Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα Άβδηρα «πλήρωσαν» την απεργία του ΣΔΑΝ Ξάνθης

Τα Άβδηρα «πλήρωσαν» την απεργία του ΣΔΑΝ Ξάνθης

0
skoypidia avdira
11 μέρες αμάζευτα τα σκουπίδια καταγγέλλουν οι κάτοικοι
 
«Είχαμε απεργία δεν έχουμε και οδηγούς», λένε από τον ΣΔΑΝ Ξάνθης
  
11 μέρες αμάζευτα ήταν τα σκουπίδια από τους κάδους των Αβδήρων και όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του οικισμού η κατάσταση ήταν αφόρητη αφού είχαν μαζευτεί «βουνά» οι σακούλες μέσα και έξω από τους κάδους. Πάρτι έστησαν τα αδέσποτα του οικισμού ενώ η δυσοσμία ήταν αφόρητη και οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ρυπογόνες εστίες με ότι κινδύνους αυτές ελλοχεύουν για την υγεία των κατοίκων του οικισμού.
 
Όταν ο ΣΔΑΝΞέχει απεργία…
Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στα Άβδηρα προέκυψε επειδή οι εργαζόμενοι στο ΣΔΑΝ που έχει αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών του Δήμου Αβδήρων και στα Άβδηρα κάνει αποκομιδή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη συμμετείχαν στην απεργία των δημοτικών υπαλλήλων η οποία και ήταν πενθήμερη. Αλλά και την Παρασκευή που έληξε η απεργία τα απορριμματοφόρα του ΣΔΑΝ δεν πέρασαν από τα Άβδηρα – όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι – και όπως πληροφορηθήκαμε – εκτελώντας διαταγές των ανωτέρων τους έκαναν αποκομιδή σε Συδινή Ποταμιά Πόρτο Λάγος και κατόπιν παρέκαμψαν τα Άβδηρα προτιμώντας να καθαρίσουν τις παραλίες αφήνοντα τον οικισμό με αμάζευτα σκουπίδια.
Τόση ήταν η αγανάκτηση των κατοίκων που το πρωί της Κυριακής με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Μορφίδη έκανε αποκομιδή από τις 6 το πρωί έως τις 11 ένας δημοτικός υπάλληλος με μηχάνημα του δήμου ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.
 
Δεν έχουν οδηγό στο ΣΔΑΝ
Στην πολυήμερη απεργία αλλά και στην έλλειψη οδηγών λόγων αδειών και συνταξιοδοτήσεων απέδωσε το πρόβλημα ο υπεύθυνος του δικτύου μεταφοράς του ΣΔΑΝ κ. Καρανικολίδης Μιχάλης. Παραδέχτηκε ότι προτιμήθηκε ο καθαρισμός των παραλιών όμως διέψευσε ότι για 11 μέρες δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια τονίζοντας ότι αυτό έγινε μόνο για μια εβδομάδα. Μας πληροφόρησε δε ότι ήδη απορριμματοφόρο κινείται στον οικισμό και κάνει αποκομιδή και ότι όλη αυτή η δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε θα ομαλοποιηθεί
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν όμως αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ένας φορέας έχει αναλάβει ένα έργο για το οποίο πληρώνεται γι αυτό η Διοίκησή του θα πρέπει να φροντίζει ν’ αντιμετωπίζει και όλες τις ενδεχόμενες …δυσλειτουργίες που θα προκύπτουν από απεργίες, συνταξιοδοτήσεις ή άδειες. Ιδιαίτερα δε όταν το έργο του φορέα συνδέεται μ’ ένα κομμάτι που άπτεται της δημόσιας υγείας και της ποιότητας της καθημερινότητας του πολίτη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …