Σχόλια 30/8/13

0
Ασλάνης: Το καλοκάγαθο λιοντάρι!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Τα παλικάρια τα παλιά
 Το ΠΑΣΟΚ σαν πρώην μεγάλο κόμμα που ήταν κατά το πρόσφατο παρελθόν, κάνει μεταγραφές στελεχών. Έτσι, μετά τους γνωστούς που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ (Σακοράφα, Κοτσακάς, Κουρουπλής κλπ), είχε και μια άλλη «απώλεια», αυτήν του γνωστού μας Χάρη Καστανίδη. Ο οποίος βρήκε στέγη ο άνθρωπος στη ΔΗΜΑΡ.
Ξεχνώντας βέβαια ότι ο λαός θυμάται και γνωρίζει το παρελθόν του στο ΠΑΣΟΚ. Αν νομίζει ότι με τη ΔΗΜΑΡ θα έχει πολιτικό μέλλον, οι κάλπες θα δείξουν…
«Ε»
 
Ποιοι έφυγαν από το δημόσιο
 Μετακινήσεις άλλο, μεταθέσεις άλλο, αποσπάσεις άλλο, μετατάξεις άλλο. Αυτό γίνονται εδώ και λίγο καιρό στο δημόσιο. Όχι απόλυση!
Οι μόνοι που απολύθηκαν είναι κάποιοι, ελάχιστοι επίορκοι, των οποίων οι υποθέσεις βγάζαν μάτια! Αυτοί φύγαν από το δημόσιο και ουδείς άλλος.
Όλη η ιστορία γίνεται για να μην γίνει καμία αλλαγή, να μην αλλάξει τίποτε, και το δημόσιο να παραμείνει ως έχει.
Και βέβαια, να δανείζεται το κράτος για να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων.
Ε, λοιπόν αυτή η ιστορία τελειώνει, δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο.
«Ε»
 
Αλήθειες
 Μειώνεται ο μαθητικός πληθυσμός της χώρας άρα και του νομού μας, φθίνουν άρα και τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων.
Παράλληλα, απαραίτητη προϋπόθεση για τα ολοήμερα είναι η ύπαρξη 60 μαθητών στο σχολείο και για να δημιουργηθεί τμήμα 15 άτομα.
«Ε»
 
 Οράματα
 Ας αφήσουμε τα «οράματα» κι ας ασχοληθούμε με τα ορατά. (π.χ. Ξάνθης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης)
VEN. KAR.
 
 Υπέρ των ληγμένων
 Υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη λοιπόν. Και αυτή η άποψη στέκεται στο θέμα των ληγμένων τροφίμων που θα έχουν το δικαίωμα πώλησης τα Μάρκετ με χαμηλότερη τιμή.
Συμπολίτης λοιπόν, μιας κάποιας ηλικίας, μας έλεγε πως στην κοινή γνώμη, έστω σε μια μερίδα αυτής, υπάρχει μια στρεβλή εντύπωση για τα ληγμένα τρόφιμα.
Κάποιοι που δεν γνωρίζουν, απορρίπτουν συνολικά την έννοια του ληγμένου, ενώ δεν είναι έτσι. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ληγμένα που μπορούν να καταναλωθούν άφοβα, μέρες πολλές μετά τη λήξη της ημερομηνίας, χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να διατηρούνται στο σωστό περιβάλλον τα τρόφιμα αυτά.
Τονίζουν οι ίδιοι μάλιστα πως κατά το παρελθόν, πολλοί, πάρα πολλοί έφαγαν ληγμένα χωρίς να πάθουν τίποτε. Γι’ αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι αυτοί, πως δεν πρέπει αναφανδόν και απόλυτα να καταδικάζονται τα ληγμένα τρόφιμα.
«Ε»
 
 ΤΑ.ΡΙ.ΣΟ. είσαι δω;
 Την ίδρυση τηςΤΑ.ΡΙ.ΣΟ., της Τάσης Ριζοσπαστικού Σοσιαλισμού δηλαδή, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσαν προχθές τα στελέχη της παράταξης που προέρχονται κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Την ανακοίνωση λειτουργίας της τάσης, η οποία, σύμφωνα με τα μέλη της δεν έχει σκοπό να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, ούτε να διαφοροποιηθεί από τις κεντρικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συμπορευτεί με την ηγεσία του κόμματος, ενωτικά, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα, παρουσίασαν ο βουλευτής και μέλος της Γραμματείας του κόμματος Αλ. Μητρόπουλος και οι βουλευτές Π. Κουρουμπλής, Γ. Μιχελογιαννάκης, Δ. Τσουκαλάς και ο Α. Κοτσακάς.
Εάν η ίδρυση της Τάσης έχει γίνει σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να αλωθούν τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ρόλος της θα είναι ακόμη και καταλυτικός.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΤΑ.ΡΙ.ΣΟ. (μα όνομα είναι αυτό ρε παιδί μου), θα ενισχύσει τους φόβους ρηγμάτωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ό χρόνος θα δείξει…
«Ε»
 
 Το πετρέλαιο θέρμανσης
 Ερώτηση για το δυσβάσταχτο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά του Έβρου, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης.
Στην ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ουζουνίδης ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων του νομού Έβρου στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης και αν εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης σχετικού επιδόματος, και αν ναι, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και πότε θα το λάβουν;».
«Ε»
 
Θα κλάψουν μανούλες…
 … και στην Ξάνθη έτσι και αποφασιστεί η άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας! Αν κρίνει κανείς – σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία – ότι δεν έχει ελεύθερη δικάσιμο στο ειρηνοδικείο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και γίνονται κάθε βδομάδα από 4 τότε καταλαβαίνουμε πάνω κάτω πόσος είναι ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους. Όπως πληροφορούμαι πολύ ς κόσμος θα έχει πρόβλημα και θα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του γιατί οι τράπεζες δεν αστειεύονται. Ένα ερώτημα είναι βέβαια τι θα τα κάνουν τόσα σπίτια που θα μαζέψουν;
Μ.Ξ.
 
 Οργιάζει το παραεμπόριο στο νομό μας. Τι κάνει το ΣΔΟΕ;
 Είναι κοινό μυστικό ότι η πολιτεία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της είναι ανήμπορη να ελέγξει το παραεμπόριο Με πληροφορούν ότι έρχονται νταλίκες και αδειάζουν σε σπίτια ξύλα και κανείς δεν το παίρνει μυρωδιά. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης καταγγέλλει σε ρεπορτάζ του «Ε» ότι δρουν κυκλώματα με ξένους και ντόπιους που συνεργάζονται και διακινούν και πωλούν κάθε λογής προϊόντα χωρίς κανένα παραστατικό. Κάτοικοι της ορεινής περιοχής μου μεταφέρουν ότι υπάρχουν μαγαζιά που προμηθεύονται προϊόντα από την Βουλγαρία χωρίς παραστατικά.
Το ΣΔΟΕ τα ξέρει όλα αυτά; Κι αν ναι τι κάνει;
Μ.Ξ.
 
Ποντάρουν ότι θα ρθει πολύς κόσμος
 Την εκτίμηση του ιδίου και των συνεργατών του ότι φέτος οι Γιορτές Παλιάς Πόλης θα έχουν το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών που γνώρισε ο θεσμός, μετέφερε ο Μανόλης Φανουράκης στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και γι’ αυτό επέμεινε ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας και στη συνδρομή όλων για την κυκλοφορία του κόσμου. Τα μηνύματα που έχει ως τώρα, με τα τηλεφωνήματα που δέχεται το κέντρο Πολιτισμού από λεωφορεία σε συνδυασμό με τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία μαρτυρούν ότι υπάρχει καταρχάς ένα αυξημένο ενδιαφέρον και επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ημέρες των γιορτών. Μάλιστα, προφανώς συνυπολογίζεται και η οικονομική κρίση που δεν επέτρεψε πολλές διακοπές, τη στιγμή που οι γιορτές της Ξάνθης για τους γείτονες συνιστούν μια ευχάριστη και οικονομική διέξοδο, με συναυλίες, βόλτες και γλέντι.
Ε.Δ.
 
Θέλουν την εμπειρία μακριά από δω
 Για άλλη μια χρονιά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι των πανελλαδικών με τις επιλογές του ς έδειξαν ότι επιθυμούν την εμπειρία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πέρα από τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Σε μικρή ή μεγάλη πόλη, πάντως μακριά από δω, από το συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις. Έστω και για την εμπειρία. Αυτό είναι θετικό δείγμα, όχι μόνο για την επιλογή, αλλά και για όλα όσα θα δουν και θα γνωρίσουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον της χώρας τα οποία και θα φέρουν πίσω όταν γυρίσουν (οι περισσότεροι γυρίζουν).
Και ένα σχόλιο για την ποσόστωση για τους μουσουλμάνους μαθητές, μιας και δεν έλειψαν και φέτος τα σχόλια, η οποία βέβαια δε γίνεται για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, αλλά για λόγους καθαρά εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, με ίσιους όρους παίρνουν αργότερα το πτυχίο τους και επαφίεται στις προθέσεις και την υπευθυνότητα του κάθε μουσουλμάνου υποψήφιου (μόνο της Θράκης βέβαια, η ποσόστωση δεν ισχύει για κάθε μουσουλμάνο γενικά!) να επιλέξουν μία σχολή ανάλογα με τις δυνατότητές τους, ώστε να καταφέρουν να αποφοιτήσουν. Η ποσόστωση λειτουργεί και προς όφελος των υποψηφίων και της χώρας. Και ο νοών νοείτω.
Όταν η Ελλάδα θα μπορέσει να επιφυλάξει μία εκπαιδευτική πορεία κατάλληλη και για τους ετερόγλωσσους πολίτες της, τότε θα μπορέσει και να καταργήσει την ποσόστωση!
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…