Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συκώτι µε ξίδι μπαλσάμικο και μέλι

Συκώτι µε ξίδι μπαλσάμικο και μέλι

0
sikoti meli
6-8 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι, πάχους 1 εκ.
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μέλι
 
Για να γίνει πιο μαλακό το συκώτι, μπορούμε να το μαρινάρουμε σε γάλα μισή με μία ώρα πριν από το ψήσιμο. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις φέτες του συκωτιού µε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε µε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι γυρίζοντας τις φέτες τακτικά (ανάλογα µε το μέγεθος του τηγανιού, ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε δύο δόσεις). Τοποθετούμε τις ψημένες φέτες σε πιατέλα σερβιρίσματος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το μέλι. Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τον πάτο από τις «καραμέλες» και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνουμε το συκώτι. Συνοδεύουμε µε φρέσκο ψωμί.
  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …