Σχόλια 11/7/13

0
Από εχθές η ΕΡΤ έγινε ΕΔΤ. Καμία ελπίδα να το προφέρει κανείς…αν δεν είναι τσιβδός!
 
 
Ραμαζάνι
 Ξεκίνησε προχθές και θα διαρκέσει μέχρι 7 Αυγούστου το Ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας.
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για τη θρησκευτική γιορτή κατά την οποία οι πιστοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπεται να φάνε τίποτε, ούτε μάλιστα νερό να πιούν.
Το απόγευμα, δίνεται η εντολή και οι πιστοί Μουσουλμάνοι τρώνε και καλύπτουν τις ανάγκες τους μέχρι την επόμενη.
Με την ευκαιρία να ευχηθούμε στους μουσουλμάνους κατοίκους να περάσουν τις ημέρες της νηστείας με υπομονή και εγκαρτέρηση.
«Ε»
 
Ο Κάθετος Άξονας
 Πρέπει να το πούμε: Η παρουσίαση των μελετών για τον Κάθετο Άξονα από Εχίνο προς Ελληνοβουλγαρικά σύνορα μήκους 48 χιλιομέτρων πως περιείχε και προεκλογικό άρωμα από πλευράς Περιφέρειας.
Από την άλλη βέβαια πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Όπως δεν αμφισβητείται πως το έργο αυτό για να ολοκληρωθεί θα περάσουν χρόνια. Αρκετά μάλιστα. Αλλά τουλάχιστον θα ξεκινήσει, κι αυτό είναι το ζητούμενο και σημαντικό, έστω κι αν χρειάζεται υπομονή εκ μέρους όλων.
Τώρα για την σπουδαιότητα του Κάθετου Άξονα δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση. Όπως επίσης, κάποιοι θα πρέπει να βλέπουν τα γεγονότα και να τα αναλύουν σε βάθος χρόνου κι όχι μυωπικά και στο σήμερα.
«Ε»
 
Χιλιάδες οι Τούρκοι τουρίστες
Τούρκοι τουρίστες σπεύδουν στα ελληνικά νησιά για κρουαζιέρες, καθώς οι τιμές στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό έχουν πέσει κατακόρυφα μετά την κρίση.
Οι διοργανωτές κρουαζιερών αναμένουν 50.000 τουρίστες να επισκεφθούν τα νησιά όπως καταδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά πληρότητας για εκδρομές σε ελληνικά θέρετρα που αναχωρούν από περίπου 10 τουρκικά λιμάνια. Η Ελλάδα επιπλέον κατήργησε την υποχρέωση θεώρησης πράσινων διαβατηρίων, και έτσι οι Τούρκοι έσπευσαν στα νησιά της χώρας μας. Η Τουρκία έγινε η χώρα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές χάρη της κρουαζιέρας…
«Ε»
 
Οι ακάλυπτοι επιχειρηματίες
 Αν βρεθείτε μια δικάσιμο μέρα στα δικαστήρια ρίχτε μια μάτια στο πινάκιο των κατηγορούμενων και θα διαπιστώσετε ότι το 50% των υποθέσεων είναι επαγγελματίες κατηγορούμενοι για ακάλυπτες επιταγές…
Τα βάσανα του επαγγελματία δυστυχώς τελειωμό δεν έχουν. Και σε λίγο καιρό να δούμε πόσοι θα μείνουμε!!!
«Ε»
 
 Βαράμε το σαμάρι
 Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η επιτροπή της βουλής για την λίστα Λαγκάρντ. Σε άλλη χώρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, θα είχαν βρει τους φοροφυγάδες της λίστας θα είχαν επιβάλει πρόστιμα και ποινές και θα είχαν βάλει τα λεφτά στα κρατικά ταμεία.
Αυτό και έγινε σε όλες τις χώρες που είχαν αντίστοιχες λίστες. Εμείς βρήκαμε τον Παπακωνσταντίνου και καλώς τον κτυπάμε, αλλά βαράμε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι…
«Ε»
 
Θητεία στα σύνορα
 Στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα, που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια επανέρχεται ο νέος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η στρατιωτική ηγεσία… έστειλε σήμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι έχει παραγίνει το κακό με τους «λουφαδόρους» που βάζουν πολιτικό μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα.
Όπως γράφει το Έθνος, το Πεντάγωνο έχει γεμίσει από στρατιώτες, ενώ χιλιάδες νέοι υπηρετούν ολόκληρη τη θητεία τους στα αστικά κέντρα, κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Ο νέος υπουργός Άμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ’ εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά – οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.
«Ε»
 
Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις
 Ιδιαίτερες προσδοκίες τρέφει ο εμπορικός κόσμος της χώρας από τις εφετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 31 Αυγούστου, καθώς μπορεί να δώσουν στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση.
Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παραεμπόριο.
 
 Ο ΕΟΠΥΥ χάνει κάθε μήνα 100 εκατ. ευρώ
 Θλιβερές διαπιστώσεις για τον ΕΟΠΥΥ, τόσο από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, όσο και από το νέο διοικητή του οργανισμού Δημήτρη Κοντό. Σε έναν πρώτο έλεγχο που έκανε ο νέος διοικητής, ο οποίος ανέλαβε πριν δύο εβδομάδες τη διοίκηση του οργανισμού, διαπίστωσε ότι κάθε μήνα δημιουργείται μια μαύρη τρύπα 100 εκ. ευρώ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ! Όπως είπε ο νέος διοικητής του Οργανισμού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία 360 εκ. ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκ.
Την ίδια στιγμή επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, σ’ ένα πόρισμα-κόλαφο, κάνει λόγο για ασύλληπτες αυθαιρεσίες στον οργανισμό και για λειτουργία στα όρια της νομιμότητας, καθώς η δημιουργία του οργανισμού έγινε πρόχειρα και βιαστικά, χωρίς θεσμικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να είναι διάτρητος σε κάθε λογής επιτήδειους που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ασύστολα. Μάλιστα το πόρισμα εμφανίζει την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ «ανίατη» προτείνοντας να κλείσει και να ξαναγίνει απ’ την αρχή!
Μόνο ο νέος υπουργός Υγείας τα βλέπει όλα ρόδινα…
 
Σήμα εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»
 Το πρωί της Τετάρτης, όσοι επιμένουν να επισκέπτονται τις συχνότητες της ΕΡΤ, διαπίστωσαν ότι εξέπεμπε το σήμα της νέας δημόσιας τηλεόρασης.
Και το όνομα αυτής τελικά ΕΔΤ, αλλά σίγουρα θα την αποκαλούμε όλοι με το παλιό της όνομα, μιας και το καινούριο είναι κακόηχο. Πολύς λόγος έγινε επίσης εχθές για την αισθητική του νέου σήματος, ότι είναι ξεπερασμένο, ότι θυμίζει τις γραμμές της Πολιτικής Άνοιξης και άλλα πολλά.
Το σήμα εκπέμπεται από τα παλιά στούντιο του MEGA στην Παιανία και όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής αναζητείται λύση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ «Η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση. Πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης».
Η εκπομπή του σήματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ που παραμένουν ταμπουρωμένοι στο Ραδιομέγαρο αρνούμενοι να συνεργαστούν με τον κ. Καψή για την στελέχωση του νέου φορέα.
 
Χάλασε η δουλειά με τους Γάλλους για την ΕΒΖ
 Νέα τροπή για το διαγωνισμό που αφορά στην πώληση του 82,33% της ΕΒΖ, αφού πριν λίγο ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕbank Ν. Μαράντος, με ανακοίνωσή του δίνει παράταση στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία σχεδόν τεσσάρων μηνών, προφανώς γιατί οι επαφές που είχε με τους Γάλλους της Cristal Union, δεν ευδοκίμησαν, καλώντας παλαιούς και νέου ενδιαφερόμενους να καταθέσουν καινούριες δεσμευτικές προσφορές.O εκκαθαριστής της ATEbank καλεί οποιονδήποτε επενδυτή, παλαιό και νέο, να υποβάλει προσφορά μέχρι την 1η Νοεμβρίου..
Μ.Ξ.
 
Συγκίνηση Ζεϊμπέκ για τη διάλυση του ΣΥΝ
 Με τη διάλυση του ΣΥΝ και την ενσωμάτωσή του στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες το τετραήμερο συνέδριο. Από την Ξάνθη συμμετέχουν 12 σύνεδροι οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσω ψηφοφορίας όπως και ο βουλευτής κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Μάλιστα ο κ. Ζεϊμπέκ δεν έκρυψε στη συγκίνησή του καθώς διαλύθηκε ένα κόμμα που είναι ενταγμένος εδώ και 20 χρόνια!
Τουλάχιστον ο κ. Ζεϊμπέκ μπορεί ακόμα και συγκινείται…Δεν το βλέπουμε συχνά στους πολιτικούς!
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …