Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το άβατο του ραδιοπάρκου

Το άβατο του ραδιοπάρκου

0
stathis pap
Αδυνατούμε να προφυλάξουμε και τις περιουσίες μας και την ασφάλεια του δάσους», δηλώνουν οι υπεύθυνοι των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών
 
Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα μπορεί να προσεγγίσει την περιοχή ούτε πυροσβεστικό όχημα εξαιτίας των αυλακιών που δημιούργησε η βροχή
 
Επί σειρά ετών οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της Ξάνθης είτε με άδεια του Δήμου, είτε αυθαίρετα έχτιζαν οικίσκους στο ραδιοπάρκο της Ξάνθης και ο Δήμος μαζί με την πολεοδομία ενέκριναν την ηλεκτροδότηση τους από τη ΔΕΗ. Κάποια στιγμή ο Δήμος σταμάτησε να παρέχει τις σχετικές άδειες με την αιτιολογία ότι δεν είναι αυτός αρμόδιος «πετώντας το μπαλάκι» στο Δασαρχείο. Έτσι, το 2011, με σκοπό να διευθετηθεί το θέμα ιδιοκτησίας και υπευθυνότητας του χώρου, ο πρώην Εισαγγελέας κ. Γιώργος Καντζίδης, κάλεσε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης, μαζί με τον Δήμο και τη Μητρόπολη Ξάνθης, ως ιδιοκτήτες των δημόσιων και του εκκλησιαστικού σταθμού αντίστοιχα σε δίκη. Από αυτή προέκυψε ότι νομιμοποιούνται όλοι όσοι είχαν χτίσει οικίσκο στο ραδιοπάρκο. Μάλιστα, για το όποιο πρόβλημα θα προέκυπτε από τα σκουπίδια κατέστησε υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι θα ήταν υπεύθυνοι να τα συγκεντρώνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να είναι εύκολη η συλλογή τους από το Δήμο, ενώ το Δασαρχείο θα έπρεπε να μεριμνεί για τα δέντρα.
«Το τελευταίο διάστημα, παρόλο που η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ήταν απογοητευτική, υπήρχαν κάποια “έργα”. Οι υπάλληλοι του Δήμου έριχναν κάποιο χώμα, αλλά επειδή είναι κατηφόρα, το χώμα με την πρώτη βροχόπτωση έφευγε με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ολόκληρα αυλάκια, που δεν επιτρέπουν να κατεβεί στο χώρο ούτε φορτηγό. Δηλαδή, εάν εμείς θέλουμε να πάμε για μία βλάβη να επισκευάσουμε ένα μηχάνημα, ένα πομπό στο ραδιοπάρκο, δεν μπορούμε να κατέβουμε από τον κεντρικό δασικό δρόμο και να φτάσουμε τις κεραίες, οι οποίες είναι σε απόσταση 600-700 μέτρων. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε ούτε μηχανήματα να κουβαλάμε, ούτε τα εργαλεία μας. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι άμα γίνει ένα βραχυκύκλωμα από μια κεραία μας ή ανάφλεξη πυρκαγιάς, είτε από μηχάνημα, είτε από τα σκουπίδια, είτε πάρει φωτιά ένα πεύκο δεν μπορεί να κατέβει ούτε πυροσβεστική υπηρεσία. Και ακόμα και να κατέβει δεν θα μπορεί να ανέβει» αναφέρει στο «Ε» ο κ Στάθης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του αθλητικού ραδιόφωνου της πόλης, το thraksport 105,1 και συμπληρώνει «ούτε ο Δήμος Ξάνθης μπορεί να κατέβει να πάρει τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα οι κάδοι απορριμμάτων να είναι γεμάτοι και τα σκουπίδια να πέφτουν έξω. Στην περιοχή υπάρχουνε αδέσποτα, τα οποία τα σκορπάνε προκειμένου να βρούνε τροφή. Έτσι, η ευθύνη έρχεται σε εμάς. Γι’ αυτό το λόγο ενημερώνουμε εγκαίρως, πριν αρχίσουν οι πολλές ζέστες, και τον Νομάρχη και το Δασαρχείο και το Δήμο Ξάνθης ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι αν συμβεί κάτι εμείς θα πάμε κατηγορούμενοι».
Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Παπαδόπουλους τονίζει την αναγκαιότητα της ισοπέδωσης όλων αυτών των αυλακιών και τη δημιουργία ενός μονοπατιού, το οποίο θα επιτρέπει την έλευση τόσο των Ι.Χ. όσο και των φορτηγών, καθώς όπως υπογραμμίζει «αδυνατούμε να προφυλάξουμε και τις περιουσίες μας και την ασφάλεια του δάσους».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συμμετοχή του Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης στην εορτή της Εθνικής Ημέρας των Η.Α.Ε.

Ο Νεζντέν Χεμσερή εκπροσώπησε τη Μουφτεία Ξάνθης στην εκδήλωση της Πρεσβείας των Ηνωμένων …