Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Δίχτυα» στην ισπανική αγορά για μεσοεπιθετικό

«Δίχτυα» στην ισπανική αγορά για μεσοεπιθετικό

0
sobrado
Στο «στόχαστρο» της Skoda Ξάνθη ο Κάρλος Κάλβο
 
«Χάλασε» η μεταγραφή του Δημήτρη Ρηγάκη που επέστρεψε στην Κρήτη
 
Στην ισπανική αγορά ρίχνει και πάλι δίχτυα η Ξάνθη για την ενίσχυσή της μετά τον τερματοφύλακα Τσέμα. Σύμφωνα με το ¨sentragoal¨, η ομάδα της πόλης μας έχει καταθέσει πρόταση στον 28χρονο μεσοεπιθετικό που έμεινε ελεύθερος από την Αλμερία, Κάρλος Κάλβο.
Ο ύψους 1,76μ. Κάλβο, είναι ένας ποδοσφαιριστής με παραστάσεις κυρίως από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας όπου έχει αγωνιστεί σε Χερέθ (μαζί με Τσέμα), Βαγιαδολίδ, Αλκογιάνο, Ελτσε, Γρανάδα και Χέρκουλες αλλά ιδιαίτερα αξιόλογος.
 
Με εμπειρία από Β’ Ισπανίας
 Ο Κάρλος Κάλβο Σομπράδο, όπως είναι το πλήρες όνομα του Ισπανού παίκτη, είναι 28 ετών (γεν. 18/09/1985) και μπορεί να αγωνιστεί ως πλάγιος μέσος αλλά και ως επιθετικός.
Ξεκίνησε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ μέχρι τα 20 έπαιξε στις Έλτσε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ Β’, Αλκογιάνο και τη σεζόν 2007-2008 έκανε το μεγάλο βήμα για την Χερέθ, με την οποία αγωνίστηκε στη Β’ κατηγορία Ισπανίας. Στις 13 Ιουνίου 2009 ο Κάλβο σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του, στο 2-1 επί της Ουέσκα, σε μία νίκη με την οποία η Χερέθ προβιβάστηκε στην 1η Εθνική (Primera), απ’ όπου όμως υποβιβάστηκε μετά από μία σεζόν.
Μετά τον υποβιβασμό της Χερέθ, ο Κάλβο πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο χρόνια χωρίς όμως να σημειώσει συμμετοχή καθώς δόθηκε δανεικός για δύο διαδοχικές σεζόν σε Γρανάδα και Χέρκουλες, ομάδες της πατρίδας του.
Στη Γρανάδα ο Κάλβο πανηγύρισε ακόμη έναν προβιβασμό στην Πριμέρα, όπου όμως δεν αγωνίστηκε καθώς την επόμενη χρονιά ακολούθησε ο δανεισμός του στη Χέρκουλες (2η κατηγορία).
Τελικά, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Ουντινέζε ο Κάλβο συμφώνησε με την Αλμερία όπου έπαιξε πέρσι, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατακτώντας ακόμη μία άνοδο για την Πριμέρα, όπου όμως δεν θα αγωνιστεί καθώς έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Απομένει να δούμε εάν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες και ο Ισπανός γίνει κάτοικος… Ξάνθης, για να στελεχώσει τη θέση (δεξιά πτέρυγα) όπου η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.
 
«Χάλασε» του Ρηγάκη
 Δεν θα προχωρήσει τελικά στην απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού Δημήτρη Ρηγάκη η Skoda Ξάνθη, καθώς ο ίδιος ο παίκτης του Ερμή Ζωνιανών, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην Κρήτη, μετά τη δοκιμή του στην ξανθιώτικη ομάδα.
Ο Ρηγάκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Πηγάδια και δοκιμάστηκε από την Ξάνθη, με το Νίκο Καραγεωργίου και τους συνεργάτες του να ¨τσεκάρουν¨ τις ικανότητες του και το κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα.
Όμως όπως ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε σε ανακοίνωσή του, οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να μετακομίσει στην Ξάνθη αλλά να παραμείνει στην Κρήτη, όπου και επέστρεψε χθες.
Ο παίκτης του Ερμή Ζωνιανών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επειδή γράφτηκαν και θα γραφτούν, για μένα, διάφορα στο διαδίκτυο, αποφάσισα να εκθέσω την πραγματικότητα. Ήρθα στη Skoda Ξάνθη ύστερα από πρόσκληση – παραίνεση του κ. Παπαματθαιάκη, ενός ανθρώπου που γνωρίζω χρόνια και τον οποίο σέβομαι, εκτιμώ και αγαπώ. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που για πρώτη φορά στη ζωή μου, αποτόλμησα ένα τέτοιο βήμα.
Εδώ (στην Ξάνθη) βρήκα μία άψογη συμπεριφορά και συνεργασία από όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Τις μέρες που έμεινα εδώ και παρά το ότι τα σχόλια για μένα ήταν θετικά, συνειδητοποίησα ότι οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, καθώς και η Κρήτη μετράνε πολύ περισσότερο σε μένα απ’ ότι ένα νέο ξεκίνημα για ένα «όνειρο» που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ πραγματοποιηθεί (είμαι άλλωστε ήδη 25 χρονών).
Επιστρέφω λοιπόν στην Κρήτη (με δική μου απόφαση την οποία σήμερα ανακοίνωσα στον κ. Καραγεωργίου) πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό.
Οφείλω όμως, γι’ αυτή την εμπειρία μου να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για το ενδιαφέρον της και όλους όσους έδειξαν ότι με πίστεψαν και με πιστεύουν»
Ο δεξιοπόδαρος χαφ που διακρίνεται για την ταχύτητά του αγωνίστηκε και για περίπου 30 λεπτά στο φιλικό της Ξάνθης με την Πιρίν, ενώ στην καριέρα του μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟ Κρουσώνα, Θερμαϊκό, Ατσαλένιο, Ρούβα, Ερμή Ζωνιανών κ.α.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dk@kaltekis.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…