Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αναμένεται λύση στο πρόβλημα του τεμένους της Σμίνθης

Αναμένεται λύση στο πρόβλημα του τεμένους της Σμίνθης

0
kontos stoa
Διαβεβαιώσεις Καλαφάτη σε Κοντό ότι θα προωθηθεί προς ψήφιση νομικό καθεστώς και για τα τεμένη και θα δοθεί η δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση αυθαιρέτων
 
Λύση αναμένεται στο επί μακρώ πρόβλημα του τεμένους της Σμίνθης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που πήρε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος Κοντός από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη. Μετά από επανειλημμένες συναντήσεις που πραγματοποίησε μαζί του, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα κατασκευών που αφορούν στα τεμένη, ο κ. Καλαφάτης τον διαβεβαίωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη σε σχετικό σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ στο οποίο προβλέπονται τα εξής:
1.Ότι οι διατάξεις που ισχύουν από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός νομίμως υφιστάμενων οικισμών χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο, καταλαμβάνουν πλέον και τις κατασκευές των τεμενών, καθώς μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η νόμιμη υλοποίησή τους σε αυτούς τους οικισμούς.
2.Δίνεται η δυνατότητα παρεκκλίσεων λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, ως προς το ύψος, μετά από Υπουργική απόφαση και αρχιτεκτονικό έλεγχο, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει σε αυτά τα κτίρια την παρέκκλιση ως προς το ύψος τους.
3.Προβλέπεται η διαδικασία υπαγωγής παλαιών χτισμάτων τεμενών στις διατάξεις ρυθμίσεων αυθαίρετων κατασκευών.
Ο κ. Κοντός αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλαφάτη, τόνισε ότι εφόσον ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά το τέμενος της Σμίνθης όσο και τα υπόλοιπα τεμένη τόσο στο Ν. Ξάνθης όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση του τεμένους της Σμίνθης έγινε χωρίς πολεοδομική άδεια, γεγονός που οδήγησε σε επιβολή προστίμου, που πριν δύο χρόνια με τις προσαυξήσεις έφτανε τις 700.000 ευρώ και λόγω αυτού δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Το συμβάν είχε οδηγήσει σε έριδα ανάμεσα σε κατοίκους της Σμίνθης και μουσουλμάνους πολίτες άλλων οικισμών της ορεινής περιοχής, αλλά έκτοτε δεν δόθηκε λύση, με επίσημη μάλιστα δήλωση της τότε υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων Άνας Διαμμαντοπούλου ότι συζητά μόνο μείωση και όχι διαγραφή του προστίμου.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…