Σχόλια 8/6/2013

0
Κατάθεσε ΤΩΡΑ το δικό σου αντιρατσιστικό. Μπορείς!
 
 
Γεμίζει νέα παιδιά
 Η εικόνα είναι πανέμορφη, όπως όμορφα είναι τα κορίτσια (τα περισσότερα) και τα αγόρια που καθημερινά συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία κα τιτιβίζουν, γελούν, πειράζονται, και εν γένει ζουν την όμορφη και ξένοιαστη περίοδο της εφηβείας τους.
Είναι ένα όμορφο σύνολο, μια εικόνα όλο ζωή και χρώματα, είναι η ελπίδα αυτού του τόπου που στα χέρια τους είναι να τον πάνε μπροστά, να τον κάνουν καλύτερο.
-Είθε να γίνουν έτσι τα πράγματα.
«Ε»
 
 Ρευστότητα δημοσκοπική
 Κανείς εχέφρων πολίτης της χώρας αυτής δεν μπορεί να υποστηρίξει και να δηλώσει μετά βεβαιότητας ότι το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος πως έχει παγιωθεί.
Κάθε άλλο! Είναι ρευστό και μεταβαλλόμενο. Κι αυτό φαίνεται από τις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Υπάρχει μεν στην κορυφή μια κάπως παγίωση ως προς την πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως μιλούμε για μικρή και ασήμαντη διαφορά, που δύναται να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή εξαιτίας κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος.
Το ίδιο ισχύει αναλογικά και με τα υπόλοιπα κόμματα. Έχουν μια κάποια σταθερή αναφορά βάσης που άλλοτε ανεβαίνει αρκετά και άλλοτε λιγότερο. Γι’ αυτό σημειώσαμε στην αρχή πως ζούμε στην παρούσα φάση μια δημοσκοπική ρευστότητα.
«Ε»
 
 Παράπονα από το Γέρακα
 Ο οικισμός του Γέρακα, παλιός και νέος με περισσότερους των 30 μονίμων κατοίκων ο νέος, έχει ένα παράπονο προς τον ΟΤΕ. Δεν καταγγέλλουν οι άνθρωποι, απλά ζητούν να έχουν το δικαίωμα να έχουν κι αυτοί ίντερνετ. Όπως έχει αυτό το δικαίωμα δεδομένο όλος ο υπόλοιπος νομός. Εκτός Γέρακα όμως!
Γι’ αυτό ζητούν από τον ΟΤΕ ή να συνδεθούν κι αυτοί με το δίκτυο οπτικών ινών που διέρχεται από τον κεντρικό δρόμο προς Σταυρούπολη, ή να αντικατασταθεί και αναβαθμιστεί η γραμμή τους, που ουσιαστικά δεν τους εξυπηρετεί διότι είναι περασμένης τεχνολογίας (ασύρματη με φερέσυχνα).
Το αίτημά τους λογικό πέρα για πέρα. Ελπίζοντας ο ΟΤΕ να δεχθεί το λογικό τους αίτημα και να το ικανοποιήσει.
«Ε»
 
Όπως έχει πει και ο Thomas Szasz:
 «Αν μιλάς στο Θεό, προσεύχεσαι. Αν ο Θεός σου μιλάει, είσαι σχιζοφρενής»
 
 Χωρίς τραπεζικό απόρρητο
 Οι οφειλέτες του δημοσίου και όσοι ενώ έχουν καταθέσεις δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, σύντομα θα χάσουν τον ύπνο τους. Κι αυτό, διότι αίρεται το τραπεζικό απόρρητο και με διαδικασίες μάλιστα εξπρές.
Θα ανοίγουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Έτσι, θα σταματήσουν οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια, και τα χρέη θα πληρώνονται αμέσως.
Αυτή η διασύνδεση φοροελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες, έπρεπε να γίνει ενωρίτερα, εδώ και χρόνια. Έστω και τώρα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Ε»
 
 Ο μύθος κατέρρευσε…
 Παρά τις σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και τις μεγάλες μειώσεις μισθών που υπέστησαν οι έλληνες εργαζόμενοι, η έκθεση του ελβετικού οικονομικού πανεπιστημίου IMD που δημοσιεύθηκε και βασίζεται σε μαρτυρίες 4.000 στελεχών επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους σε διάφορα σημεία του κόσμου, κατατάσσει την Ελλάδα στην 54η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες, με κριτήριο την . ανταγωνιστικότητα,. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Σουηδία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση, από την 16η που βρισκόταν το 1997, «χάρη στις εξαγωγές, τον ισχυρό τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τη δημοσιονομική πειθαρχία της και την υψηλή κατάρτιση των εργαζομένων», αναφέρει η έκθεση, ενώ ως σημαντικότερο μειονέκτημα οι ερωτηθέντες επισήμαναν την ανεπάρκεια των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και το συχνά «όχι ιδιαίτερα φιλικό» επιχειρηματικό περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, η Γαλλία καταλαμβάνει μόλις την 28η θέση, η Ιταλία την 44η, η Ισπανία την 45 η και η Πορτογαλία την 46η.
 
Επιτέλους…
 Μετά από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποφασίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007- 2013 μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150.000.000.
Με την εξασφάλιση του ποσού, το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι έτοιμες στην έναρξη του σχολικού έτους να υποδεχθούν τα παιδιά. Με τη δράση αυτή επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες ώστε να μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.
 
Κατακραυγή στον διεθνή Τύπο για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας
 Μεγάλη αίσθηση σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ έχει προκαλέσει η ανοιχτή παραδοχή του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδος ήταν λανθασμένο από την αρχή. Λάβροι κατά των ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων που χειρίστηκαν το θέμα, είναι έγκριτοι δημοσιογράφοι και αναλυτές των πιο έγκυρων εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων.
Στο κύριο άρθρο της η Daily Telegraph αναλύει το πώς «εγκλημάτησαν» εναντίον της Ελλάδας: «Όπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ένα άθλιο επεισόδιο. Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ή έχει χάσει ένα μεροκάματο, ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μομφής από εκλεγμένο όργανο. Oυδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Η ανεργία των νέων τονίζει, αγγίζει το 58,3% και η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών. Και το χειρότερο όλων, λέει, είναι ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει για διόρθωση των λαθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα. Η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ. Ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί».
 
Αυστραλία: Πέτυχε δικαστικά να αναγνωρίζεται ως ουδέτερο φύλο
Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον που δεν θέλει να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα, αλλά ένα ον ουδέτερο, αποφάνθηκε η αυστραλιανή δικαιοσύνη!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, αυστραλιανό δικαστήριο έδωσε νομική αναγνώριση στο δικαίωμα σε άτομο που δεν επιθυμεί να ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό ούτε με το γυναικείο φύλο, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή με το άλλο φύλο. H απόφαση αφορούσε τον 52χρονο Norrie, ο οποίος χαριτολογώντας, μετά την απόφαση των εφετών είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλοί από μας, τέτοια περίεργα όντα, ο νόμος όμως πρέπει να ισχύει για όλους».
«Αυτή είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει ότι το φύλο δεν έχει μόνο δύο όψεις, το θηλυκό και το αρσενικό και πρέπει να επισημοποιηθεί αυτό νομικά σ’ όλα τα νομικά έγγραφα» δήλωσε μία από τις δικηγόρους του Norrie, η Emily Christie.
Και εγένετο τρίτο φύλο! Με δικαστική απόφαση…
 
 
Ο Αλέξης και οι μεταλλωρύχοι
 Αντιμέτωπος με τους μεταλλωρύχους που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερισσό, προκειμένου να τον σταματήσουν και να του παραθέσουν και τη δική τους άποψη.
Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων, που είχαν καταλάβει το δρόμο πριν από την Ιερισσό, έδωσαν ψήφισμα στον κ. Τσίπρα και του ζήτησαν να μην “ξεσηκώνει” τους κατοίκους εναντίον της επένδυσης χρυσού, στην οποία εργάζονται. Στη συνέχεια, οι μεταλλωρύχοι άφησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη διαδρομή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει μία μονόπλευρη στάση στο ζήτημα και οι μεταλλωρύχοι αναγκάστηκαν να φτάσουν στα άκρα για ακουστεί και να γίνει σεβαστή και η δική τους θέση.
 
 
Ευχές στην εφημερίδα
Παρακαλώ πολύ να δεχτείτε τις εγκάρδιες ευχές μου για δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθετε τις δύσκολες μέρες που περνάμε και να τα καταφέρετε να τα εκατοστίσετε. Όπως όλοι οι επαγγελματίες έτσι και εσείς σε καθημερινή βάση παλεύετε για το μεροκάματο το οποίο δυστυχώς κάθε μέρα και δυσκολεύει περισσότερο. Η διάδοχη κατάσταση του Γιάννη Διαφωνίδη πιστεύω πως θα συνεχίσει τον τίμιο αγώνα του πατέρα και θα γίνει όχι μονάχα καλή αλλά θα ξεπεράσει και τον ίδιο Το «δούλευε να φας και κλέψε να έχεις» «δυστυχώς» δεν το εφάρμοσε κατά γράμμα ο φίλος μου ο Γιάννης και έμεινε μόνο με το ένα. «Δούλεψε να φας» και μόνο γι αυτό του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και δύναμη. Να τα εκατοστίσετε
Με φιλικούς χαιρετισμούς
 
Κώστας Λιούρτας
τ. Πρόεδρος  
Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…