Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΔΕΔΥ: «Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί»

ΑΔΕΔΥ: «Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί»

0
ekproswpoi prwtobathmiwn swmatiwn
Εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων και δημοτικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν τον κοινό αγώνα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
 
«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες με επιπλέον απολύσεις» καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των σωματείων
 
Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε εχθές το πρωί το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τον κύριο λόγο είχαν οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να τονιστεί ότι σύσσωμοι οι συνδικαλιστές του δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή και εγρήγορση των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι η ανατροπή της πολιτικής, η οποία επιφέρει, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, την ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών και την εκποίηση του Δημοσίου Πλούτου.
Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από τους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες του δήμου Ξάνθης, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις απολύσεις, εξαίροντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
 
Πικραμένος με τη στάση της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ο κ. Γαλανόπουλος
Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του απέναντι στη πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν στους δημοτικούς αστυνομικούς και στους σχολικούς φύλακες και υπογραμμίζει ότι «η μεγάλη δεξαμενή για τις απολύσεις δυστυχώς, θα είναι αυτή από τους ΟΤΑ πρώτου και ενδεχομένως δευτέρου βαθμού». Ακόμη, ο κ. Γαλανόπουλος άφησε αιχμές για τη στάση της ΑΔΕΔΥ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μπορεί να εξηγηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν», αφού,«κάποιες στάσεις εργασίας και κάποιες ανακοινώσεις δεν νομίζω ότι θα λύσουνε το πρόβλημα».
 
Ανησυχία και στην ΔΟΥ
Η πρόεδρος εργαζομένων της ΔΟΥ Ξάνθης, Κωνσταντίνα Χρηστακίδου, υπογραμμίζει με την σειρά της την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία καθώς η αξιολόγηση απειλεί όλους τους κλάδους. «Είμαστε αντίθετοι με κάθε τι που οδηγεί στην απώλεια της εργασίας, οποιουδήποτε εργαζομένου είτε αυτός είναι στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή με την ανεργία που υπάρχει στην χώρα μας, θα έπρεπε να προωθούνται νομοσχέδια τα οποία θα λύνουν την ανεργία με αναπτυξιακά μέτρα και όχι δημιουργώντας πρόσθετη ανεργία», δηλώνει η ίδια και προσθέτει: «Δεν θα σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ θα έχει και συνέχεια, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να κινητοποιήσουμε κόσμο. Επίσης, συμπληρώνει: «πιστεύουμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν δημιουργεί αδικίες, δεν προστατεύει το θεσμό της οικογένειας, δεν δίνει σταθερότητα και διάρκεια στο φορολογικό σύστημα, δεν δίνει αναπτυξιακά κίνητρα».
 
Τριτοκοσμικές εικόνες και στα νοσοκομεία
Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Εριφύλη Παπαδοπούλου υπογραμμίζει ότι «ένα κράτος που επιδιώκει την κερδοσκοπία δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα». Μάλιστα καταγγέλλει ότι το κράτος έχει ενισχύσει την «ανθρωποφαγία» τόσο μεταξύ των εργαζομένων του δημόσιου φορέα όσο και με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού φορέα. «Αυτό που έντεχνα κάνει η κυβέρνηση, είναι με πυροτεχνήματα από την μια στιγμή στην άλλη να καταργεί τους δήμους, να καταργεί θέσεις να καταργεί τα πάντα», τονίζει η κ. Παπαδοπούλου και συμπληρώνει «η υποχρηματοδότηση είναι γεγονός, το εθνικό σύστημα υγείας οδηγείται σε συνθήκες χωρών του 3ου κόσμου, η ελλείψεις υλικών είναι καθημερινές, όπως και η ποιότητα είναι κακή σε πάρα πολλά, σύντομα θα έχουμε έλλειψη προσωπικού. Όλες αυτές οι υπηρεσίες που θα κλείσουνε θα πάνε σε ιδιώτες».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…