικανοποιητική, αφού στη ΓΣ παραβρέθηκαν περίπου 150 μέλη (από τα 250 συνολικά). Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, οι περισσότερες από τις οποίες υποστήριζαν τις κινητοποιήσεις, ωστόσο τελικά η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Η πρόεδρος εκτιμά ότι θα υπάρξει συμμετοχή σε αυτή την απεργία και άρα θα παραμείνουν κλειστές οι γραμματείες, σχολιάζει όμως ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορεί κανείς να εξαναγκαστεί να συμμετάσχει. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΔΠΘ ξεκινούν με την 48ωρη απεργία και την Πέμπτη με νέα ΓΣ θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν με άλλη μία 24ωρη ή θα προβούν σε άλλο είδος κινητοποίησης.
 
Παραβρέθηκε και ο πρύτανης στη ΓΣ
Στο αμφιθέατρο κατά τη διεξαγωγή της ΓΣ παραβρέθηκαν και ο πρύτανης Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο αντιπρύτανης εκπαιδευτικών θεμάτων Γιώργος Κώστα, οι οποίοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση των υπαλλήλων, τασσόμενοι ενάντια στη διαθεσιμότητα. Ο κ. Ρέμελης ενημέρωσε για το ψήφισμα που εξέδωσε η Σύνολος των πρυτάνεων, βάσει του οποίου οι πρυτανικές αρχές αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων.
 
Ευνοϊκές οι συνθήκες προς το παρόν για το ΔΠΘ
Για την ώρα πάντως, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με όσα μας ανέφερε η κ. Σπυροπούλου, το ΔΠΘ φαίνεται να «ξεγλιστρά» από τη διαθεσιμότητα, λόγω της ιδιομορφίας τους με διάσπαρτες τις πανεπιστημιακές σχολές σε τέσσερις πόλεις και το πλήθος των φοιτητών και των εργαστηριακών τμημάτων. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι ήσυχος πριν τις τελικές αποφάσεις, πολλώ δε μάλλον που οι πληροφορίες μιλούν για δημοσιοποίηση των «διαθεσίμων» στις 16 Σεπτεμβρίου.
 
 Ελένη Διαφωνίδου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…