Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται το περιαστικό άλσος

Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται το περιαστικό άλσος

0
periastiko alsos 2-web
Δασαρχείο και Δήμος ερίζουν για το ποιος είναι αρμόδιος του χώρου
 
Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι θα κληθούν οι εθελοντές να αναλάβουν δράση
 
Το περιαστικό άλσος κάποτε αποτελούσε έναν ιδανικό χώρο αναψυχής για τους Ξανθιώτες καθώς βρίσκεται στα βόρεια όρια της πόλης. Δέντρα, παγκάκια, ξύλινες γεφυρούλες, κιόσκια, καθαρός αέρας αλλά και ζωάκια συνθέτουν το μοτίβο του χώρου, όπου αρκετοί πολίτες επέλεγαν να πραγματοποιήσουν τους πρωινούς και απογευματινούς τους περιπάτους αλλά και τα Κυριακάτικα πικ- νικ τους.
Τίποτα, όμως, δεν θυμίζει αυτήν την ειδυλλιακή εικόνα πια. Η εγκατάλειψη από το δασαρχείο και οι ασυνειδησία των πολιτών γίνεται φανερή σε κάθε γωνιά του άλσους. Σπασμένα παγκάκια και γέφυρες, νεκρά ζώα και σκουπίδια τα οποία μοιάζουν να φυτρώνουν παντού αποτελούν την σημερινή εικόνα του χώρου. Εικόνες ντροπής που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα και πόλη –όπως θέλουμε να λεγόμαστε.
Ποιος είναι αρμόδιος τελικά;
periastiko alsos 4-webΤο «Ε» επικοινώνησε με το Δασαρχείο αλλά και με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να αναζητηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος για το χώρο. Ο Δασάρχης, κ Χρήστος Μήλιος, δήλωσε γνώστης της κατάστασης καθώς και της αδυναμίας του τμήματος να την διορθώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. «Νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο από όλους για την κατάσταση που επικρατεί στο άλσος. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε χρήματα ούτε για να βάλουμε καύσιμα στα οχήματα μας για να μετακινηθούμε. Για τα σκουπίδια όμως δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς, αλλά ο Δήμος», υπογραμμίζει ο κ. Μήλιος. Δήλωση που διαψεύδεται από τον κ. Θεοδωρίδη, αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος τονίζει ότι αρμόδιοι για το άλσος είναι το Δασαρχείο και όχι το τμήμα πρασίνου. Μάλιστα χαριτολογώντας είπε: «ας μας παραχωρήσει το χώρο το δασαρχείο και εμείς θα το καθαρίζουμε».
Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένουμε να αποφασίσουν οι φορείς ποιος θα είναι αρμόδιος. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως οι εθελοντές θα κληθούν να «καθαρίσουν» την κατάσταση για μια φορά ακόμη προκειμένου να καταστεί ξανά ο χώρος ένα σημείο αναφοράς για τους Ξανθιώτες.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΗΕ: Καταπέλτης για τις ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου στη Γάζα – Σχεδόν το 70% των θυμάτων γυναίκες και παιδιά

Η έκθεση του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικα…