Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Προετοιμασία… εξπρές για τον αγώνα κυπέλλου

Προετοιμασία… εξπρές για τον αγώνα κυπέλλου

0
kypelo proetim
 

 Με δύο «μισές» προπονήσεις ταξίδεψε η Skoda Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη

 

Σήμερα (15:30) η αναμέτρηση με τον Ηρακλή – απευθείας από το OTEsport3

 
Στο… «άψε – σβήσε» έγινε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη, με το νέο προπονητή της Ράινερ Μάουρερ, για τον αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή.
Το πρόγραμμα της Ξάνθης γι’ αυτή την εβδομάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς το βράδυ της Δευτέρας έδωσε τον αγώνα με τον Άρη, την Τρίτη οι παίκτες έκαναν το καθιερωμένο χαλάρωμα και χθες άλλη μία ¨χαλαρή¨ προπόνηση ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή που αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, ενόψει του σημερινού αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 15:30 το μεσημέρι.
Έτσι σε λιγότερο από τρία 24ωρα, η Ξάνθη καλείται να δώσει δύο αγώνες, ενώ ενδιάμεσα υπήρξε και η αλλαγή προπονητή με τον Μάουρερ να αναλαμβάνει τα «ηνία» από τον υπηρεσιακό Νίκο Κεχαγιά, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον πρώην προπονητή, Νίκο Καραγεωργίου.
 
Προετοιμασία… εξπρές
 Με την… ταχύρυθμη προετοιμασία και τον Γερμανό τεχνικό να βρίσκεται λίγες ώρες στο ¨τιμόνι¨ λίγα συμπεράσματα μπορούν να βγουν και οι εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Για τον αγώνα με τον Ηρακλή πάντως ο Μάουρερ προτίμησε να ξεκουράσει μερικές βασικές μονάδες όπως ο Σερζ Ντιέ και ο Νικολά Μαρίν που έμειναν εκτός αποστολής για να πάρουν ¨ανάσες¨, μαζί με τον Δημήτρη Κομεσίδη που δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του. Έκπληξη επίσης προκαλεί και ο αποκλεισμός του τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη, με τον Μάουρερ να επιλέγει τον Τσέμα και τον Ζαρόπουλο στην αποστολή.
Το σίγουρο είναι ότι ο Μάουρερ δεν θα ρισκάρει ιδιαίτερα και δεν θα προχωρήσει σε «rotation», έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού στα τέλη Οκτωβρίου στα Πηγάδια, ενώ σίγουρα και ο ίδιος δεν θα θέλει να ξεκινήσει με ένα αρνητικό αποτέλεσμα τη θητεία του στον πάγκο της Ξάνθης.
 
Αρκετοί «γνωστοί» ανάμεσα στις δύο ομάδες
 Αρκετές ιδιαιτερότητες, με παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες στο σημερινό ματς. Από τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της Ξάνθης, οι Σολτάνι, Χοσέμι επιστρέφουν ως αντίπαλοι του Ηρακλή (φόρεσαν τη φανέλα του ¨γηραιού¨ το 2008 και το 2010 αντίστοιχα), ενώ στον Ηρακλή ανήκουν από φέτος οι Κοντοδήμος και Ονουάτσι που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα της Ξάνθης.
 
Δύο απουσίες για τον «γηραιό»
 Εκτός των παραπάνω, στο ¨ρόστερ¨ του Ηρακλή βρίσκονται αρκετοί γνωστοί παίκτες όπως οι Παπαστεριανός, Τάσος Κυριακίδης, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Πουρτουλίδης, Κοντέων, Βουτσιάς, Φώτης Κηπουρός και από ξένους οι Μάρεκ Γιάρολιμ (Τσέχος), Βίτορ Λίμα (Πορτογάλος) και Τάι (Βραζιλιάνος).
Προπονητής του «γηραιού» είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος στο σημερινό παιχνίδι με την Ξάνθη προσανατολίζεται στο να παρατάξει τους Χουάντερσον (ή Κηπουρό) κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Κοντοδήμο (αριστερά) και τους Σαββίδη – Κοντέων (οι δυο κεντρικοί αμυντικοί Παπαστεριανός, Μπριλάκης είναι τιμωρημένοι λόγω των αποβολών τους στο προηγούμενο ματς κυπέλλου με τον Τύρναβο). Στο κέντρο θα ξεκινήσουν οι Λίμα – Πουρτουλίδης ως ¨εξάρια¨ και μπροστά τους οι Ονουάτσι – Κυριακίδης – Ματσούκας με μοναδικό προωθημένο τον Ζάχορα.
 
Ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών) διαιτητής
 Ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών) ορίστηκε διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης Ηρακλής – Skoda Ξάνθη. Βοηθοί του Μάνταλου είναι οι Καραβασίλης (1ος – ΕΠΣ Καβάλας) και Λάζαρης (2ος – ΕΠΣ Καβάλας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Κιοτζένης Ευάγγελος (ΕΠΣ Καβάλας).
 
 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
 ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Τσέμα Πέρεζ
Ζαρόπουλος Μιχάλης
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Βάλλας Σπύρος
Γούτας Δημήτρης
Χοσέμι Γκονζάλες
Παΐτο Μαρτίνιο
Μπαξεβανίδης Δήμος
Μπέρτος Μανώλης
ΜΕΣΟΙ
Φλίσκας Κώστας
Βασιλακάκης Θεόδωρος
Ντε Γκούζμαν Χούλιαν
Μάνταλος Πέτρος
Κάλβο Σομπράδο
Τριάδης Παναγιώτης
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Σολάρι Τάνο Εστέμπαν
Σολτάνι Καρίμ
Σουάρες Ρούμπεν
Ράνος Αντώνης
 
 Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …