Το ΙΚΑ Ξάνθης αποκάλυψε περίπτωση πρώην εργαζομένου με πλαστά ένσημα της ΣΕΚΕ, ενώ δεν είχε εργαστεί ποτέ στην εταιρεία
Δεν εμφανίζεται στη μισθοδοσία της. Κατηγορηματική διάψευση από τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Το «φάντασμα» των πλαστών ενσήμων «ξαναχτυπά» το ΙΚΑ Ξάνθης το οποίο μετά την πολύκροτη υπόθεση με τα ένσημα -μαϊμού των συνεταιριστικών, αποκάλυψε και νέα περίπτωση πρώην εργαζομένου που φέρεται να έχει ένσημα της ΣΕΚΕ σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ την ίδια περίοδο δεν αναγράφονταν στις καταστάσεις μισθοδοσίας της ΣΕΚΕ και ούτε είχε βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ!
Έχει ένσημα της ΣΕΚΕ χωρίς να είναι στις καταστάσεις μισθοδοσίας!
Η υπόθεση έχει ως εξής: Εργαζόμενος, όχι όμως της ΣΕΚΕ, υπέβαλλε τα δικαιολογητικά του για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ Ξάνθης. Απ’ την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ καταμετρήθηκαν τα ένσημα και διαπιστώθηκε ότι ο εργαζόμενος παρουσίασε ένσημα την ΣΕΚΕ κατά την περίοδο 1983 – 1984. Αυτό όμως που έβαλε «ψύλλους στ’ αυτιά» της Επιτροπής ήταν ότι ο εργαζόμενος την ίδια περίοδο δεν είχε βιβλιάριο ΙΚΑ (ΑΜΕ – ΙΚΑ). Το βιβλιάριό του είχε χρονολογία έκδοσης το 1985. Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες μας που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ, άμεσα το ΙΚΑ απευθύνθηκε στη ΣΕΚΕ προκειμένου να διασταυρώσει αν ο εν λόγω εργαζόμενος εμφανίζεται στις καταστάσεις μισθοδοσίας της εταιρείας την επίμαχη χρονική περίοδο. Όμως παρά την ενδελεχή έρευνα δεν βρέθηκε στις καταστάσεις μισθοδοσίας της ΣΕΚΕ!
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΙΚΑ ζήτησε από τη ΣΕΚΕ να διενεργήσει έρευνα
Αντίθετα βρέθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αδιάθετων ενσήμων που είχαν αγοραστεί από την εταιρία και δεν επικολλήθηκαν στους δικαιούχους πιθανότατα διότι αυτοί ήταν εποχικοί και δεν τα ζήτησαν ποτέ Αυτό δεν είναι παράνομο και ούτε αποτελεί στοιχείο ενοχοποίησης της ΣΕΚΕ αφού η εταιρεία τα προμηθεύτηκε για τους εργαζόμενους αλλά – όπως πιθανολογούν στη επιτροπή του ΙΚΑ μπορεί ν’ άνοιξε την όρεξη κάποιων υπαλλήλων της να τα …πουλήσουν σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη για να βγουν σε σύνταξη ενώ δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Αυτή την εξήγηση δίνουν για το πώς βρέθηκαν ένσημα της ΣΕΚΕ σε κάποιον που δεν εργάστηκε ποτέ στην εταιρεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΙΚΑ ζήτησε από τη ΣΕΚΕ να διερευνήσει την υπόθεση μέσω του γραφικού χαρακτήρα των υπαλλήλων της καθώς θεωρούν απ το ΙΚΑ ότι δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Όσο για τον εργαζόμενο μετά απ’ αυτό όπως είναι εύλογο η επιτροπή του ΙΚΑ τον «έκοψε» καθώς αφαιρέθηκαν τα πλαστά ένσημα από τον χρόνο υπολογισμού για τη χορήγηση της σύνταξης και μάλιστα η υπόθεση θα πάρει και τη δικαστική οδό.
Κατηγορηματική διάψευση από τον πρόεδρο ΣΕΚΕ
Το «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδη προκειμένου να επιβεβαιώσει ή μη το περιστατικό. Ο κ Ταρενίδης δεν δέχτηκε επ’ ουδενί την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού το οποίο και διέψευσε με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο: «Η ΣΕΚΕ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με πλαστά ένσημα», ήταν η λακωνική του δήλωση ενώ αρνήθηκε ότι το ΙΚΑ ερεύνησε την κατάσταση μισθοδοσίας της εταιρείας και ότι της ζήτησε να ερευνήσει το θέμα μέσω του γραφικού χαρακτήρα των υπαλλήλων.