Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες κοντά στην τρίτη ηλικία

Οι Ξανθιώτες κοντά στην τρίτη ηλικία

0
16.500 ευρώ συγκεντρώθηκαν για το γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος» από το ραδιομαραθώνιο ΑΓΑΠΗΣ 2013 των δημοσιογράφων της πόλης
 
Τα τελευταία τρία χρόνια, την Μ. Τετάρτη το Γηροκομείο, φορείς και πολίτες μαζί με τους δημοσιογράφους της πόλης μας ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα, τα οποία διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος φροντίδας της τρίτης ηλικίας.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της ημέρας τοποθετούνται κουμπαράδες σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι μέσω των ραδιοκυμάτων καλούν τους πολίτες να συνεισφέρουν, ενημερώνοντας τους για την τοποθεσία τους. Από την παραπάνω ενέργεια, που έχει πλέον γίνει θεσμός, αλλά και από την συνεισφορά διαφόρων Σωματείων-Συλλόγων-Ιδρυμάτων-Επιχειρήσεων και Ιδιωτών το γηροκομείο Ξάνθης κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος 16.500 ευρώ και διάφορα επιπλέον είδη και υπηρεσίες.
Σε επικοινωνία μας με τον κ. Γ. Παπαχρόνη ενημερωθήκαμε ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού και η πληρωμή των προμηθευτών.
Αναμένονται, όμως, ακόμα και οι αποφάσεις συλλογικών οργάνων των: Δήμος Ξάνθης, Δήμος Τοπείρου, Δήμος Αβδήρων, Ε.Β.Ε. Ξάνθης, ΚΤΕΛ Ν.Ξάνθης και Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως επιπλέον αρωγοί στην ορθή λειτουργία του γηροκομείου.
Τέλος ο κ. Παπαχρόνης και όλο το ΔΣ με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ξανθιώτικης κοινωνίας, οι οποίοι στήριξαν το Ραδιομαραθώνιο Αγάπης 2013, τονίζοντας ότι: «Η συμπαράσταση και η υποστήριξη, τόσο η υλική όσο και η ηθική, μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, ώστε η μοναδική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί και να αντιμετωπίσει με σθένος όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν. Η αγάπη για την τρίτη ηλικία όπως αυτή εκδηλώθηκε μέσα από αυτή την προσπάθεια ήταν εμφανέστατη, και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ψυχή και τη δύναμη των ξανθιωτών».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…