Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πωλείται Ζάχαρη στο Εργοστάσιο Ζάχαρης!

Πωλείται Ζάχαρη στο Εργοστάσιο Ζάχαρης!

0
ergostasio zaxari 01-empros
Θα λειτουργεί ως αποθήκη μεταπώλησης
 
Και οι 8 εργαζόμενοι θα έχουν κάτι να κάνουν…
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου
 
 Μετά από 2 χρόνια πλήρους απραξίας το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης από σήμερα άρχισε να λειτουργεί! Όχι βέβαια σαν εργοστάσιο παραγωγής Ζάχαρης όπως παλιότερα αλλά σαν …αποθήκη μεταπώλησης Ζάχαρης (χαμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…!).
 
Λειτουργεί ως αποθήκη Ζάχαρης το Εργοστάσιο Ζάχαρης!
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηκατσούπης μετά από πίεση που άσκησε η Ομοσπονδία εργαζομένων στην διοίκηση της ΕΒΖ το Εργοστάσιο Ξάνθης θα χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη και όποιος ενδιαφέρεται ν’ αγοράσει ζάχαρη θα μπορεί απευθύνεται εκεί. Έτσι τα καταστήματα της Ξάνθη δεν θα χρειάζεται να κάνουν παραγγελίες από τις Σέρρες, την Ορεστιάδα ή τη Θεσσαλονίκη καθώς θα έχουν ζάχαρη στα πόδια τους…
 
Και οι εργαζόμενοι θα έχουν κάτι να κάνουν…
Από τότε που σταμάτησε η παραγωγή Ζάχαρης στο εργοστάσιο της Ξάνθης εξαιτίας της απόσυρσης μέρους της ποσόστωσης όπως όρισε η ΚΟΑ για τη Ζάχαρη και απομακρύνθηκε η ιδέα τη βιοαιθανόλης στο Εργοστάσιο της Ξάνθης κυκλοφορούν …νυχτερίδες κι αράχνες! Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε έφυγαν με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και αυτοί οι 8 που έμειναν (4 φύλακες, 2 τεχνικοί και 2 διοικητικοί) δεν έχουν αντικείμενο. Μια προσπάθεια που έγινε να λειτουργήσει τμήμα συσκευαστηρίου ζάχαρης ναυάγησε το ίδιο και η λειτουργία του ως κέντρο συλλογής τεύτλων λόγω της έλλειψης τεύτλων!
Να σημειώσουμε ότι η πώληση της ΕΒΖ βρίσκεται σε κομβικό σημείο μετά την παράταση που δόθηκε από τον εκκαθαριστή λόγω της απόσυρσης της προσφοράς από τους Γάλλους και από στιγμή σε στιγμή αναμένονται εξελίξεις.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …