Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ευνοημένοι από την φύση, αλλά αδικημένοι από το δήμο

Ευνοημένοι από την φύση, αλλά αδικημένοι από το δήμο

0
miltiadou 1-web
Προβλήματα πεζοδρομίων, αποχέτευσης, ύδρευσης αλλά και επιθέσεις αδέσποτων δυσχεραίνουν την ζωή των κατοίκων στην οδό Μιλτιάδου
 
Έργα βιτρίνας εκτελεί ο Δήμος ένα δρόμο πιο κάτω αγνοώντας τα προβλήματα της γειτονιάς
 
Εύκολα θα ζήλευε κανείς με μια πρώτη ματιά τους κατοίκους της οδού Μιλτιάδου, οι κατοικίες των οποίων βρίσκονται στο τέρμα της Κυψέλης απέναντι από ένα μικρό αλσύλλιο. Οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και την ηρεμία της εξοχής εντός των ορίων της πόλης. Ειδυλλιακή εικόνα η οποία, όμως, γκριζάρει από μια σειρά προβλημάτων που δυσκολεύουν και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα τους.
Αμέλεια ή αδιαφορία;
Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, χωρίς να κρύβουν την αγανάκτηση τους απέναντι στην δημοτική αρχή, την απουσία της οποίας βιώνουν καθημερινά, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πεζοδρόμια μετ’ εμποδίων, αποχετεύσεις χωρίς σιφόν, παμπάλαιο δίκτυο ύδρευσης αλλά και επιθετικά αδέσποτα αμαυρώνουν την εικόνα της γειτονιάς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως όχι μόνο δεν πλακοστρώθηκαν ποτέ τα πεζοδρόμια από το ύψος της Πανόρμου προς το τέλος αλλά και πως τα πεζοδρόμια που είχαν κατασκευάσει οι ιδιοκτήτες των κατοικιών καταστράφηκαν με τα έργα αποχέτευσης. Έργα τα οποία, όπως φαίνεται, ήταν του «ποδαριού» καθώς φτιάχτηκαν τα φρεάτια χωρίς σιφόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία. Επιπλέον, λόγω του παμπάλαιου δικτύου ύδρευσης, οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν φίλτρα στις βρύσες τους προκειμένου να έχουν το αυτονόητο, καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η παρουσία αδέσποτων επιθετικών σκύλων υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ζωή τους. Τα σκυλιά επιτίθενται σε ανθρώπους με αποτέλεσμα να φοβούνται για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. Θύμα επίθεσης της αγέλης έπεσε και ο ταχυδρόμος που διένειμε την αλληλογραφία στην οδό. Ο άτυχος νέος, ο οποίος χρειάστηκε νοσηλεία, αρνήθηκε να συνεχίσει την προσφορά των υπηρεσιών του στην περιοχή με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από μια συνάδελφο του. Η αλληλογραφία, όμως, ακόμη και μετά την αντικατάσταση του υπαλλήλου φτάνει στην οδό με γειτόνισσα, καθώς ούτε η καινούρια ταχυδρόμος είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει. Τέλος, οι κάτοικοι μιλούν και για φόβο εστιών μολύνσεων στον χώρο συγκέντρωσης των αδέσποτων.
 
Έργα βιτρίνας ένα δρόμο πιο κάτω, λένε οι κάτοικοι της περιοχής
miltiadou 2-webΈνα δρόμο πιο κάτω, στο ύψος όπου η Ζαλόγγου συναντά την Οδυσσέως κατασκευάζεται μια παιδική χαρά σε έκταση 600τ.μ., η οποία θα πλαισιώνεται από χώρο στάθμευσης. Στο χώρο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ακόμα εργοτάξιο, βρισκόταν ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου, Γιώργος Παπασταματίου, ο οποίος μας δήλωσε: «το έργο ξεκίνησε στα πλαίσια του προγράμματος ΣΑΤΑ. Με καθυστέρηση 3 χρόνων, εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος το 2009, το έργο ξαναχρηματοδοτείται έπειτα από εντολή του Δημάρχου σε συνδυασμό με την επιστροφή του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή έχουν στρωθεί τα μπετά και έχουμε ήδη παραγγείλει ένα ειδικό πλαστικό που θα στρωθεί προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί καθώς και τα παιχνίδια για τα παιδιά. Θα τοποθετηθούν επίσης, παγκάκια και φωτιστικά, ενώ θα φυτευτούν και δέντρα».
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…