Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διχασμένοι οι δικηγόροι της Ξάνθης

Διχασμένοι οι δικηγόροι της Ξάνθης

0
dikasthria 1-empros
 

Κουρασμένοι από τις άκαρπες προσπάθειες δηλώνουν οι δικηγόροι της Ξάνθης

 

Πιο επιτακτικό γίνεται το αίτημα της φύλαξης του κτιρίου και των λειτουργών εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί

 
Σε αναβρασμό βρίσκεται και ο κλάδος των δικηγόρων, οι οποίοι προχώρησαν σε αποχές το προηγούμενο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις έχουν ανασταλεί για την ώρα και έτσι τα δικαστήρια λειτουργούν κανονικά. Βασικό θέμα των κινητοποιήσεων είναι τα προβλήματα που δημιουργεί ο Νέος Κώδικας Δικηγόρων, αλλά και οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο νομοθετικό τομέα.
 
Με μικρή πλειοψηφία αποφασίστηκε η αποχή
kiousi 1Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί για τον αν ο Σύλλογος θα λάβει μέρος στην πανελλαδική αποχή τα μέλη του συλλόγου χωρίστηκαν κυριολεκτικά στην μέση, καθώς οι ψήφοι υπέρ και κατά τις κινητοποίησης ήταν πολύ κοντά ποσοτικά. Μιλώντας στο «Ε» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κική Κιούση, αναφέρει πως «αυτό συνέβη όχι επειδή δεν ήθελε να απεργήσει η μερίδα των δικηγόρων που ψήφισε κατά, αλλά επειδή έχουν απογοητευθεί καθώς οι κινητοποιήσεις που κάνουν εδώ και καιρό δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον, καθώς ο κλάδος δεινοπαθεί οικονομικά, οι δικηγόροι δεν ήθελαν να χάσουν τα δικάσιμα αυτών των δύο ημερών. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι χωρίς αγώνες δεν κερδίζεις τίποτα».
Κάποιοι δικηγόροι πάντως, υποστηρίζουν ότι δεν κερδίζεται καμία από τις διεκδικήσεις μέσω των αποχών, αλλά αντιθέτως ενισχύεται ένα κατεστημένο.
 
Προβλήματα στη στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών
Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, οι δικηγόροι έρχονται αντιμέτωποι και με τις μεγάλες ελλείψεις στη διάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και των υπαλλήλων. «Η αύξηση των αρμοδιοτήτων του Ειρηνοδικείου με το θέμα της διεκπεραίωσης καθηκόντων που τη συνόδευσε και σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις μερικών υπαλλήλων, δημιουργεί κωλύματα», σημειώνει η κ. Κιούση και συμπληρώνει πάντως, ότι το κενό αυτό καλύπτει ο θεσμός των ασκούμενων, οι οποίοι τοποθετούνται σε πόστα σχετικά για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.
 
Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο η ελλιπής ασφάλεια στο Δικαστικό Μέγαρο
Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της ελλιπούς ασφάλειας στο δικαστικό μέγαρο, που όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, κατά την διάρκεια λειτουργίας υπάρχει μόνο ένας φρουρός της Εισαγγελίας. «Το ζήτημα αυτό μας έχει απασχολήσει πολλές φορές, και κυρίως τον τελευταίο καιρό με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Ο ένας φρουρός που υπάρχει έξω από το γραφείο της Εισαγγελίας δεν επαρκεί. Θεωρούμε πως οι δικαστές θα πρέπει να επιληφθούν του ζητήματος μαζί με τις αρμόδιες αρχές» καταλήγει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
Βέβαια, να σημειώσουμε όπως έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια σειρά βανδαλισμών που έχει δεχθεί το κτίριο, φυλάσσεται από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της νύχτας.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …