Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Περιπέτεια στ’ ανοιχτά για επίδοξο βούλγαρο σέρφερ

Περιπέτεια στ’ ανοιχτά για επίδοξο βούλγαρο σέρφερ

0
limeniko voulgaros2-web
Σήμα ότι αγνοείται έλαβε ο λιμενικός σταθμός Αβδήρων το μεσημέρι του Σαββάτου
 
Εντοπίστηκε καταβεβλημένος και με κράμπα στο πόδι, 6 ναυτικά μίλια από την παραλία Μαγγάνων. Το βοηθητικό σκάφος βγήκε σε αναζήτηση παρά τους δυνατούς ανέμους
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Την «τρομάρα» της ζωής του πέρασε 43χρονος Βούλγαρος που επισκέφθηκε το Σάββατο με συγγενείς του την παραλία του Μυρωδάτου, με σκοπό να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στο σερφ. Ο 43χρονος απομακρύνθηκε με τη σανίδα του στα ανοιχτά, αλλά οι συγγενείς του όταν έχασαν την οπτική επαφή μαζί του και άρχισε να καθυστερεί ανησύχησαν. Απευθύνθηκαν τότε στον ναυαγοσώστη της παραλίας, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε το αρμόδιο λιμενικό σταθμό Αβδήρων. Οι άνδρες του λιμενικού ειδοποίησαν για το περιστατικό ένα επαγγελματικό αλιευτικό που βρισκόταν ήδη έξω, αλλά ανέλαβαν τις έρευνες και οι ίδιοι με το βοηθητικό σκάφος του σταθμού.
Τελικά ο 43χρονος εντοπίστηκε στις 14:50 από τους λιμενικούς του σταθμού Αβδήρων στα ανοιχτά ( 6 ναυτικά μίλια) της θαλάσσιας περιοχής των Μαγγάνων με κατεύθυνση προς τη Θάσο. Οι λιμενικοί τον βρήκαν καταβεβλημένο με κράμπα στην ποδοκνημική, πράγμα που το εμπόδισε να στραφεί μόνος του και πάλι πίσω στην ακτή. Μάλιστα, οι δυνατοί άνεμοι έκαναν δύσκολο και το έργο της περισυλλογής του, η οποία σε συνδυασμό με την κατάστασή του, κράτησε περίπου 20 λεπτά. Για προληπτικούς λόγους, ο λιμενικός σταθμός Αβδήρων, κάλεσε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματισμένο βούλγαρο στο Κέντρου Υγείας Αβδήρων, χωρίς ωστόσο να συντρέχει κάποιος ανησυχητικός λόγος για την υγεία του.
Για το περιστατικό, πληροφορίες μας έδωσε ο λιμενοσταθμάρχης του Λ.Σ. Αβδήρων ανθυπασπιστής Απόστολος Κυλίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι γενικά στην περιοχή δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από σέρφερ, ούτε και ο συγκεκριμένος φαινόταν ιδιαίτερα έμπειρος, ούτε από το χειρισμό του στην υπόθεση, ούτε από τη φυσική του κατάσταση.
Να σημειωθεί πάντως, ότι οι λιμενικοί του Λ.Σ. Αβδήρων συμμετείχαν με το βοηθητικό σκάφος στην έρευνα, παρόλο που τα μποφόρ εκείνη τη στιγμή ήταν 6-7, ενώ απαγορεύεται να αποπλέει σε συνθήκες με περισσότερα από 5 μποφόρ.
Για το λόγο αυτό, συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ένωση προσωπικού του λιμενικού σώματος Θράκης, που τόνισε την άμεση συνδρομή των δύο λιμενικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του βοηθητικού σκάφους, σε καιρικές συνθήκες αντίξοες και απαγορευτικές. «Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την υπευθυνότητα και επαγγελματισμό των συναδέλφων, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες στην εργασία τους σε κάθε δύσκολη στιγμή δηλώνουν παρόντες να προσφέρουν την βοήθεια τους με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…