Σχόλια 01/8/13

0
 Δημοτικό
 Κάποιες πληροφορίες από την περιοχή του δήμου Αβδήρων μιλούν για «ενδιαφέρον» περί τα δημοτικά από τον πρώην δήμαρχο Νίκο Ζλάτκο.
Δικαίωμα του Ζλάτκου η επάνοδος, όμως υπάρχουν κάποια αρνητικά γι’ αυτόν, όπως μας ενημέρωσε παλιός δημοτικός σύμβουλος.
Το πρώτο ότι δεν θα μπορέσει εύκολα να συμπληρώσει συνδυασμό, διότι υπάρχει πρόβλημα αποδοχής του από όσους ήταν μαζί και δεύτερο, παρεμφερές αίτιο, ότι η πρώην δήμαρχος Εύα Τσακίρη (των Αβδήρων εννοώ) δεν προτίθεται να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος μαζί του, όπως τουλάχιστον λένε κάποιοι από τον περίγυρό της.
Άρα, Τσολακίδης με Τσιτηρίδη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Εκτός κι αν υπάρξει κάποιο άλλο πρόσωπο.
Εκλογές γαρ, όλες οι πιθανότητες ανοιχτές.
«Ε»
 
Τραπεζικό
 Μετά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που έλαβαν χώρα στις τράπεζες, το συνολικό τοπίο στις τέσσερις μεγάλες διαμορφώνεται ως εξής:
Με την Πειραιώς έχουν συγχωνευθεί η ΑΤΕ, η Geniki, η Millennium, η Τράπεζα Κύπρου, η CPB και η Ελληνική Τράπεζα.
Με την Εθνική συγχωνεύθηκαν η Probank και η FBBank.
Με την ALPHA συγχωνεύτηκε η Emporiki και με την Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank. Μόνη της συνεχίζει την παρουσία της η Attica Bank.
Στην αγορά υπάρχου ακόμη κάποιες μικρές και κάποιες Συνεταιριστικές που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά με περιορισμένες δυνατότητες.
«Ε»
 
 Δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα
 Υπάρχει μια διάχυτη δυσαρέσκεια και προπαντός αβεβαιότητα. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από την εποχή των παχιών αγελάδων στις ισχνές.
Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική λιτότητας ευθυγραμμισμένη στις επιταγές της τρόικας. Επαγγέλματα άλλοτε χρυσοφόρα έχουν καταποντιστεί.
Παράλληλα δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση…
VEN.KAR.
 
Ποιο ακριβά στα παζάρια
 Συμπολίτες έκαναν παράπονα στην εφημερίδα μας ότι ορισμένοι «παζαρτζήδες» ορισμένων ειδών πωλούν τα είδη τους ποιο ακριβά από τα καταστήματα της πόλης!
Έτσι, εκμεταλλεύονται τη φήμη ότι δήθεν στο παζάρι είναι φθηνά τα είδη και εξαπατούν τους καταναλωτές πουλώντας τελικά ακριβότερα.
Βέβαια τη μέθοδο αυτή ακολουθούν κάποιοι πωλητές της λαϊκής, όχι όλοι, όμως η ζημιά γίνεται και θίγει την ολότητα.
Ως εκ τούτου οφείλουν οι συνδικαλιστές του Σωματείου να φροντίσουν να σταματήσει η εξαπάτηση αυτή εις βάρος των καταναλωτών τόσο στις τιμές όσο και στην ποιότητα.
«Ε»
 
Στην Αγία Πετρούπολη
 Στην γειτονική Αλεξανδρούπολη άρχισε να ισχύει το δρομολόγιο από το εκεί αεροδρόμιο προς την Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και αντίθετα.
Οι γείτονές μας οργάνωσαν αυτή την τουριστική διαδρομή από την οποία μπορούμε κι εμείς ως νομός να έχουμε οφέλη εάν βέβαια οργανώσουμε σωστά την όλη υπόθεση.
Και στην κατεύθυνση αυτή μπορούν και πρέπει να κινηθούν συντονισμένα οι τέσσερις δήμοι, το ΕΒΕ, η Μητρόπολη και οι ξενοδόχοι.
Οι ομόθρησκοι Ρώσοι μπορούν να επιλέξουν την Ξάνθη (αφού βέβαια ενημερωθούν πρώτα), η οποία διαθέτει Μοναστήρια στο βουνό, τον Αι Νικόλα στη λίμνη, παραλίες και μια σειρά ακόμη τουριστικά στοιχεία.
Όλα όμως είναι θέμα σωστού τρόπου προβολής και προώθησης.
-Για να δούμε, θα ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και ωφελούμενοι;
«Ε»
 
Λυμαίνονταν το ΙΚΑ
 Μέχρι και ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος το παραδέχτηκε : Ότι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα, λυμαίνονται αυτό οικονομικά, χρόνια τώρα! Και πως περιπτώσεις νέων παράνομων ενεργειών υπαλλήλων σύντομα θα έρθουν στο φως μετά τον εντοπισμό τους.
Τα παραπάνω δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ καταθέτοντας σε δίκη για υπεξαίρεση 11 εκ. ευρώ από υπαλλήλους του καταστήματος ΙΚΑ στην Καλλιθέα Αθηνών.
Έντεκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ! Ποσό ασύλληπτο για τον κοινό και απλό πολίτη που αγωνίζεται και ματώνει για να πληρώνει χαράτσια, ακρίβεια και διάφορους άλλους φόρους. Δεν υπάρχει υποκατάστημα του ΙΚΑ πανελλαδικά που να μην έχει κάποια λαμόγια υπαλλήλους, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο.
Τώρα τα φαινόμενα μειώθηκαν γιατί γίνονται έλεγχοι αυστηροί και σωστοί. Κάτι που δεν γνώριζαν πριν, γι’αυτό και βάζαν το χέρι στο μέλι κάποιοι.
Μάλιστα τα στοιχεία των κομπινών κάποιων, είναι τέτοια που σοκάρουν με το θράσος των επίορκων υπαλλήλων που τους αξίζει η χλεύη και η τιμωρία διότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του ΙΚΑ κάνει σωστά τη δουλειά της.
«Ε»
 
Χωρίς Βενιζέλο στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός
 Σε μία εβδομάδα από σήμερα ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει για την Ουάσινγκτον για την πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Μία συνάντηση που με δυσκολία κατάφερε να εξασφαλίσει ο Αντώνης Σαμαράς και από την οποία προσδοκά πάρα πολλά.
Όμως τον πρωθυπουργό δεν θα συνοδεύει τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ούτε κάποιος άλλος κορυφαίος υπουργός, κι αυτό όχι λόγω δικής του επιθυμίας, αλλά λόγω του αυστηρού προεδρικού αμερικανικού πρωτοκόλλου που δεν το επέτρεψε και τελικά θα είναι ένα τετ –α –τετ ανάμεσα στους δύο άνδρες. Τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύουν μόνο μερικοί στενοί του συνεργάτες.
Ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί και μια ημέρα στη Νέα Υόρκη για να έχει μια σημαντική συνάντηση με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς είναι πάρα πολλές από το ταξίδι αυτό και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να «πείσουν» τους Γερμανούς, που είναι τώρα ευάλωτοι λόγω εκλογών, να χαλαρώσουν λιγάκι τα σχοινιά της λιτότητας και να δώσουν λίγες ανάσες ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό νότο που υποφέρει…
 
 Πάρτε τους το δίπλωμα!
 Τον τρόμο της ασφάλτου αποτελούν άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας που συνεχίζουν να πιάνουν το τιμόνι και να κυκλοφορούν στους δρόμους, είτε εντός των πόλεων είτε και στις εθνικές οδούς. Ο νόμος επιβάλλει ανώτατο όριο για κάποιο λόγο. Γιατί η αντίληψή τους είναι μειωμένη κι αυτό τους κάνει πρώτης τάξεως κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος.
Πρέπει να έχουμε κι άλλα θύματα σαν το 4χρονο αγοράκι από την Κομοτηνή; Νομίζω η τροχαία πρέπει να ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, μιας και η εμπειρία των ίδιων των αστυνομικών της πόλης μας αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Υπευθυνότητα απαιτείται και από τους ίδιους τους ηλικιωμένους αλλά και τους συγγενείς τους.
Πρόσφατο παρ’ ολίγο θύμα και η γράφουσα που διαπίστωσε ότι όταν η ηλικία περνάει, το οπτικό πεδίο στο τιμόνι στενεύει δραματικά!
Ε.Δ.
 
Ποιοι και γιατί βάζουν φωτιές στο Δροσερό;
Και πυρομανείς (συν τοις άλλοις) φαίνεται πως είναι κάποιοι κάτοικοι στο Δροσερό και λέω συν τοις άλλοις γνωρίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο δείκτης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στο Δροσερό είναι πολύ υψηλός. Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική να σβήνει φωτιές που βάζουν κάποιοι εδώ και κει και για αδιευκρίνιστους λόγους…Μόνο προχθές σύμφωνα με πληροφορίες μας πήγαν 4 φορές και έσβηναν φωτιές σε ξερά χόρτα. Δεν κινδύνευσαν κατοικίες αλλά προκαλεί πολλά ερωτηματικά γιατί γίνεται αυτό; Μήπως θέλουν να σπάσουν τα νεύρα των Πυροσβεστών ή απλά αρέσκονται (σύγχρονοι Νέρωνες;) να βάζουν φωτιά;
Τα’χουν όλα τα καλά στο Δροσερό να’χουν και πυρομανείς παραπάει…
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…