Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ την ημέρα του καύσωνα

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ την ημέρα του καύσωνα

0
deyax eumoiro1-web

Το συνεργείο κλήθηκε να αποκαταστήσει κεντρική βάνα διανομής νερού από τις πηγές του Παραδείσου

 

Η αποκατάσταση προγραμματίστηκε να γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών σχετικά με την υδροδότηση

 

deyax eumoiro3-web

Την πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού κλήθηκε η ΔΕΥΑΞ να αποκαταστήσει σοβαρή βλάβη στο δίκτυο παροχής νερού και γι’ αυτό απαιτήθηκαν αυξημένες προσπάθειες και προγραμματισμός από τα συνεργεία, προκειμένου να μη διακοπεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό η παροχή νερού στους κατοίκους της Ξάνθης.
 
Χάλασε η μία από τις τέσσερις κεντρικές βάνες διανομής στο Εύμοιρο
Η βλάβη έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Δευτέρας, κυρίως στους οικισμούς παλαιάς και νέας Χρύσας και στον αστικό συνοικισμό, όπου περιορίστηκε η πίεση του νερού, αλλά σημειώθηκαν και διακοπές ειδικά στους υψηλότερους ορόφους. Αιτία των προβλημάτων ήταν βλάβη σε κεντρική βάνα της ΔΕΥΑΞ στην περιοχή του Ευμοίρου. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης που βρισκόταν συνεχώς από νωρίς το πρωί στο σημείο, πρόκειται για κομβικό σημείο όπου βρίσκονται τέσσερις βάνες οι οποίες διανέμουν νερό από τις πηγές του Παραδείσου σε διάφορα σημεία των δεξαμενών, ώστε να μοιραστούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η μία βάνα που χάλασε χρήζει αντικατάστασης, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να κλείσει ο κεντρικός αγωγός, πράγμα που αν συνέβαινε θα διέκοπτε την παροχή νερού στο 60% της πόλης!
Συνεργεία της ΔΕΥΑΞ για το λόγο αυτό, ανέλαβαν από χθες το πρωί να διεκπεραιώσουν όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας με την προμήθεια των υλικών, το καθάρισμα του χώρου και τον εφοδιασμό των δεξαμενών μέσω 10τονων βυτίων, ώστε να προβούν στην αποκατάσταση σε ώρα που δε θα είναι αιχμής, όσον αφορά στην κατανάλωση του νερού.
«Η ελάχιστη κατανάλωση εκτιμούμε ότι είναι 2-6 τα ξημερώματα και γι’ αυτό θα προβούμε στην αντικατάσταση εκείνη την ώρα, ώστε να ταλαιπωρηθεί όσο γίνεται λιγότερο ο κόσμος», ανέφερε ο κ. Τσέπελης που επεσήμανε ότι: «αν όλα πάνε καλά αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) θα έχει αντικατασταθεί η βάνα και θα έχει ξεκινήσει η παροχή του νερού». Βέβαια, όπως πρόσθεσε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επανέλθει η σωστή στάθμη και γι’ αυτό ζήτησε και τη συνδρομή των πολιτών στον εξαερισμό του δικτύου.
 
Συνεχή προβλήματα λόγω παλαιότητας του δικτύου και μεγάλης πίεσης
Δεν ήταν μόνο όμως η βλάβη στη βάνα που «τρέλανε» χθες τη ΔΕΥΑΞ, αλλά και μικρότερες ζημιές σε άλλα σημεία του δικτύου, παράλληλα με τις συνήθεις εργασίες. Σημαντική ήταν η καταστροφή σε αγωγό νερού στα Κιμμέρια, που δεν ήταν αποτέλεσμα φθοράς, αλλά προκλήθηκε από άλλη αιτία.
Ο κ. Τσέπελης σχολίασε ότι πράγματι το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΞ καλείται να αποκαταστήσει μια σειρά από βλάβες και σπασίματα αγωγών, που οφείλονται στη φθορά των δικτύων, αλλά και στην μεγάλη πίεση.
«Τα επόμενα δύο χρόνια στόχος μας είναι να κάνουμε μία μελέτη 500.000 ευρώ, που θα την προτείνουμε στην Περιφέρεια ώστε να αποκαταστήσουμε σημεία που έχουμε αποτυπώσει με κατ’ επανάληψη βλάβες και να τα αποκαταστήσουμε», ενημέρωσε ο ίδιος».
 
Ελένη Διαφωνίδου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …