Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με αλλαγές προσώπων στον επαναληπτικό με Λίνφιλντ

Skoda Ξάνθη: Με αλλαγές προσώπων στον επαναληπτικό με Λίνφιλντ

0
epanaliptikos
Μεταγραφές: Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον Χούλιαν Ντε Γκούζμαν
 
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της Πέμπτης ο νεοαποκτηθείς Καναδός κεντρικός και ο «Τάνο» Σολάρι
 
Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναμένεται να παρατάξει τη Skoda Ξάνθη ο Νίκος Καραγεωργίου, στον επαναληπτικό αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (25/07) απέναντι στη Λίνφιλντ. Η αναμέτρηση που αφορά τον 2ο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, θα διεξαχθεί στο «Windsor Park» του Μπέλφαστ, πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας, την Πέμπτη στις 21:45 ώρα Ελλάδας (19:45 τοπική).
Ο τεχνικός της ξανθιώτικης ομάδας σκέφτεται να ενισχύσει τη ¨γραμμή κρούσης¨ με τον Καρίμ Σολτάνι ο οποίος θα παίξει στην ¨κορυφή¨ της επίθεσης (αντί του Βασιλακάκη) μαζί με τον Μάνταλο που θα προωθηθεί σε σχέση με το που έπαιξε στο πρώτο ματς και θα έχει ρόλο οργανωτή – περιφερειακού επιθετικού. Αριστερά και δεξιά θα ¨ακροβολιστούν¨ οι Μαρσελίνιο και Μαρίν, ενώ οι Ντιέ – Φλίσκας θα βρεθούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μία αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στην τετράδα της άμυνας όπου ο Γούτας πιθανότατα να μείνει εκτός και τη ¨παρτενέρ¨ στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με το Βάλλα να βρεθεί ο Γκοχουρί, με τους Παΐτο και Κομεσίδη στα δύο άκρα. Στη θέση κάτω από τα δοκάρια αν και ο Τσέμα φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη στο πρώτο ματς, δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή και ο Ισπανός ¨πορτιέρο¨ να ξεκινήσει ξανά βασικός.
Η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα προπόνηση ενώ το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για σήμερα, καθώς οι παίκτες θα συγκεντρωθούν για προπόνηση στις 19:00. Το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει η πτήση τσάρτερ από τη Χρυσούπολη στο Μπέλφαστ, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα. Μετά τον αγώνα της Πέμπτης η αποστολή θα αναχωρήσει για το ταξίδι της επιστροφής και θα φτάσει τα ξημερώματα της Παρασκευής στη βάση της. Το «Ε» θα ακολουθήσει την αποστολή της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στο Μπέλφαστ και θα παρουσιάσει πλούσιο ρεπορτάζ με όλα τα νέα για τον ευρωπαϊκό αγώνα.
 
Ενίσχυση στο κέντρο με Ντε Γκούζμαν
 Μία σπουδαία μεταγραφή «έκλεισε» χθες η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, καθώς ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Χούλιαν Ντε Γκούζμαν. Ο Ντε Γκούζμαν αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή (αγωνίζεται ως κεντρικός και ως αμυντικός μέσος) καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία από σημαντικά πρωταθλήματα.
Ο 32χρονος (γεν. 25/03/1981) Χούλιαν Ντε Γκούζμαν είναι Καναδός παίκτης που στην καριέρα του αγωνίστηκε – μεταξύ άλλων – σε Ανόβερο (Γερμανία), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (Ισπανία), Τορόντο (Καναδάς), Ντάλας (Η.Π.Α.), ενώ στο 2ο μισό του περσινού πρωταθλήματος αγωνίστηκε στη Ρέγκενσμπουργκ (Β’ Γερμανίας), η οποία όμως υποβιβάστηκε κι έτσι ο Ντε Γκούζμαν αποδεσμεύτηκε καθώς υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιό του.
Στο βιογραφικό του έχει σημειώσει αρκετές ατομικές διακρίσεις όπως η ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης της Λα Κορούνια τη σεζόν 2007–2008 και την ίδια χρονιά ψηφίστηκε κορυφαίος Καναδός ποδοσφαιριστής, αλλά και η συμμετοχή του στην κορυφαία 11άδα σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων στη ζώνη CONCACAF με την Εθνική Καναδά. Επίσης υπήρξε ο πρώτος Καναδός που αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα!
Εκτός των άλλων έχει σημειώσει 13 συμμετοχές (4 γκολ) με την Εθνική Ελπίδων Καναδά, ενώ από το 2002 έως τώρα είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Καναδά με 67 συμμετοχές (4 γκολ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κι έναν νεότερο (25χρονο) αδελφό επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν που αγωνίζεται στη αγγλική Σουόνσι ως μεσοεπιθετικός, ενώ ο μικρότερος αδελφός αγωνίζεται με τν Εθνική Ολλανδίας καθώς πήρε την ολλανδική υπηκοότητα.
 
Εκτός αποστολής οι «Τάνο» Σολάρι και Ντε Γκούζμαν
 Δεν έχει δικαίωμα αλλαγών στα πρόσωπα της αποστολής η Skoda Ξάνθη κι έτσι οι 25 παίκτες που θα ταξιδέψουν το πρωί της Τετάρτης με πτήση τσάρτερ στο Μπέλφαστ θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχαν δηλωθεί στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια.
Ως εκ τούτου ο Εστέμπαν «Τάνο» Σολάρι και ο νεοαποκτηθείς Χούλιαν Ντε Γκούζμαν δεν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, μιας και δεν είχαν δηλωθεί στην 25άδα παικτών για τον 2ο προκριματικό γύρο.
Αν η Ξάνθη καταφέρει και σημειώσει σκορ πρόκρισης και περάσει στον επόμενο γύρο, θα υπάρχει η δυνατότητα για την ενσωμάτωση του Σολάρι ή του Ντε Γκούζμαν, ένας εκ των οποίων θα πρέπει να αντικαταστήσει κάποιον ώστε να διατηρηθεί ο αριθμός των 25 παικτών.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι κανονισμοί της UEFA που αφορούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League) και αναφέρουν χαρακτηριστικά:
Κανόνες για τη συμμετοχή παικτών στο Europa League
Ο μέγιστος αριθμός παικτών για κάθε ομάδα είναι 25, από τους οποίους τουλάχιστον οι δύο πρέπει να είναι τερματοφύλακες.
Ο ελάχιστος αριθμός «γηγενών» παικτών είναι οκτώ (παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία και παίκτες που ξεκίνησαν στην ομάδα από τα 15 και βρίσκονται ήδη τρία χρόνια σε αυτήν)
Οι λίστες των ομάδων με τους παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανανεώνονται στις:
25 Ιουνίου: Για τους αγώνες του Α’ προκριματικού γύρου.
13 Ιουλίου: Για τους αγώνες του Β’ προκριματικού γύρου.
27 Ιουλίου: Για τους αγώνες του Γ’ προκριματικού γύρου.
13 Αυγούστου: Για τους αγώνες των ευρωπαϊκών πλέι – οφ.
03 Σεπτεμβρίου: Για τους αγώνες της φάσης των ομίλων μέχρι και τον τελικό.
01 Φεβρουαρίου: Τρεις επιπλέον αλλαγές για το 2ο μισό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
* Για τους τρεις πρώτους προκριματικούς γύρους, κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώσει/αλλάξει έναν παίκτη και μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, αρκεί να μην αλλάξουν οι «ισορροπίες» στους αριθμούς, δηλαδή να παραμείνουν οκτώ γηγενείς παίκτες σε σύνολο 25. Μία τέτοια αλλαγή πρέπει να γίνει το αργότερο μία ημέρα πριν τον 1ο αγώνα κάθε γύρου.
Στην 25άδα που δηλώθηκε για τα παιχνίδια του Europa League βρίσκονται οι:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μιχάλης Ζαρόπουλος, Δημήτρης Κυριακίδης, Χοσέ Μαρία Τσέμα.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαρτίνιο Παΐτο, Δημήτρης Κομεσίδης, Δήμος Μπαξεβανίδης, Μανώλης Μπέρτος, Σπύρος Βάλλας, Στιβ Γκοχουρί, Δημήτρης Γούτας, Κώστας Τσαμούρης.
ΜΕΣΟΙ: Κώστας Φλίσκας, Σερζ Ντιέ, Πέτρος Μάνταλος, Θοδωρής Βασιλακάκης, Θόδωρος Τορομανίδης, Αργύρης Μπαρέττας, Παναγιώτης Τριάδης, Βαγγέλης Πλατέλλας.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μαρσελίνιο Λέιτε, Καρίμ Σολτάνι, Νικολά Μαρίν, Αντώνης Ράνος, Ιάσωνας Παπαδημητρίου, Στέλιος Νάκα.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εθνική Ελλάδος: Η Νίκη της Σαμοθράκης «πρωταγωνιστεί» στη νέα της φανέλα

Η ΕΠΟ παρουσίασε την καινούργια εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος… Με…