Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μπαίνει σε ρυθμούς… Europa League

Μπαίνει σε ρυθμούς… Europa League

0
proponisi web
Την Πέμπτη (18/07) η αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Λίνφιλντ
 
Στα 15 και 20 Ευρώ οι τιμές των εισιτηρίων για το ευρωπαϊκό παιχνίδι
 
Σε ρυθμούς… Europa League μπαίνει η Skoda Ξάνθη, καθώς το βράδυ της Τετάρτης έμαθε οριστικά τον αντίπαλό της (Λίνφιλντ), ενώ ήδη ξεκίνησαν και οι προετοιμασίες από πλευράς ΠΑΕ για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση.
 
Αντίπαλος η Λίνφιλντ
 Η Λίνφιλντ διπλασίασε τις νίκες της επί της Φουγκλάφιερντουρ (3-0 στο “Γουίντσορ Παρκ”) και προκρίθηκε στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ξάνθη.
Η ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας παρατάχθηκε με αρκετές σημαντικές απουσίες (Μαρκ Χόι, Άλαν Μπλέινεϊ, Σιν Γουάρντ, Μπράιαν Μακόλ και Άντι Γουότεργουορθ), ωστόσο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-2) δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.
Το σκορ άνοιξε στο 40ό λεπτό με κεφαλιά του Μάικλ Γκολτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ενώ μέσα σε ένα πεντάλεπτο η σεμνή τελετή έλαβε τέλος χάρη στα γκολ των Τζέιμι Μάλγκριου (στο 55′) και Φίλιπ Λάουρι (στο 60′). Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες, ωστόσο το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.
Η σύνθεση της Λίνφιλντ: Τάφεϊ, Γκολτ, Λάουρι, Τόμπσον, Κέιρβιλ, Μ. Μπερνς, Α. Μπερνς (46′ Μακάλιστερ), Κλαρκ, Νάουλς, Έρβιν, Μάλγκριου.
 
Ξεκούραση και… προετοιμασία
 Πρωινή προπόνηση στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας είχε το χθεσινό πρόγραμμα για την Skoda Ξάνθη, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να κάνουν αποθεραπεία μετά το φιλικό με την Ομόνοια (περισσότερα στη σελ. 18) και όσοι δεν αγωνίστηκαν ή είχαν λιγοστό χρόνο συμμετοχής να γυμναστούν.
Χθες το απόγευμα η ξανθιώτικη αποστολή αναχώρησε από τη Λάρνακα για Θεσσαλονίκη απ’ όπου επρόκειτο να συνεχίσει οδικώς για την επιστροφή στη βάση της.
Για σήμερα (Παρασκευή) έχει δοθεί ρεπό στους παίκτες ώστε να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, ενώ η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου, όταν και θα αρχίσει ουσιαστικά η προετοιμασία που θα είναι επικεντρωμένη στον επερχόμενο αγώνα απέναντι στη Λίνφιλντ.
Το ευχάριστο για τη Skoda Ξάνθη είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι όλοι οι παίκτες θα βρίσκονται στη διάθεση του Ν. Καραγεωργίου, ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στους Βορειοϊρλανδούς της Λίνφιλντ.
 
Στα 15 Ευρώ τα εισιτήρια για το Europa League
 Μεμονωμένα εισιτήρια (δεν θα ισχύουν τα διαρκείας) θα υπάρχουν για τον αγώνα της Πέμπτης, ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τη Λίνφιλντ.
Η ξανθιώτικη ΠΑΕ διευκρίνισε χθες με ανακοίνωσή της ότι:
«Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων για το πρώτο παιχνίδι του β’ προκριματικού γύρου του Europa League με αντίπαλο την Λίνφιλντ στο Skoda Ξάνθη Arena.
Στις Θύρες Α1, B1, Γ1, Α και Γ η είσοδος για τους ενήλικες θα είναι 15 Ευρώ ενώ τα παιδικά εισιτήρια 8 Ευρώ. Στη Θύρα Β, αυτή των V.I.P. η είσοδος θα είναι 20 Ευρώ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο περίπτερο της πλατείας και στα γραφεία της ΠΑΕ».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο επαναληπτικός στο Μπέλφαστ θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά το πρώτο παιχνίδι.
 
Για πρώτη φορά στη Β. Ιρλανδία
 Στην τέταρτη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης, η Ξάνθη θα πάει για πρώτη φορά στη Βόρειο Ιρλανδία και το Μπέλφαστ αφού στο δρόμο της βρέθηκε η Λίνφιλντ.
Την πρώτη φορά που η Ξάνθη έπαιξε στην Ευρώπη ήταν την περίοδο 2002-2003 όταν κι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA από τη Λάτσιο. Στον ίδιο θεσμό και στην ίδια φάση αποκλείστηκε τη σεζόν 2005-2006 από τη Μίντλεσμπρο, ενώ ξανά στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA αποκλείστηκε και την περίοδο 2006-2007, από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου.
Έτσι, μετά την Ιταλία, την Αγγλία και τη Ρουμανία, η Ξάνθη και οι φίλαθλοι της ετοιμάζονται τώρα να κάνουν δεύτερο ταξίδι στη Βρετανία και πρώτο στην ιστορία τους στο Μπέλφαστ και τη Βόρειο Ιρλανδία, με στόχο και ελπίδα να συνεχιστούν οι ευρωπαϊκές… περιπλανήσεις και σε άλλους προορισμούς.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …