Σχόλια 31/8/13

0
Ο Ομπάμα δεν ανησυχεί με το ΟΧΙ των Βρετανών. Αρκεί που Βενιζέλος και Σαμαράς είπαν το ΝΑΙ…
 
 
Αυτονόητο για αλλού
 Επιτέλους, η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει στον συμψηφισμό οφειλών σε όλο το Δημόσιο. Δηλαδή, χρωστά ο ιδιώτης στο Δημόσιο; Πολύ ωραία. Έχει να παίρνει ο ιδιώτης από το Δημόσιο; Θα γίνεται αμέσως συμψηφισμός. Τόσο απλά.
Και το δημόσιο θα εισπράττει ό,τι χρωστάει ο ιδιώτης αμέσως, αλλά και το κυριότερο, ο ιδιώτης θα παίρνει το χρήμα που του χρωστά το δημόσιο.
Έτσι, και οι δύο πλευρές θα είναι ικανοποιημένες. Ε, λοιπόν, αυτό το τόσο απλό και λογικό, το σκέφτηκαν να το υλοποιήσουν τώρα, τρομάρα τους.
«Ε»


 
Συγχαρητήρια!
 Άλλο ένα μάθημα παλαιοκομματικής λειτουργίας έδωσαν κάποιοι δήμαρχοι (δεν μας λένε το όνομά τους από το υπουργείο…).
Οι εν λόγω δήμαρχοι λοιπόν, ζήτησαν (χωρίς ντροπή!), όσοι υπάλληλοι τεθούν σε διαθεσιμότητα λόγω πλαστών δικαιολογητικών, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες από αυτές που εργάζονταν σήμερα!!!
Ευτυχώς το υπουργείο απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό. Ευτυχώς…
«Ε»


 Συνάντηση με μέλλον;
 Συνάντηση Πεταλωτή και στελεχών της ΔΗΜΑΡ από Ξάνθη, Κομοτηνή και Καβάλα είχαμε στο γραφείο του πρώην υπουργού στην Κομοτηνή.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε η αναγκαιότητα επαφών ευρύτερων δυνάμεων, κινήσεων και προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.
Στη συνάντηση μετείχαν Κώστας Δέλκος, Χρήστος Γκαρμπούνης από Ξάνθη, Ιλχάν Αχμέτ, Δάμων Δαμιανός και Συμεών Σολταρίδης και ο Βασίλης Τραϊφόρος μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.
Το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν σκέψεις παρόμοια συνάντηση να γίνει και με τον Σωκράτη Ξυνίδη, γνωστού όντος ότι Ξυνίδης-Πεταλωτής ήταν ομόσταβλοι επί κυβερνήσεως Παπανδρέου.
«Ε»


 
 Επαφές ναι, αλλά…
 Βέβαια αυτές οι επαφές δεν καταλήγουν πάντα σε «γάμο». Αυτό το γνωρίζουν και τα δύο μέρη πολύ καλά. Από την άλλη, θα πρέπει να επισημάνουμε και μια άλλη παράμετρο που θέτει ερωτηματικά κατά πόσο μια συναίνεση και αποδοχή της μετακίνησης κάποιου πολιτικού στελέχους από ένα κόμμα στο άλλο, θα έχει και την αποδοχή στη βάση.
Γιατί, δεν είναι ευκολοχώνευτο ένα στέλεχος που είχε υπουργική θέση και αξίωμα σε ένα κόμμα να πάει να γίνει μέλος σε ένα άλλο. Κι αυτά τα μετράνε οι πολιτικοί μας και γνωρίζουν πως οι χιλιάδες ψήφοι που παίρνουν δεν είναι προσωπικοί, αλλά του κόμματος που βρίσκονται.
Γι’ αυτό καλές οι συναντήσεις αλλά μάλλον προβλέπουμε πως θα μείνουν στο επίπεδο αυτό, χωρίς συνέχεια.
«Ε»


 
Ολονύκτια λειτουργία καταστημάτων
 Την ιδέα αυτή που με σχετική επιτυχία εφάρμοσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ξάνθης, άρχισαν και την εφαρμόζουν και σε άλλες περιοχές οι επαγγελματίες ανοίγοντας τα καταστήματά τους όλη τη νύχτα, προσφέροντας εκπτώσεις πολύ μεγάλες μια βραδιά το χρόνο.
Στην πόλη μας δυστυχώς μια μερίδα καταστηματαρχών επί της 28ης Οκτωβρίου σαμπόταρε την πρωτοβουλία. Να όμως που σιγά-σιγά αυτή η γιορτή εξαπλώνεται και βρίσκει ανταπόκριση αλλού.
«Ε» 


Νέο Φροντιστήριο
 Τέσσερα νέα παλικάρια, τέσσερα Ξανθιωτάκια, με όρεξη, διάθεση και γνώσεις, άνοιξαν τα φτερά τους στο χώρο της επιχειρηματικότητας.
Δημιούργησαν ένα Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης σε έναν ευχάριστο χώρο και με σύγχρονο εξοπλισμό.
Επιθυμία τους είναι να προσφέρουν στους μαθητές σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας όλων των μαθημάτων.
Το Φροντιστήριο «Εξάντας» όπως είναι το όνομά του, προσφέρει στους μαθητές του βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και Εργαστήριο Θετικών Επιστημών.
«Ε»


 

Φόνος για διαφορές
 Σκότωσε με 43 μαχαιριές για προσωπικές διαφορές μεταξύ τους. Μα τι διαφορές μπορεί να ήταν αυτές για να οδηγήσουν έναν άνθρωπο να βυθίσει το μαχαίρι τόσες φορές στο σώμα του θύματος;
Και ο δράστης, τόσο μίσος; Διότι η πράξη αυτή μόνο με την ύπαρξη μίσους δικαιολογείται.
-Πολύ άγριο ζώο ο άνθρωπος τελικά…
«Ε»


 
Συλλήψεις για χρέη
 Καθημερινό σχεδόν φαινόμενο οι συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη στο δημόσιο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα και πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος της οικονομικής κρίσης.
Γι’ αυτούς βέβαια δεν γίνεται καμία απεργία, καμία διαμαρτυρία, ούτε καν μια φράση στις οθόνες των τηλεοράσεων. Που «ξεσκίζονται» για κάποια μετακίνηση στο δημόσιο.
-Δύο μέτρα και σταθμά δυστυχώς…
«Ε»


 
Πόλεμος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις
 Ενδοκυβερνητικός πόλεμος ξέσπασε για το μέγεθος των προσλήψεων στο δημόσιο το διάστημα 2004-2009, περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής. Από τη μια πλευρά οι υπουργοί Γ. Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΝΔ, κι από την άλλη ο Λ. Γρηγοράκος, από το ΠΑΣΟΚ, ερίζουν για τον αριθμό των προσλήψεων το επίμαχο διάστημα.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι έγιναν 250.000 προσλήψεις το διάστημα αυτό, κάτι το οποίο διέψευσαν οι δύο υπουργοί της Ν.Δ., με τον κ. Μητσοτάκη να αντιτείνει τους αριθμούς της απογραφής του 2009 που καταμέτρησε 692.907 δημόσιους υπαλλήλους.
Το γεγονός είναι ότι και τα δύο κόμματα έχουν κάνει αθρόες ρουσφετολογικές προσλήψεις. Αλλά η αποκάλυψη ότι πάρα πολλοί προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, ξεπερνά τα όρια της ανοχής κάθε νομιμόφρονα πολίτη. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο θα πρέπει να απολυθούν αλλά να τιμωρηθούν ως απατεώνες και πλαστογράφοι.
Α, ναι, απολύθηκε ένας δημοτικός αστυνομικός του δήμου Αθηνών με πλαστό πτυχίο. Από αυτούς που είχαν ήδη απολυθεί βέβαια.
-Δεν αντέχεται άλλη στάχτη στα μάτια μας…


 
Για την ιστορία…
Με αφορμή το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο εντόνως ενιστάμενος βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης από το βήμα της Βουλής να διευκρινίσουμε ότι προφανώς ο εν λόγω «εορτασμός» στον οποίο αναφέρονται σχετίζεται με την ανακήρυξη προσωρινής κυβέρνησης Δυτικής Θράκης στις 31 Αυγούστου 1913 (που διήρκησε ως τις 25 Οκτωβρίου 1913), την οποία ίδρυσε μερίδα ελλήνων και μουσουλμάνων της περιοχής που επαναστάτησαν, προκειμένου να αποτρέψουν το σχέδιο της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, που προέβλεπε προσάρτηση της περιοχής στη Βουλγαρία. Αυτό το εγχείρημα, η ελληνική πλευρά δεν είχε τις δυνάμεις να το υποστηρίξει, ενώ η οθωμανική αυτοκρατορία αρχικά απέστειλε αντάρτικες ομάδες και στρατιώτες μεταμφιεσμένους, αλλά στη συνέχεια, υπό την πίεση της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας αναγκάστηκε να την αποσύρει. Η Ελλάδα μετά την ανακήρυξή της προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά ήταν αργά (οι πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο της Λένας Διβάνη (2000) Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830 – 1947)).
Βέβαια, ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το ιστορικό γεγονός κρίνεται ως άξιο λόγου και τιμών μόνο στην Τουρκία και ακόμη γιατί δεν διοργανώθηκε κάτι και από τις δύο πλευρές από κοινού, με δεδομένο ότι κοινό ήταν και το εγχείρημα της αυτονόμησης.
Πάντως, η άγνοια της ιστορίας έχει φέρει και άλλες φορές σε δύσκολη θέση τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που «κόπτονται» για τη Θράκη.
Ε.Δ.


 
 Χλιαρές επαφές δημοτικού τύπου
 Στο ένα στρατόπεδο το στοίχημα παίζεται στο «δαχτυλίδι». Μετρούν συμμάχους, μετρούν δυνάμεις και προετοιμάζουν το έδαφος για να είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της παράταξης που για χρόνια ολόκληρα αποφασίζει για τα κοινά αυτού του τόπου.
Στο άλλο στρατόπεδο, τα πράγματα είναι πιο θολά. Επαφές υπήρξαν για όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ανάμεσα στις παρατάξεις του κεντροαριστερού και αριστερού χώρου, άρα υπάρχει μία καταρχήν καλή πρόθεση, ωστόσο ακόμη φαίνεται ότι οι συζητήσεις δεν έχουν προχωρήσει.
Οπωσδήποτε βασικό είναι το θέμα της ηγεσίας, αφού πρέπει να καταστεί επικεφαλής μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, κάτι που μάλλον δεν πετυχαίνουν οι ήδη υπάρχοντες. Οπωσδήποτε ακόμη, προκύπτουν και αγκυλώσεις που τα στελέχη της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ξεπεράσουν, να αμβλύνουν και να συνταιριάσουν αν θέλουν να διεκδικήσουν το δήμο της Ξάνθης, σε μία ομολογουμένως καλή συγκυρία με την αλλαγή της σκυτάλης στη δημοτική αρχή.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Η κλιματική κρίση απειλεί τη Μεσόγειο Η Βαλένθια της Ισπανίας βιώνει μία από τις μεγαλύτερ…