Σχόλια 29/6/13

0
Αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ με κυρίαρχο σύνθημα φέτος το «Ελλάς – Ελλάς, Βαγγέλης Σαμαράς»!
 
 
Αντιδράσεις για τον TAP
 Ποιος θα το περίμενε, ότι πριν ακόμη οριστικοποιηθεί η απόφαση για τον αγωγό TAP πως θα υπήρχαν αντιδράσεις.
Και όμως, θα έπρεπε να το περιμένουμε, γιατί η ηλιθιότητα στους ανθρώπους κατοικεί. Διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα: Αγρότες της Καβάλας δεν θέλουν τον TAP, διότι το πέρασμα του αγωγού από τα τενάγη των Φιλίππων θα αποτελέσει εστία για πρόκληση πυρκαγιών στο εύφλεκτο υπόστρωμα και ότι θα μειωθεί η καλλιεργήσιμη έκταση!!
Πότε πρόλαβαν οι αθεόφοβοι και ετοίμασαν την διαμαρτυρία τους, ρώτησαν –δήθεν –ειδικούς και έστειλαν τις διαμαρτυρίες τους; Ο Έλληνας είναι πρώτος στο κακό αλλά τελευταίος στο καλό.
Προφανώς οι αγρότες εκείνης της περιοχής έπεσαν θύματα κάποιων οικολόγων και άρχισαν τις διαμαρτυρίες που δεν στηρίζονται στη λογική και την πραγματικότητα.
Όμως, τι κατάρα είναι αυτή στη χώρα μας; Μην πάει να γίνει κάτι μεγάλο, να’ σου οι διαμαρτυρόμενοι και υποκινούμενοι από κόμματα ή οικολόγους.
Κατάρα για την Ελλάδα αυτή η νοοτροπία. Η διχόνοια, το μίσος για την επιτυχία, η μικρότητα, που θέλει να εκδικηθεί με κάθε τρόπο αυτόν που δουλεύει, παράγει, έχει ιδέες, θέλει να προκόψει.
«Ε»
 
Η ώρα των υπαλλήλων Τραπεζών
Όσο κι αν είναι δυσάρεστο, θα πρέπει να το δεχτούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Άλφα. Μοιραία και αναπόφευκτα, οι συγχωνεύσεις που έγιναν, θα οδηγήσουν σε αναδιαρθρώσεις, δηλαδή α) μείωση του προσωπικού σε αρκετό ποσοστό, είτε με εθελουσία έξοδο είτε απολύσεις και β) θα μειωθεί ο αριθμός των υποκαταστημάτων και κάποιοι θα χάσουν το υψηλό εισόδημα που είχαν από τα ενοίκια.
Πολλά αλλάζουν. Εκείνο που δεν αλλάζει μέχρι στιγμής είναι το ελληνικό δημόσιο. Συνεχίζει να είναι ίδιο σε κόσμο, ακριβό, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό.
Αυτό το δημόσιο που αντιδρά και δεν θέλει καμία αλλαγή, όταν γύρω του όλα αλλάζουν…
«Ε»
 
Θα τους βάλει τα γυαλιά
 Οι κινήσεις του νέου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν πως είναι αποφασισμένος να λύσει το θέμα των πλεοναζόντων σε υπηρεσίες του δημοσίου. Από τις αρχικές κινήσεις Μητσοτάκη, γίνεται φανερό ότι έχει την πρόθεση να προχωρήσει και να δώσει λύσεις.
Κάτι που δεν τόλμησε κανείς από τους προηγούμενους υπουργούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Θα τους βάλει τα γυαλιά τελικά ο Κυριάκος και ελπίζουμε σύντομα.
«Ε»
 
Έργο άλλων
 Πότε πρόλαβαν οι αγρότες ενός Συνεταιρισμού των Φιλίππων να ενημερωθούν και να «τεκμηριώσουν επιστημονικά» τις αντιρρήσεις τους για τον αγωγό ΤΑΡ; Μάλλον τις είχαν έτοιμες. Τους τις είχαν ετοιμάσει κάποιοι που βάζουν μπροστά τους αφελείς αγρότες κι αυτοί κρύβονται. Παλιά τακτική, μόνο που τους γνωρίζουμε ποιοι είναι.
Εδώ πανηγυρίζει όλη η χώρα για τον αγωγό και τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από αυτόν σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο και κάποιοι, ελάχιστοι, άρχισαν τα «ΟΧΙ» και τις αντιθέσεις τους.
Μονίμως αρνητές της προόδου και της ανάπτυξης στην πράξη. Στα λόγια είναι «προοδευτικοί» τρομάρα τους!
 
Τι εννοεί ο ποιητής;
 
Δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την Παρασκευή ασκώντας κριτική στον Ευάγ. Βενιζέλο. Παράλληλα επισημαίνει (τώρα το κατάλαβε;) ότι η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
-Πρόεδρε, είχες την μεγάλη ευκαιρία από το λαό να τις κάνεις τις αλλαγές. Αντ’ αυτού, άλλα είδαμε και άλλα βιώσαμε. Αντί νοικοκυρέματος του μπάχαλου που άφησε ο Καραμανλής, έδινες αυξήσεις και επιδόματα.
-Τώρα είναι αργά για λόγια μετανοίας και υποδείξεων…
«Ε»
 
Απάντηση για την παραλία Λάγος
 Ιδού και η απάντηση αρμόδιου αντιδημάρχου του δήμου Αβδήρων για την παραλία Λάγος. Μας γράφει:
Αγαπητέ εκδότα, απαντώντας στην από 27-06-2013 δημοσίευση της εφημερίδας σας σχετικά με την παραλία του Πόρτο Λάγος θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:
Ασφαλώς και ο Δήμος Αβδήρων δίνει ίση βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παραλιακής ζώνης δίχως διαχωρισμούς σε «παραλίες νέων και μεγαλυτέρων», όπως αναφέρετε. Ωστόσο, η παραλία του Πόρτο Λάγος έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες κατά τον περασμένο χειμώνα κι αυτό είναι που προκαλεί και την καθυστέρηση στην πλήρη αποκατάσταση και αξιοποίησή της. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανέλθει η παραλία του Πόρτο Λάγος στην πρότερή της κατάσταση.
Με εκτίμηση
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Παναγιώτης Ξανθόπουλος
 
Η Ελλάδα είναι ο μεγάλoς νικητής από τον αγωγό ΤΑΡ
 Αφιερώνουμε στους «διαμαρτυρόμενους» και σκεπτικιστές σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τίτλους δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, όπου εχθές η χώρα μας πρωταγωνιστούσε για κάτι θετικό, μετά από μεγάλο διάστημα γεμάτο από κακές ειδήσεις για την Ελλάδα.
Ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων έχει ξεσπάσει αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι επελέγη τελικά ο ΤΑΡ, σχετικά με τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι χώρες που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο. Διεθνή ΜΜΕ όπως η Wall Street Journal, οι Financial Times, η Independent και οι Times χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως «τον μεγάλο νικητή των εξελίξεων».
Όλα τα Διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για «αναβάθμιση της Ελλάδας ως το νέο ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης», ότι γίνεται πλέον «νέος προορισμός μεγάλων επενδύσεων και εταίρος με νέα διαπραγματευτική ικανότητα στην Ευρώπη», για «εμφάνιση της Ελλάδας για πρώτη φορά στο χάρτη ενέργειας» κ.α.
 
 Ο νέος υπουργός υγείας
 Παρά τα όσα λέγονται για τις ικανότητες και τη σοβαρότητα του Άδωνη Γεωργιάδη, οι πρώτες του κινήσεις, με την ανάληψη των καθηκόντων του, αποκαλύπτουν το αντίθετο.
Ο νέος υπουργός υγείας λοιπόν, δήλωσε ότι συναντήθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα με τον προκάτοχό του Α.Λυκουρέντζο και τον υφυπουργό Μ.Σαλμά, ενώ την επομένη σχεδίασε συνάντηση και με τον προηγούμενο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι και να κερδίσει έτσι πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσει μόνος του την κατάσταση που αναλαμβάνει στο υπουργείο του.
«Θα τους δω όλους. Θα τους βλέπω. Για τον εξής λόγο: διότι η συσσωρευμένη εμπειρία όλων αυτών πρέπει να αξιοποιηθεί για το καλό των πολιτών», δήλωσε ο Άδωνης.
Πράγμα που δεν έχουμε δει να συμβαίνει ποτέ στο παρελθόν. Πέρα από τα ευχολόγια και τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων ή αιχμών κατά τις παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων, δεν υπάρχει πραγματική συνέχεια ούτε επαφή των πρώην με τους νυν.Όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες και δεν δέχονται συμβουλές ή ενημέρωση από τους προκατόχους τους.
Ευχάριστη έκπληξη από τον Άδωνη που δεν δείχνει έπαρση και δεν απαξιώνει το έργο των προκατόχων του…
 
 Η ενδιαφέρουσα μελέτη του Δ.Ν.Τ.
 Πολύ ενδιαφέρουσα η τελευταία μελέτη του Δ.Ν.Τ. σχετικά με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας έστω κι αν μας είπε αυτό που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια…
«Οι συνεπείς φορολογούμενοι» λέει «πληρώνουν περισσότερο απ’ τους φοροφυγάδες». Bingo! «Οι φορολογούμενοι νιώθουν ότι οι φόροι τους δεν έχουν κάποια ανταποδοτικότητα». Ξανα-bingo!
Κι ακόμη, οι ΔουΝουΤούδες μας λέν’ ότι «την ώρα που τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν φόρους, πρέπει να ξοδεύουν αδρά για υπηρεσίες όπως η παιδεία (φροντιστήρια), υγεία […] ή να πληρώνουν φακελάκια»! Και πάλι Bingo και εύγε στα σαΐνια που τα διαπιστώσανε μετά από χρόνια έρευνας!
Στο τέλος βέβαια της έκθεσης αναφέρεται το καλύτερο, το “κερασάκι στην τούρτα”: Μας λένε κατάμουτρα ότι «σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι»!
Αυτό ήταν! Πειστήκαμε για τις καλές προθέσεις τους και για τις σοφές επισημάνσεις. Μας διαφώτισαν! Και μετά; Τι κάνουμε; Τί κάνετε; Τι κάνουν όλοι αυτοί;
Ν.Κ.
 
Τα μάθατε τα νέα αγρότες;
 Αυτά είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης: «Οι αγρότες που πάνε στην Ένωση να κάνουν τη δήλωσή τους δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ. Αν κάποιος τους ζητήσει έχω πει να μας φέρει την απόδειξη ότι πλήρωσε και θα του επιστρέψουμε τα λεφτά, καταβάλλοντας στο λογαριασμό του και θα αφαιρεθούν από τα χρήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη σύμβαση που έχουμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτούς που πήραν τη σύμβασή τους. Επαναλαμβάνω, όποιος πει ότι πλήρωσε και φέρει μια απόδειξη ότι πήγε στην ένωσή του και του ζήτησαν 30 ή 50 ευρώ, παρά το ότι δεν πρέπει να το ζητήσουν, δεν πρέπει να πληρώσει τα λεφτά αυτά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός για να συμπληρώσει πως «αν τα πλήρωσε θα του τα επιστρέψουμε και θα τα αφαιρέσουμε, γιατί έτσι είναι το σωστό…»!
– Είναι γνωστό ότι η ΕΑΣ Ξάνθης χρεώνει τη δήλωση…
Μ.Ξ.
 
Καλή αρχή…
 Δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε 24 ώρες από την εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τα τραπεζάκια στην Παλιά Πόλη για να αρχίσουν τα παρατράγουδα…
Η εικόνα και το «τσιτάτο» του φετινού καλοκαιριού για την Ξάνθη, ότι παραπέμπει σε «νησί», με τον κόσμο να πλημμυρίζει τα σοκάκια και τα καφέ της Παλιάς Πόλης (αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την «παραλία»), δημιουργεί πράγματι μια ατμόσφαιρα ζωντάνιας στην περιοχή. Όμως και μόνο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για περιορισμένη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, μιας και μέχρι τώρα ήταν στην απόλυτη απαγόρευση ήταν αρκετή για να ξεχυθούν καταστηματάρχες και πολίτες με περισσότερη άνεση στα κεντρικά στενά του παραδοσιακού οικισμού.
Αυτό ήταν αρκετό για ταξιτζή που περνούσε προχθές το βράδυ από τη Ορφέως, (λες και δε ήξερε το χαμό που θα επικρατούσε ή τη απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο) ο οποίος στο πέρασμά του παρέσυρε ανέμελες νεαρές, καρέκλες, μαργαρίτες και βέβαια προκλήθηκε και η σχετική αναστάτωση.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …