Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία για… Ευρώπη

Στην τελική ευθεία για… Ευρώπη

0
scoda lind
Σήμερα φτάνει στην Ξάνθη η αποστολή της Λίνφιλντ
 
Την Πέμπτη στις 21:15 η αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη με τους Βορειοϊρλανδούς για το Europa League
 
Στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν βρίσκεται η Skoda Ξάνθη, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη (18/07) θα υποδεχθεί τη Βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League (θα ακολουθήσει επαναληπτικός σε μία εβδομάδα στο Μπέλφαστ). Η «σέντρα» για το ευρωπαϊκό παιχνίδι θα γίνει στις 21:15, ενώ για όσους δεν προσέλθουν στο γήπεδο των Πηγαδίων (τα εισιτήρια κυκλοφορούν και κοστίζουν 15 Ευρώ), η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports 2(HD2).
 
Χωρίς προβλήματα η Ξάνθη
 Με μοναδικό ερωτηματικό την κατάσταση και αγωνιστική ετοιμότητα του Θοδωρή Βασιλακάκη, συνέχισε χθες την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη ενόψει του μεθαυριανού αγώνα. Ο Βασιλακάκης που τις προηγούμενες ημέρες είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό χθες έβγαλε μέρος του προγράμματος και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου για το παιχνίδι. Η κατάστασή του όμως θα ξεκαθαρίσει στις απογευματινές προπονήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία για τον αγώνα της Πέμπτης.
Όσον αφορά το σχήμα που θα παρατάξει ο Ν. Καραγεωργίου, όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ως ¨βασικούς¨ στα δύο φιλικά παιχνίδια, δηλαδή τους Βάλλα – Γούτα – Παΐτο – Κομεσίδη στην άμυνα, Ντιέ – Μάνταλο – Μαρίν στη μεσαία γραμμή και Μαρσελίνιο – Σολτάνι – Βασιλακάκη (αν είναι 100% έτοιμος) στην τριάδα της επίθεσης. Ερωτηματικό παραμένει το ποιος ¨πορτιέρο¨ θα ξεκινήσει στη θέση κάτω από τα δοκάρια καθώς Κυριακίδης – Τσέμα συγκεντρώνουν σχεδόν ίσες πιθανότητες, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να έχει ένα ελάχιστο προβάδισμα.
 
Γάλλος διαιτητής στα Πηγάδια
 Εν τω μεταξύ ορίστηκαν από την UEFA οι διαιτητές του αγώνα της Πέμπτης στο «Skoda Ξάνθη Arena». Την αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 21:15 θα σφυρίξει ο Nicolas Rainville με βοηθούς τους κ.κ. Laurent Stien – Emmanuel Boisdenghien ενώ 4οος διαιτητής θα είναι ο Wilfried Bien. Η παραπάνω τετράδα κατάγεται από την Γαλλία.
 
Ανησυχούν για τη… ζέστη οι Βορειοϊρλανδοί
 Με αποστολή 20 ποδοσφαιριστών θα καταφθάσει σήμερα το βράδυ η αποστολή της Λίνφιλντ στην Ξάνθη, καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας από το Μπέλφαστ έκριναν ότι πρέπει να παραμείνουν δύο ημέρες στην Ελλάδα ώστε να εγκλιματιστούν καλύτερα στις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Ο προπονητής των Βορειοϊρλανδών, Ντέιβιντ Τζέφρεϊ, εξάλλου, παρουσιάστηκε ανήσυχος για το επερχόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη. «Ξέρουμε ότι πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή. Καταρχήν, είναι πολύ δύσκολο να φθάσουμε εκεί, αφού θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε εξίμισι ώρες και μάλιστα με πτήσεις τσάρτερ. Αλλά από εκεί και πέρα, ξέρουμε ότι η θερμοκρασία αυτήν την περίοδο είναι υψηλή και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το ταξίδι μας και το καθιστά μια μεγάλη πρόκληση, αλλά οι παίκτες μου έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και ανυπομονούμε πάρα πολύ να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι», είπε ο Τζέφρεϊ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίνφιλντ.
Ειδικά σε σχέση με την υψηλή θερμοκρασία στην Ελλάδα, ο Ντέιβιντ Τζέφρεϊ τόνισε ότι πολύ σημαντική είναι η περσινή εμπειρία της ομάδας, από τον αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο, επίσης για τα προκριματικά του Europa League. «Το ταξίδι του περασμένου έτους στη Λεμεσό θα μας βοηθήσει κατά πάσα πιθανότητα από την άποψη ότι γνωρίζουμε κάπως τι κατάσταση θα αντιμετωπίσουμε σε ζεστές χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Ήταν απίστευτη η ζέστη στην Λεμεσό πέρυσι. Μας είπαν ότι αν αυτή η ζέστη υπήρχε σε αγώνα του κυπριακού πρωταθλήματος, το ματς θα είχε αναβληθεί. Μου προκαλεί ενδιαφέρον ότι ο αγώνας με την Ξάνθη θα διεξαχθεί στις 9.15 το βράδυ, ελπίζω ότι η θερμότητα θα έχει υποχωρήσει σε κάποιο βαθμό».
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η 20μελής αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ξάνθη η οποία αποτελείται από τους εξής:
Η αποστολή της Λίνφιλντ αποτελείται από τους:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Jonathan Tuffey, Ross Glendinning, Gareth Deane.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Reece Glendinning, Jim Ervin, Billy Joe Burns, Niall Quinn, Matthew Clarke, Aaron Burns.
ΜΕΣΟΙ: Michael Gault, Philip Lowry, Jamie Mulgrew, Brian McCaul, Ross Clarke, James Knowles, Sean Ward.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Peter Thompson, Michael Carvill, Matthew Tipton, Mark McAllister.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…