Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες δεν πάνε διακοπές

Οι Ξανθιώτες δεν πάνε διακοπές

0
camping mantra
Πολύ πεσμένη η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία Κίνηση προς Γερμανία αλλά για ….δουλειά και όχι για τουρισμό
 
Κλείνουν οι Βούλγαροι διακοπές στο κάμπινγκ της Μάντρας και τους γυρνάν πίσω …Ας όψονται οι αίτιοι
 
 
Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές για τους περισσοτέρους έλληνες καθώς η κρίση και τα …απόνερα της δεν έχουν αφήσει περιθώρια για ξεκούραση και ξενοιασιά όπως άλλες προ κρίσης εποχές. Τα «μπάνια του λαού» για τους πολλούς θα γίνουν στην …μπανιέρα (όπως δείχνει και η εύστοχη γελοιογραφία) και ο νομός μας τουλάχιστον σ’ αυτό είναι ευνοημένος καθώς οι αποστάσεις από τις παραλίες είναι το πολύ 30 χιλιόμετρα! Στο ναδίρ βρίσκεται ο εσωτερικός τουρισμός όπως μας πιστοποιούν ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας που διοργανώνουν πακέτα διακοπών αλλά και από το μοναδικό κάμπινγκ του νομού. Η μόνη κίνηση που παρατηρείται είναι για τη Γερμανία όχι όμως για διακοπές αλλά για δουλειά!
 
Πολύ πεσμένη η κίνηση…
Τουλάχιστον 15% μειωμένη η κίνηση σε σχέση με πέρσι μας λέει η κα Κατερίνα Τόνια από το ταξιδιωτικό γραφείο «Tonias Travel»: «Το συνηθίσαμε πια …Κάθε πέρσι και καλύτερα. Μπορεί η Ελλάδα να έχει «βουλιάξει» από τους ξένους αλλά οι έλληνες έκοψαν τις διακοπές. Είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα και στην Ξάνθη. Ο κόσμος δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για διακοπές παρότι υπάρχουν πακέτα σε πολύ συμφέρουσες τιμές» , σημειώνει η κα Τόνια. Όπως επίσης μας πληροφορεί τελευταία έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για εκδρομές στις Δαλματικές ακτές εξαιτίας των φτηνών τιμών. Αναφορικά με τους άλλους δημοφιλείς προορισμούς των Ξανθιωτών είναι κοντινά νησιά ,όπως Θάσος, Σαμοθράκη ή Χαλκιδική και επίσης έχουν μειωθεί σε 4 – 5 το πολύ οι μέρες διακοπών.
 
Κίνηση προς Γερμανία αλλά για ….δουλειά
Την ίδια υποτονική εικόνα για τον εσωτερικό τουρισμό μας περιγράφουν και από ταξιδιωτικό γραφείο «Air Trans». Αλλά ο …εξωτερικός τουρισμός πάει καλά…μόνο που : «Υπάρχει πολύ κίνηση προς Γερμανία αλλά πάνε για δουλειά όχι για τουρισμό. Κυρίως συμπολίτες μας μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν. Όσον αφορά διακοπές πολύ περιορισμένη η κίνηση. Κάποιοι ενδιαφέρονται για Τήνο και οι περισσότεροι πάνε Θάσο ή Χαλκιδική. Κοντινοί προορισμοί και για λίγες μέρες»
 
Κλείνουν οι Βούλγαροι διακοπές στο κάμπινγκ της Μάντρας και τους γυρνάν πίσω …
Μειωμένη είναι και η κίνηση και εντός των τειχών όπως η επιλογή για λίγες μέρες διακοπές στο κάμπινγκ του νομού, το κάμπινγκ Natura στην παρία Μάντρας που είναι το μοναδικό πιστοποιημένο (από 3 ξένες εταιρείες) νόμιμο κάμπινγκ του νομού που λειτουργεί από το 2008. Όπως μας πληροφορεί ο ιδιοκτήτης κ. Μπαμπαρόπουλος Κώστας προσβλέπει μόνο στους Βούλγαρους καθώς η κίνηση από τη Ξάνθη ή άλλες πόλεις που υπήρχε παλαιότερα έχει σχεδόν μηδενιστεί. Όμως και στην Βουλγαρική αγορά τα πράγματα – όπως μας λέει – δεν είναι εύκολα γιατί αυτή η ιστορία με τον δρόμο που ξεκίνησε το Επιμελητήριο της Ξάνθης έχει αρνητικό αντίχτυπο στην Βουλγαρία και έχει βλάψει σοβαρά τον τουρισμό στο νομό μας: «Μας έχει κάνει πολύ κακό. Αντί οι αρχές να ενεργούν στην κατεύθυνση της προέλκυσης τουριστών, τους διώχνουν…Προχθές γύρισαν πίσω δύο παρέες που πήγαν να περάσουν από τη δίοδο του Αγ. Κωνσταντίνου με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Δεν τους έκαναν κανέννα έλεγχο για παρεμπόριο. Αυτοί είχαν κλείσει σε μας. Πέρασαν από την Δράμα και έμειναν στην Καβάλα. Κάνουμε αγώνα να τους φέρουμε εδώ και αυτοί μας τους διώχνουν». καταγγέλλει ο κ. Μπαμπαρόπουλος, θέτοντας προ των ευθυνών τους για τη ζημιά που έχει προκαλέσει όλη αυτή η πρωτοβουλία του ΕΒΕ με το δρόμο. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τώρα που πρόκειται ν’ ανοίξει και η δίοδος από την Κομοτηνή δεν θα υπάρχει Βούλγαρος για δείγμα στο νομό μας!
(Μήπως βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας;)  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…