Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Εργασίες καθαριότητας από τη ΔΕΥΑΞ

Εργασίες καθαριότητας από τη ΔΕΥΑΞ

0
deyax katharismos1
 

Επιχείρηση καθαρισμού φρεατίων και δεξαμενών

 

Το μεγάλο στοίχημα της ΔΕΥΑΞ: Τα έργο μεταφοράς νερού από την Γαλάνη. Περιμένουν μια έγκριση παραχώρησης για τη δεξαμενή και τα …λεφτά!

    deyax katharismos2
 
Μήνας καθαριότητας για τη ΔΕΥΑΞ ο Σεπτέμβριος και το ειδικό συνεργείο καθαρισμού μαζί με δύο οχήματα …αλωνίζει στην πόλη και δεν αφήνει φρεάτιο για φρεάτιο να μην ανοίξει! Οι εργασίες καθαριότητας των φρεατίων γίνονται κάθε χρόνο και ξεκινούν από τις αρχές του Σεπτέμβρη και συνεχίζονται και τον Οκτώβρη.
 
Καθαρά φρεάτια για να προλάβουν τις βροχές του Φθινοπώρου
Ο καθαρισμός των φρεατίων είναι μια πολύ σημαντική και απαραίτητη εργασία καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο των πλημμυρών μετά από έντονες βροχοπτώσεις και επιπλέον προστατεύει το δίκτυο και βοηθά στη διατήρηση της καλής ποιότητας του πόσιμου νερού. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ ανοίγει τις σχάρες και καθαρίζει τα φρεάτια από όλες τις φερτές ύλες (κλαδιά , φύλα, αποτσίγαρα, χώμα) τα οποία και εναποθέτει σε φορτηγό. Ο επικεφαλής του συνεργείου κ. Περβανάς Κυριάκος μας πληροφορεί ότι ήδη έχουν καθαριστεί 2 φορές τα φρεάτια στην Π. Πόλη (μία πριν τις γιορτές και μία μετά) και όλες αυτές τις μέρες καθαρίζονται τα φρεάτια στην υπόλοιπη πόλη και στα Κιμμέρια. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης εξηγεί πως η ΔΕΥΑΞ έχει εντάξει στον προγραμματισμό της τον συστηματικό καθαρισμό των φρεατίων που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και τον καθαρισμό και την απολύμανση των 20 δεξαμενών που γίνονται δύο φορές το χρόνο (μία φορά τον Μάιο και μία αυτή της εποχή: «Η απολύμανση και ο καθαρισμός των δεξαμενών γίνεται κυρίως αργά τη νύχτα προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες με διακοπή του νερού. Ο καθαρισμός των φρεατίων και η απολύμανση των σχαρών είναι προληπτικές εργασίες επιβεβλημένες για να μην έχουμε πλημμύρες. Αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση της ΔΕΥΑΞ να φροντίζει το δίκτυο και τις υποδομές της», επισημαίνει ο κ. Τσέπελης
 
Το μεγάλο στοίχημα της ΔΕΥΑΞ
Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα της ΔΕΥΑΞ και προσωπικά του κ. Τσέπελη ήταν και παραμένει το μεγάλο διαδημοτικό έργο της μεταφοράς νερού από την Γαλάνη το οποίο θα υδροδοτήσει όλη την υπόλοιπη πόλη που δεν υδροδοτείται από τις Πηγές Παραδείσου και το δήμο Αβδήρων. Όπως διαβεβαιώνει ο κ. Τσέπελης το έργο έχει ωριμότητα και έτοιμες μελέτες εδώ και δύο χρόνια. Απομένει μόνο η έγκριση παραχώρησης χώρου στην περιοχή του Καζίνου όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή της κεντρικής δεξαμενής. Η έγκριση αυτή καθυστερεί αρκετό καιρό στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή αρμόδια για την παραχώρηση. Πληροφορίες του κ. Τσέπελη όμως λένε ότι θα συνεδριάσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Το βασικό όμως κώλυμα είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι γι αυτό υπάρχει η δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη ότι το έργο θα ενταχθεί ή στο ΕΣΠΑ ή στο ΕΠΕΡΑ, (τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής). Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 30 εκ. ευρώ (+ΦΠΑ).
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…