Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς παιδικές χαρές ο Δήμος Μύκης

Χωρίς παιδικές χαρές ο Δήμος Μύκης

0
paidiki xara
Στο δρόμο παίζουν τα παιδιά το καλοκαίρι που κλείνει η βιβλιοθήκη της Μύκης
 
Διαμαρτυρίες από κατοίκους που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενέργειες σε ορισμένους οικισμούς. Δεν ικανοποιείται η αντιπολίτευση
 
 
Έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας ο οποίος κατάγεται από τον οικισμό της Μύκης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ζήτημα, που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ο οικισμός, όπως και αρκετά από τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου δεν διαθέτουν παιδικές χαρές. «Τα παιδιά το χειμώνα παίζουν στην βιβλιοθήκη. Το καλοκαίρι, όμως, κλείνει και καθώς δεν έχουμε παιδική χαρά αναγκάζονται να παίζουν στον δρόμο. Δυστυχώς όμως, πολλές φορές έχει παρατηρηθεί να παίζουν και δίπλα σε άρρωστα αδέσποτα. Συγκεκριμένα μια φορά ένα παιδί έπαιζε στο δρόμο δίπλα σε ένα σκύλο που δεν είχε καν τρίχωμα και λίγο πιο δίπλα υπήρχε το άψυχο κουφάρι ενός άλλου», αναφέρει κάτοικος στο «Ε».
 
«Έχουμε παιδικές χαρές» αναφέρει ο Τζαμπάζ Ριτβάν
Προκειμένου να διερευνήσει το θέμα το «Ε» ήρθε σε επικοινωνία με την Γκιούλ Καραχασάν η οποία δήλωσε πως στο χωριό γίνονται ενέργειες βιολογικού καθαρισμού σε μια μεγάλη έκταση και πως στο εν λόγω πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η δημιουργία παιδικού πάρκου, το οποίο υπολογίζεται να τελειώσει σε περίπου ένα εξάμηνο. Βέβαια, η ίδια υπογραμμίζει ότι δεν γνωρίζει πολλά καθώς δεν είναι η ίδια αρμόδια και μας παρέπεμψε στο Δήμο. Έπειτα από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να μιλήσουμε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας , Τζαμπάζ Ριτβάν. Ο κ. Ριτβάν ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη για την δημιουργία παιδικής χαράς ύψους 100.000 ευρώ, η οποία μάλιστα έχει προχωρήσει. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα πάρκα στον Εχίνο και σε άλλο οικισμό τελειώνουν, ενώ αυτό της Πάχνης έχει βγει στην δημοπρασία.
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει το θέμα ο Τζεμίλ Καπζά
Την έλλειψη των παιδικών χαρών επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Πολιτών», Τζεμίλ Καπζά. Ο ίδιος διευκρινίζει πως σύμφωνα με τον νέο νόμο θα πρέπει ο χώρος που θα γίνει η παιδική χαρά να ανήκει στον Δήμο και πως αν ο Δήμος δεν διαθέτει το ανάλογο οικόπεδο, θα πρέπει να αγοράσει. Βέβαια, υποστηρίζει ότι στον οικισμό της Μύκης, ο Δήμος διαθέτει κατάλληλο οικόπεδο, απορρίπτοντας αυτό το κόλλημα. Ο κ. Καπζά τόνισε επίσης, πως τα έργα στα οποία αναφέρεται ο κ. Ριτβάν δεν είναι παιδικές χαρές, αλλά αθλητικά πάρκα. Δηλαδή, δεν διαθέτουν κούνιες και τσουλήθρες, αλλά ένα γήπεδο 5χ5, ένα γήπεδο μπάσκετ και αναψυκτήριο. «Είδα κούνια πρώτη φορά στην ηλικία των 12 ετών, καθώς περνούσαμε τυχαία με τον πατέρα μου από μια παιδική χαρά της Ξάνθης. Δυστυχώς 30 χρόνια μετά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Η έλλειψη παιδικών χαρών στερεί από τα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τέτοια παιχνίδια, αλλά και από τις μητέρες το αίσθημα της ασφάλειας, καθώς γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους παίζουν στο δρόμο και όχι σε ένα προστατευμένο χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπζά. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση του να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …