Σχόλια 25/9/13

0
Η παράδοση στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης συνεχίζεται. Δυστυχώς…


 
 
Ανοχή τέλος;
 Όλα από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνουν ένα πράγμα: Η ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής τελείωσε στην Αμφιάλη με την δολοφονία του νεαρού Φύσσα.
Έστω και αργά, αντελήφθησαν τα κόμματα –και η κυβέρνηση βέβαια –ότι ανέχονταν την παρουσία και λειτουργία ενός «κόμματος» που δεν σέβονταν ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τους θεσμούς, αλλά ούτε και την αξία της ανθρώπινης ζωής όπως περίτρανα απέδειξαν.
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος, πρώτος αυτός είχε ζητήσει πριν πολύ καιρό να τεθεί περιορισμός και να ληφθούν μέτρα εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Μόνο που δεν εισακούστηκε τότε.
«Ε»


 

Μπράβο μπρε!
 Έπιασαν 60 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να γράφουν συνταγές και εντολές για αξονικές εξετάσεις σε νεκρούς!
Από την πλευρά μας, τι να πούμε. Τι να πει ο λαουτζίκος που στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και τραβάει άγριο κουπί χρόνια τώρα; Κι έρχονται κάποιοι, διεφθαρμένοι βέβαια, για να τα κονομήσουν εις βάρος όλων.
Και το ερώτημα: Τι τους χρειάζεται τώρα αυτούς; Τιμωρία σκληρή και παραδειγματική.
«Ε»


 
Δημοτικό
 Μαγειρεύεται, δηλαδή ετοιμάζεται σιγά-σιγά η αλλαγή για τον τρόπο εκλογής των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν το Μάιο.
Η κυβέρνηση (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συνεργάζονται για το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί για συζήτηση και θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του έτους. Και μάλλον θα ψηφίζουμε για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους χωριστά.
-Μάλλον καλύτερο από το προηγούμενο σύστημα; Θα δείξει.
«Ε»


 
Μεγάλος νικητής η Μέρκελ
 Η Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε νίκη μεγάλη στις Γερμανικές εκλογές. Και δικαιολογημένα το πανηγυρίζει. Και δικαιολογημένα ανησυχούν και προβληματίζονται οι Έλληνες για το τι θα τους ετοιμάσει η κυρία λίαν συντόμως.
Η ίδια δηλώνει πως δεν θ’αλλάξει την πολιτική της, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο, διότι θα χρειαστεί για να φτιάξει κυβέρνηση και τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη για τα θέματα της Ευρώπης και της λειτουργίας αυτής. Αυτό δε είναι και η ελπίδα της Ελλάδας για να ρυθμιστούν προς το καλύτερο και οι εκκρεμότητες που έχει.
«Ε»


 
Απεργίες μεν, αλλά…
 Απεργεί η ΑΔΕΔΥ, δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το δημόσιο λειτουργεί. Απεργεί η ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά οι δήμοι είναι ανοικτοί και εξυπηρετούν το κοινό. Το ίδιο στο ΙΚΑ, το ίδιο στις Εφορίες και τα Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια.
Στα χαρτιά απεργούν όπως και στις ανακοινώσεις. Στην πράξη όμως ελάχιστοι συμμετέχουν στις απεργίες αυτές. Κι αυτό γιατί κουράστηκε ο κόσμος, γιατί έχει κόστος οικονομικό κάθε απεργία τη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους.
Και κάτι τελευταίο. Αυτές οι συχνές απεργίες έχουν αποδυναμώσει την έννοια της απεργίας κι έχει απογοητεύσει τους εργαζόμενους.
«Ε»


 
Περιοδεύει ο Κυριάκος
 Δεν άφησε κόμμα της περιοχής μας που να μην το έχει τιμήσει με την παρουσία του ο Κυριάκος Κεσίσογλου. Κυρίως τα κεντροδεξιά, διότι προς τα Αριστερά δύσκολο το βλέπω να προσεγγίζει και να εγγράφεται ως μέλος.
Έχει μια μοναδική κινητικότητα και ευελιξία που λίγοι διαθέτουν και μπράβο του. Μάλιστα προχθές στις εκλογές στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ήταν η κύρια αιτία της διάσπασης της οργάνωσης και της αποχώρησης 11 από τους 16 υποψήφιους!
-Κυριάκο, σου βγάζουμε το καπέλο…
«Ε»


 
Φαρμακεία
 Δεν υπάρχει χωριό και γειτονιά που να μην έχει φαρμακείο, μπορεί και δύο! Γέμισε η Ξάνθη λοιπόν από φαρμακεία τα οποία βρίσκει κανείς στα πλέον απίθανα σημεία.
Κάποτε, πριν λίγο καιρό, τα φαρμακεία βρισκόταν στο κέντρο της πόλης. Σήμερα έγινε μια έξοδος προς τις γειτονιές και τα κεφαλοχώρια.
Υπερπληθυσμός και στο επάγγελμα αυτό που πλέον έχει χάσει την παλιά του λάμψη αλλά και οικονομική απόδοση.
«Ε»


 
Αθώοι Παπασταματίου- Χρηστίδης για τους παιδικούς
 Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή δίκη με κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος το Γιώργο Παπασταματίου και τον Γιάννη Χρηστίδη, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες αθωώθηκαν για υπόθεση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος κατοικίας σε τέσσερις υπαλλήλους των βρεφικών σταθμών. Οι δύο πρώην πρόεδροι των παιδικών σταθμών εξήγησαν ότι υπήρξε μία καθυστέρηση επειδή ο οργανισμός είχε τρέχουσες υποχρεώσεις για τη λειτουργία των παιδικών και ότι ο ένας μετά τον άλλο (ο Χρηστίδης το 2010 και ο Παπασταματίου το 2012) κατέβαλαν από μία δόση, οπότε τακτοποιήθηκε η εκκρεμότητα. Αυτό δέχτηκε και το δικαστήριο που τους απάλλαξε.
Πάντως, με αφορμή την υπόθεση να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω επίδομα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεγαν να μείνουν στην ακριτική μας περιοχή, οι οποίοι για την αγορά σπιτιού επιχορηγούνταν με 40%! Αυτό βέβαια καταργήθηκε, αλλά, όπως μάθαμε και οι δήμοι ακόμη περιμένουν τα χρήματα που έδωσαν γι’ αυτές τις επιδοτήσεις…
Ε.Δ.


 
Αναβολή για τη δίκη του Σινίκογλου
 Για το Νοέμβριο και πάντως σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρε αναβολή για να δικαστεί η υπόθεση παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση του μουφτή Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται για υπόθεση οικογενειακού δικαίου (διαζυγίου) από τον Απρίλιο του 2004 που συζητήθηκε ενώπιον του μουφτή, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε απόφαση. Περισσότερα βέβαια θα γίνουν γνωστά όταν εκδικαστεί η υπόθεση της μη έκδοσης απόφασης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.
Ε.Δ.


 
Ο Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζει με νόημα
 Ειρωνικός για το ανυπόγραφο άρθρο αποκατάστασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην εφημερίδα «Βήμα» της 21ης Σεπτεμβρίου εμφανίζεται ο Σωκράτης Ξυνίδης μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Ο π. αν. υπουργός φαίνεται να μη δέχεται τις εξηγήσεις της εφημερίδας ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης σχετικά με τα όσα αφορούν στην εμπλοκή του επιχειρηματία με τη λίστα Λαγκάρντ.
Φαίνεται ότι δεν τον ενόχλησε μόνο η διάθεση αποκατάστασης, αλλά κυρίως το συμπέρασμα της εφημερίδας ότι: «τα ΜΜΕ γέμισαν τον κόσμο με ψέματα αλλά δε φταίνε γιατί φταίει η κοινωνία που ήθελε “να κατηγορήσει κάποιον, οποιονδήποτε, για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρν». Παραθέτει πάντως σημεία του δημοσιεύματος που δεν τον πείθουν και στο τέλος σχολιάζει: «Και τίθεται το ερώτημα: είναι αυτό ρεπορτάζ για ηλίθιους αναγνώστες; Προφανώς όχι. Το ΒΗΜΑ έχει αναγνώστες υψηλού μορφωτικού επιπέδου που πάντα διαβάζουν πίσω από τους τίτλους και τις λέξεις ακόμη. Απλώς και προφανώς ο κ. Μυωνής είναι ένας άνθρωπος που ξέρει και έχει τη δυνατότητα να προασπίζει το δίκιο του και τα συμφέροντά του σ’ αυτό τον σκληρό κόσμο. Άλλωστε στην τελευταία πρόταση της προτελευταίας παραγράφου του ιδίου άρθρου αναφέρεται: “Το πείσμα που τον βοήθησε να πετύχει τους στόχους του είναι αυτό που οι εχθροί του υποτιμούν και συνήθως οδηγούνται στην καταστροφή”».
Ε.Δ.


 
«Κάηκε» ο Καμμένος στην Ξάνθη…
 Με πολλή προχειρότητα φαίνεται ότι έφτιαξε το κόμμα του ο Πάνος Καμμένος αν κρίνουμε από το πώς διαχειρίστηκαν τα κεντρικά τις εκλογές για τη συντονιστική της Ξάνθης. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στην επιστολή που τους έστειλε ο Παράσχος Ευστρατίου που ήταν μέλος της παλαιάς συντονιστικής. Επιπλέον αγνόησαν το γεγονός ότι παραιτήθηκαν 11 από τους 16 υποψηφίους και αυτοί από απέμειναν εκλέχτηκαν από 53 μέλη σε σύνολο 210 εγγραμμένων! Μεταξύ αυτών και ο γνωστός «παπαράτσι» Κυριάκος Κεσίσογλου που ήταν και η «πέτρα του σκανδάλου» και ας μη το λένε οι αδελφοί Ευστρατίου. Γι αυτόν παραιτήθηκαν οι 11 θέτοντας θέμα δεοντολογίας επειδή ο κ. Κεσίσογλου γενικός είναι… γυρολόγος στα κόμματα…
Τώρα εδώ που τα λέμε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…Αλήθεια τον «Τζίμη» από το Δροσερό πώς θα τον αξιοποιήσουν; Τι πόστο θ’ αναλάβει;
Ω Τέρενς που είσαι;
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…