Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Εφιάλτης» στο δρόμο προς την παραλία Ερασμίου

«Εφιάλτης» στο δρόμο προς την παραλία Ερασμίου

0
erasmio

Καρμανιόλα χαρακτηρίζουν οι διερχόμενοι τη γέφυρα στο κανάλι. Πολλοί κινδύνεψαν να πέσουν μέσα

 

Καμιά παρέμβαση στο δρόμο που κατασκευάστηκε πριν 30 χρόνια. Δεν υπάρχει ούτε μελέτη…

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Δρόμο – καρμανιόλα χαρακτηρίζουν οι οδηγοί αυτόν που οδηγεί στην παραλία Ερασμίου, ιδιαίτερα εξαιτίας της μικρής γέφυρας πάνω από το κανάλι η οποία εκτός του ότι είναι πολύ στενή, βρίσκεται και επάνω σε μία στροφή 90μοιρών και επιπλέον δεν έχει σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα. Πολλά ατυχήματα έχουν γίνει στο σημείο αυτό αλλά παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα του δρόμου και ιδιαιτέρως αυτού του σημείου ουδεμία βελτίωση της οδού δεν έχει γίνει από το 1982 που κατασκευάστηκε!
 
Κόντεψε να πέσουν μέσα στο κανάλι
Πολλά τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου με κορυφαίο όπως προαναφέρθηκε το γεφυράκι του καναλιού. Αρχικά το σημείο που στρίβει κανείς από τον κεντρικό δρόμο προς την παραλία είναι πολύ επικίνδυνο καθώς είναι πάνω σε μια στροφή, με πολύ περιορισμένη ορατότητα Ειδικά όσοι επιστρέφουν από την παραλία προς τον κεντρικό δρόμο, μετά από μια μεγάλη ευθεία όπου αναπτύσσουν κάπως ταχύτητα, βρίσκονται μπροστά σε μία στροφή-ορθή γωνία, πάνω στην οποία βρίσκεται το εν λόγω γεφυράκι. Για όσους δεν ξέρουν καλά το δρόμο ή είναι άπειροι οδηγοί, ο κίνδυνος να βγουν από το δρόμο και να βρεθούν στο κανάλι είναι μεγάλος. Όπως ανέφερε έμπειρη οδηγός που περνά συνεχώς από το σημείο μόνο με την πρώτη ταχύτητα μπορεί να περάσει της γέφυρα αυτή διαφορετικά θα βρεθεί μέσα στο κανάλι. Αυτό κόντεψε να πάθουν και την προηγούμενη εβδομάδα. Τρία νεαρά κορίτσια χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους επάνω στη γέφυρα και τραυματίστηκαν ελαφρά. Ευτυχώς δεν είχαν μεγάλη ταχύτητα γιατί θα βρισκόταν μέσα στο κανάλι.
 
Δεν έχει και σήμανση
Σημειώνεται ότι δεκάδες ατυχήματα έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο σημείο αυτό, γεγονός που έχει καταγγελθεί σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου. Μεταξύ των άλλων καταγγελιών του είπε για το συγκεκριμένο δρόμο ότι δεν έχει και επαρκή σήμανση: «Στις παραλίες των Μαγγάνων και του Ερασμίου δεν υπάρχει οδική σήμανση που να διευκολύνει και να καθοδηγεί με ασφάλεια τους παραθεριστές και λουόμενους. Πρόσφατα στο Εράσμιο συνέβη τροχαίο ατύχημα λόγω έλλειψης της απαραίτητης σήμανσης κατά το οποίο παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα». Και ο κ. Μίχογλου ρωτά:» Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος, ακόμη και αν η ίδια δεν είναι αρμόδια για την τοποθέτηση οδικής σήμανσης;».
 
Δεν υπάρχει μελέτη για έργα βελτίωση της παραλιακής οδού Ερασμίου
Πιο καίριο όμως είναι το ερώτημα αν υπάρχει κάποια πρόθεση της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την Π. Ε. Ξάνθης να εντάξουν και να δημοπρατήσουν έργα βελτίωση της οδού όπως έγινε με τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία Μυρωδάτου. Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Τοπείρου κα Χατζηγιαννάκου δεν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη, ενώ αναφορικά με το πολιτικό σκέλος των καταγγελιών Μίχογλου ο αντιδήμαρχος κ. Τσιλιγγίρης ερωτηθείς από το «Ε» σημείωσε ότι ο δήμαρχος κ. Χατζηγευαγγέλου θα απαντήσει αναλυτικά σ’ όλα τα θέματα που θέτει ο κ. Μίχογλου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου.
 
30 χρόνια τώρα καμιά βελτίωση
Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε από την Νομαρχία Ξάνθης με νομάρχη τον Φάνη Ντονά την περίοδο 1982 – 1984. Κοινοτάρχης του Ερασμίου ήταν ο Βαφειάδης. Έκτοτε και όπως μας βεβαιώνουν κάτοικοι δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση. Το συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας δεν παρουσιάζει μόνο προβλήματα στη διέλευση αλλά και το χειμώνα εξαιτίας των ομβρίων γίνεται υπερχείλιση του καναλιού και καθιστά μη προσβάσιμο τον δρόμο.
Μήπως ήρθε η ώρα (μετά από 30 χρόνια) κάτι να κάνει ο δήμος και η περιφέρεια γι αυτόν τον δρόμο;
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…