Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εδώ τα χωράφια «καίγονται» και αυτοί… μαλώνουν

Εδώ τα χωράφια «καίγονται» και αυτοί… μαλώνουν

0
kanali
Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου δείχνει τον Γ. Παυλίδη ως υπεύθυνο για χορήγηση πολλών αδειών άντλησης
 
Αντικρούει την καταγγελία ο Παυλίδης και δείχνει τον Καραλίδη ως υπεύθυνο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την επάρκεια νερού στο Λασπία
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Συνεχίζεται το πρόβλημα με την επάρκεια νερού στα χωράφια της περιοχής Μυρωδάτου και Μαγγάνων παρά τις προσπάθειες του ΤΟΕΒ και της αρμόδιας επιτροπής στην οπαία προεδρεύει ο αντιδήμαρχος Τοπείρου κ. Τσιλιγγίρης να εξευρεθεί λύση ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καλλιέργειες. Το πρόβλημα όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας παρατηρήθηκε λογω πλήρους λειψυδρίας και σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών οφείλεται στην υπεράντληση του Λασπία με υπόγεια δίκτυα που έχει σαν αποτέλεσμα να μην φτάνει το νερό να ποτίσουν στα Μάγγανα και το Μυρωδάτο.
 
Τι έγινε όμως με τις άδειες άντλησης;
Δύο νέα δεδομένα όμως φέρνει στο θέμα αυτό η καταγγελία του προέδρου τους Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου κ. Κουμσάκη Βαγγέλη, ο οποίος ρίχνει την ευθύνη στον πρώην Νομάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη και συγκεκριμένα στις άδειες για άντληση που δόθηκαν στην περίοδο της θητείας του : «Σύμφωνα με τον νόμο από τον Λασπία μπορούν ν’ αντλούν νερό για πότισμα σε απόσπαση μέχρι και 500 μέτρα ώστε να πάρουν άδεια και ρεύμα από την ΔΕΗ. Όμως δόθηκαν πολλές άδειες για άντληση 150 και 200 κυβικών από τον τότε νομάρχη κ. Παυλίδη και έχουμε τώρα το φαινόμενο κάποιοι να βάζουν υπόγεια δίκτυα και να αντλούν το νερό και να ποτίζουν 2,5 και 3 χιλιόμετρα μακριά. Γνωρίζω μάλιστα ότι έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αν δεν υπάρχει νερό θα σταματάνε τα μηχανάκια. Αλλά δεν το κάνουν …», επισημαίνει ο κ. Κουσμάκης. Επίσης ένας άλλος παράγοντας που παρατηρείται φέτος ειδικά με την έντονη ανεπάρκεια νερού είναι ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για πότισμα καθώς οι αγρότες έχουν εγκαταλείψει ξηρικές καλλιέργειες και έχουν στραφεί σε ποτιστικές και ιδιαιτέρα ηλίανθου που έχουν καλλιεργηθεί φέτος 5.000 στρέμματα στην περιοχή Μυρωδάτου.  
 
Παυλίδης vs Καραλίδη
pavlidisΣτις καταγγελίες αυτές κλήθηκε ν’ απαντήσει ο κ. Παυλίδης ο οποίος ανέφερε ότι οι άδειες είναι καθ’ όλα νόμιμες και επιπλέον δεν δόθηκαν από τον ίδιο αλλά από την περιφέρεια και ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Καραλίδη που όπως σημείωσε αυτός διαδίδει αυτές τις λανθασμένες πληροφορίες από αντιπολιτευτικά κίνητρα: «Την ανικανότητα τους να λειτουργήσουν όπως πρέπει δεν πρέπει να την χρεώνεται η κρατική περιφέρεια. Αυτά είναι δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Το πρόβλημα εμφανίστηκε γιατί δεν υπάρχει η ρύθμιση που έκανα και όριζα επιτροπή για τον επιμερισμό και δεν έχει γίνει σωστός καθαρισμός σ’ όλα τα σημεία στα κανάλια. Σ’ ότι αφορά τις άδειες εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να δίνω άδειες. Αυτές τις έδινε η κρατική περιφέρεια και στην συνέχεια η Αποκεντρωμένη. Είναι άστοχη η προσπάθειά τους να με κατηγορήσουν. Είναι επικίνδυνοι…έχουν γυρίσει τον τόπο πίσω!», τονίζει ο κ. Παυλίδης.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …