Νοσεί η Υγεία

0
nosokomio xanthis exo-empros
Απεργία χθες για την κινητικότητα 2.500 υγειονομικών. Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε χθες το νοσοκομείο Ξάνθης
 
Με ένα γιατρό και μια επικουρική λειτουργεί η καρδιολογική στο νοσοκομείο Ξάνθης
 
 
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε χθες το Νοσοκομείο Ξάνθης καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που είχαν προκηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα 2.500 υγειονομικών που -όπως υποστηρίζουν- οδηγεί στην απόλυση, “τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ”.
 
Αδαμίδης: « Διαθεσιμότητες και κινητικότητα ίσον απολύσεις…»
Ο πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δημήτρης Αδαμίδης μιλώντας στο «Ε» υποστήριξε ότι η απεργία γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας να αποτρέψουν τη διάλυσή του ΕΣΥ: «Οι 2.500 διαθεσιμότητες που εξαγγέλθηκαν στο χώρο της Υγείας ισοδυναμούν με απολύσεις καθώς έχει προηγηθεί η ψήφιση νόμου που καταργεί τις οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία. Αν δεν υπάρχουν λοιπόν οργανικές θέσεις που θα μετακινηθούν αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Μας κοροϊδεύουν;», τονίζει ο κ. Αδαμίδης. Όπως επίσης υπογραμμίζει απώτερος στόχο της κυβέρνηση είναι η αποδόμηση του ΕΣΥ και η είσοδος ιδιωτών στο χώρο της Υγείας με ολέθρια αποτελέσματα, για τους ασθενείς: «Ξηλώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας για να την δώσουν στους ιδιώτες. Θα υπογράψουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες τύπου ασφαλιστικές οι οποίες θα καθορίζουν τον χρόνο νοσηλείας του ασθενούς και αν ο γιατρός δεν συμφωνεί τότε θα υπερισχύει η άποψη του γιατρού γιατί έχει ποινική ευθύνη όμως τις παραπάνω μέρες θα τις επιβαρύνεται ο ασθενής. Σκεφτείτε ότι για την μηνιγγίτιδα προβλέπουν 3 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο»!
 
Με ένα γιατρό και μια επικουρική λειτουργεί η καρδιολογική στο νοσοκομείο Ξάνθης
Σ’ ότι αφορά τον ισχυρισμό που προβάλλει η κυβέρνηση ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στο χώρο της υγείας ο κ. Αδαμίδης το καταρρίπτει καταθέτονται την περίπτωση της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης που λειτουργεί με 1 γιατρό και ένα επικουρικό γιατρό : «Δεδομένων και των προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ με τους 1.250 γιατρούς που δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους τα νοσοκομεία επιβαρύνοντας και με τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ . Ήδη υπάρχει αύξηση κατά 50% στην παιδιατρική καθώς στον ΕΟΠΥΥ Ξάνθης δεν υπάρχει παιδίατρος», επισημαίνει κ. Αδαμίδης.
 
Παπαδοπούλου: «Διαλύουν το ΕΣΥ κομμάτι – κομμάτι για να το δώσουν στους ιδιώτες»
Την ίδια άποψη έχει και η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ξάνθης κ. Εριφύλη Παπαδοπούλου: «Έχουν βάλει στόχο την ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. Η Υγεία είναι μεγάλη μπίζνα και θέλουν να την παραχωρήσουν σε ιδιώτες. Αυτό όμως θα είναι σε βάρος του κόσμου που οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις δεν θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».
 
Καμία απόλυση στο χώρο της υγείας, επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δε θα γίνει καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας τόνισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα απολυθεί μόνο κάποιος που έχει δώσει πλαστά πιστοποιητικά στην αρχική του πρόσληψη. Όσον αφορά στα Κέντρα Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το υπουργείο, ενώ αναφερόμενος στα πολύ μικρά νοσοκομεία είπε όπως το όλο σχέδιο γίνεται για το καλό της υγείας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…