Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έως τις 15 Αυγούστου παραδίδεται η γέφυρα του περιφερειακού

Έως τις 15 Αυγούστου παραδίδεται η γέφυρα του περιφερειακού

0
aerogefyra kato 2

Περιμένουν τη συμπλήρωση των απαραίτητων μελετητικών χρονικών διαστημάτων για να δώσουν τη γέφυρα στην κυκλοφορία

 

Ικανοποιημένος ο Φ. Καραλίδης που επετεύχθη η συμφωνία για την κάλυψη του συνόλου του κόστους από τον ιδιώτη και την ασφαλιστική εταιρία

 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Σε διάστημα 10 σχεδόν μηνών παραδίδεται η γέφυρα που θα επιτρέψει ξανά την κυκλοφορία στον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Τη βεβαιότητα ότι ο δρόμος θα λειτουργήσει έως και τον Δεκαπενταύγουστο εξέφρασε ο περιφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας με τον ιδιώτη και την ασφαλιστική εταιρία, οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν το σύνολο του κόστους.
 
Ανοίγει ο περιφερειακός, αποσυμφορείται η πόλη
Η γέφυρα είχε υποστεί σοβαρή ζημιά και κρίθηκε απαραίτητή η κατεδάφισή της όταν σκαπτικό όχημα με μεγάλο ύψος πέρασε από κάτω χτυπώντας στη βάση της γέφυρας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την καταστροφή της. Μετά από επισταμένες εργασίες σε μελετητικό και κατασκευαστικό επίπεδο η νέα γέφυρα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί, επιτρέποντας ξανά την κυκλοφορία στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την δυτική είσοδο της πόλης με την ανατολική και διευκολύνοντας την κίνηση εντός της πόλης, η οποία είχε επιβαρυνθεί εξαιτίας των εργασιών.
 
Αν ήταν δημόσιο έργο θα χρειαζόταν 8 μήνες μόνο για τη μελέτη!
Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι η γέφυρα είναι έτοιμη απλά απαιτείται χρόνος αναμονής προκειμένου να τηρηθούν τα χρονικά διαστήματα που θα εξασφαλίσουν ότι η γέφυρα δε θα υποστεί προβλήματα καθίζησης ή άλλες φθορές από την εσπευσμένη χρήση. «Είμαστε υποχρεωμένοι ως επιβλέπουσα αρχή να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε ο ίδιος.
Παράλληλα, με ικανοποίηση ανέφερε ότι ο ιδιώτης και η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνουν το σύνολο του κόστους και αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για να μην επιβαρυνθεί το ταμείο της Περιφέρειας, αλλά και γιατί παρακάμπτεται η διαδικασία που απαιτείται για τα δημόσια έργα. «Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για τη διαβούλευση και γι’ αυτό άργησαν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αλλιώς, σε όρους δημοσίων έργων μιλάμε για χρόνο ρεκόρ. Διαφορετικά, αν δηλαδή δεν καλυπτόταν 100% το χρέος από την ασφαλιστική, θα χρειαζόμασταν 8 μήνες μόνο για τη μελέτη και μετά θα προχωρούσαμε σε διαγωνισμό.
 
Δημοπρατείται εντός του μήνα και η γέφυρα των Πηγαδίων
Ο κ. Καραλίδης ενημέρωσε ακόμη ότι στις 19 Αυγούστου δημοπρατείται η γέφυρα των Πηγαδίων και ακολουθεί το έργο του δρόμου προς τον Πολύσιτο.
Τέλος, ο ίδιος δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στο δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι η διεύθυνση στις 31/12/10 είχε 22 άτομα και σήμερα λειτουργεί μόλις με 10, έχοντας να διαχειριστεί συνολικά έργα του ΕΣΠΑ ύψους άνω των 50 εκ. ευρώ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…