Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο εκκαθαριστής … «εκκαθάρισε» τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

Ο εκκαθαριστής … «εκκαθάρισε» τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
«Δεν μπορούν να διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας», είπε στους εκπροσώπους των σωματείων
 
Οι εργαζόμενοι στρέφονται στη ΣΕΚΕ που είχε δεσμευτεί ότι θα το θέσει ως όρο για την μεταβίβαση των μετοχών της
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Την ανησυχία του και την αγωνία όλων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας μόλις περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη εξέφρασε ο πρόεδρος του ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων της. ΣΕΚΑΠ κ. Κώστας Γαβριηλίδης. Η ανησυχία του απορρέει από το γεγονός ότι ο εκκαθαριστής κ. Μαράντος με τον οποίο συναντήθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων την περασμένη Τετάρτη τους ξεκαθάρισε ότι η ΑΤΕ δεν μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και ούτε υπάρχει τέτοιος όρος στη συμφωνία με τον Σαββίδη. Τα βλέμματα των εργαζομένων στρέφονται τώρα προς της ΣΕΚΕ η οποία είχε δεσμευτεί ότι θα θέσει όρο για την μεταβίβαση των μετοχών της την διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Να σημειώσουμε ότι στις 23 Ιουλίου ορίστηκε η νέα γενική συνέλευση των μετόχων. Πρόκειται για μια καθοριστική συνέλευση (αν γίνει τελικά) καθώς θα εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα μπει «ζεστό χρήμα» δηλαδή στη ΣΕΚΑΠ από τον Σαββίδη και πλέον θα αρχίσει η εποχή Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ.
 
gavriilidis-webΟ εκκαθαριστής τους … «εκκαθάρισε»…
Γαβριηλίδης Κώστας: «Την προηγουμένη Τέταρτη είχαμε μια συνάντηση με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ κ. Μαράντο ο οποίος μίλησε σ’ ένα κλιμάκιο των 2 σωματείων
Μας είπε ότι η Ξάνθη θα έχει ανάπτυξη σαν νομός με την επένδυση του κ. Σαββίδη και ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Όμως δεν διασφάλισε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας Αυτό που είχε κάνει δηλαδή η ΣΕΚΕ στη συνέλευση των μετόχων που είπε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και ότι αυτός θα είναι ως όρος για την μεταβίβαση των μετοχών της στον Σαββίδη. Αυτό που μας ξεκαθάριζε ο εκκαθαριστής είναι ότι οι θέσεις εργασίας μας δεν μπορούν να διασφαλιστούν. Απλά ότι θα δουλεύουν γενικά και αόριστα και η προοπτική της πρώην ΑΤΕ και του εκκαθαριστή είναι ν’ αναπτυχτεί ο νομός Το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο νομός αν ξεκινήσει ο νέος επενδυτής απολύσεις και ενάντια στους εργαζόμενους δεν το καταλαβαίνουμε…Εμείς θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τη ΣΕΚΕ τουλάχιστον να ισχύει από την πλευρά της να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι το αν υπάρχουν κάποιοι υψηλόμισθοι και τι θα γίνει μ’ αυτούς δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …