Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ν. Καραγεωργίου: «Να σημειώσουμε την πρώτη μας ευρωπαϊκή νίκη»

Ν. Καραγεωργίου: «Να σημειώσουμε την πρώτη μας ευρωπαϊκή νίκη»

0
europaleague 2
Σήμερα στις 21:15 ο αγώνας Skoda Ξάνθη – Λίνφιλντ για το Europa League
 
Δηλώσεις των δύο προπονητών από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου
 
Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου προπονητών και το απαραίτητο χαλάρωμα για τους παίκτες των δύο ομάδων, ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία των Skoda Ξάνθη και Λίνφιλντ ενόψει του σημερινού (21:15) αγώνα για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.
 
Τζέφρι: «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς»
 Στις 17:40 χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Λίνφιλντ Ντέιβιντ Τζέφρι, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Ξάνθης.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας από την Β. Ιρλανδία μία μέρα πριν το παιχνίδι με το ξανθιώτικο συγκρότημα:
Ν.Τ.: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα σαν προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν ποδοσφαιριστής είχα ξαναέρθει αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό το 1984. Έχω σαφή άποψη για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο εδώ και σ’ αυτό με βοήθησε ο τερματοφύλακας Ρόι Κάρολ (διεθνής τερματοφύλακας της Β. Ιρλανδίας και του Ολυμπιακού) ο οποίος μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς σημειώσαμε πρόοδο με το συνολικό 5-0 επί της ομάδας των Ν. Φερόε. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε το γεγονός πως το ποδόσφαιρο της Β. Ιρλανδίας βρίσκεται στην θέση Νο 45 ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Καταλαβαίνετε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς».
Για το ποια παιχνίδια της Skoda έχει παρακολουθήσει: «Είδαμε σχεδόν όλα τα περσινά παιχνίδια καθώς και τα δύο φετινά παιχνίδια προετοιμασίας. Γνωρίζω τους παίκτες που απόκτησε και μπορώ να πω ότι δεν βρήκα κάποια… «αδυναμία» στο παιχνίδι της, ενώ ξεχώρισα τον Μαρσελίνιο και 4-5 ακόμη παίκτες».
Για την ευρωπαϊκή εμπειρία της Λίνφιλντ: «Έχουμε μεγάλη εμπειρία, αυτό είναι γεγονός όμως έχουμε και άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Τα δικά μας ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μικρότερου επιπέδου θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε στην μάχη από τις πρώτες φάσεις των θεσμών. Η εμπειρία μας όμως, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει».
Για το πώς θα αγωνιστεί η ομάδα του: «Πρέπει να παίξουμε με… λογική. Θα ήταν παράλογο να παίξουμε επιθετικά γιατί η Ξάνθη μπορεί να μας «διαλύσει»! Είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε 90 λεπτά μόνο άμυνα, αλλά θα προτιμήσουμε να παίξουμε λογικά κι αν μας δοθούν οι ευκαιρίες θα κυνηγήσουμε και το γκολ».
Για την πόλη της Ξάνθης: «Δεν την είδα πάρα πολύ την πόλη. Η εντύπωσή μου είναι ότι έχει ωραία μέρη και θα έλεγα ότι μοιάζει με το Μπέλφαστ. Μου έκαναν εντύπωση οι Έλληνες με την φιλοξενία, την εγκαρδιότητά τους και τον τρόπο που μας υποδέχθηκαν. Μοιάζουν με τους Ιρλανδούς.»
Για τις καιρικές συνθήκες μίλησε ο αρχηγός της Λίνφιλντ Μάικλ Γκολτ: «Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες για μας, έχει πάρα πολύ ζέστη. Κάναμε πρωινή προπόνηση και μας φάνηκε δύσκολο να ανταποκριθούμε.» Ενώ συνέχισε: «Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που είμαι αρχηγός στην ομάδα. Νιώθω πολύ άνετα για το αυριανό παιχνίδι και θα χαρώ κι εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου αυτή την εμπειρία. Δεν μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες για το ποιος θα προκριθεί, εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για ένα καλό αποτέλεσμα.».
 
Καραγεωργίου: «Δεν είμαστε το απόλυτο φαβορί»
 Λίγη ώρα αργότερα τη «σκυτάλη» στην αίθουσα τύπου πήρε ο Νίκος Καραγεωργίου με τον αρχηγό της Skoda Ξάνθη, Σπύρο Βάλλα.
Ο Ν. Καραγεωργίου δήλωσε: «Αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Είναι δύσκολο γιατί ακόμη δεν έχουν παίξει 90 λεπτά οι παίκτες. Αυτά είναι γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες αυτή την εποχή. Εμείς όμως δεν στεκόμαστε εκεί, το ξεπερνάμε αυτό κι ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι. Είδα τη Λίνφιλντ στα παιχνίδια με την ομάδα από τα Ν. Φερόε. Κάποτε είχε παίξει με τον Παναθηναϊκό και τον είχε δυσκολέψει. Είναι μία γνωστή και ιστορική ομάδα. Κάνουν λάθος οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις αποδόσεις στοιχημάτων θέτοντας τα Skoda Ξάνθη σε τόσο μεγάλο βαθμό φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε στην έδρα μας να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αν και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.»
Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Τζέφρι έθεσε… σούπερ φαβορί την Ξάνθη τόνισε: «Τι να πω, δεν ξέρω κατά πόσο πιστεύουν ότι υπάρχει αυτή η τεράστια διαφορά. Αυτή είναι η δική τους άποψη, η οποία είναι σεβαστή. Αυτά που είδα εγώ, είναι μία ομάδα δυναμική, σοβαρή που δεν έδειξε ότι είναι ερασιτεχνική. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και το έχουν αντιληφθεί και οι παίκτες και νομίζω ότι θα είμαστε σοβαροί στο αυριανό παιχνίδι. Ίσως να θέλουν να μας παρασύρουν…»
Για τους φιλάθλους: «Όποιος και να είναι ο αντίπαλος αυτά είναι ιστορικά παιχνίδια. Ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Τα δικαιούται ο Σύλλογος αυτά τα ματς. Πρέπει να πάρουμε μία πρόκριση. Για μας είναι μία έξτρα πρόκληση το γεγονός ότι δεν έχουμε κερδίσει στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Πρέπει να κερδίσουμε έστω και με 1-0 για να έχουμε το αβαντάζ για την Β. Ιρλανδία.»
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη Σπύρος Βάλλας ο οποίος σημείωσε: «Και εκ μέρους των ποδοσφαιριστών θέλω να πω πως έχουμε ένα παιχνίδι – πρόκληση μπροστά μας. Ένα παιχνίδι στην Ευρώπη έχει πάντα ιδιαίτερη αξία. Από την μέρα που ξέρουμε ότι θα παίξουμε στο Europa League είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για την πρώτη νίκη. Είναι τεράστια υπόθεση για την ομάδα και την πόλη. Μετέπειτα και μαθαίνοντας το όνομα του αντιπάλου συμφωνώ με τα όσα είπε ο προπονητής μου. Είναι ένα μαχητικό πνεύμα η Λίνφιλντ και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως αυτήν την εποχή κανείς δεν πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης.»
Για το γεγονός πως είχε αγωνιστεί και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ξάνθης με την Λάτσιο το 2002 στο Ολίμπικο: «Δεν ξέρω… Ίσως να είναι «καρμικό» και να έρθει τώρα η πρώτη νίκη. Μένει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον κόσμο και να πω ότι τον χρειαζόμαστε. Είναι τιμή το Europa League για όλους στην Ξάνθη. Να έρθουν οι φίλαθλοι, να χαρούν το παιχνίδι, να βοηθήσουν την ομάδα. Να περάσουμε την Λίνφιλντ και να υπάρξει κι άλλο ευρωπαϊκό ματς.»
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …