Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραπονεμένα λόγια …για μια πατρίδα που τους πληγώνει!

Παραπονεμένα λόγια …για μια πατρίδα που τους πληγώνει!

0
papous-web

Παράσταση διαμαρτυρία στη Π.Ε. από τους ελληνοποντίους της Ξάνθης

 

Παίρνουν τη σύνταξη των 346 ευρώ από 800 υπερήλικες της Ξάνθης. Κραυγή απελπισίας για τ’ άδικο…

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Κραυγή απόγνωσης, απελπισίας με τ’ άδικο ν’ ανεβαίνει …κόμπος στο λαιμό και δάκρυα στα μάτια…αυτού του παππού και της γιαγιάς, ελληνοπόντιους που με νόμο το ελληνικό κράτος τους κόβει τη σύνταξη των 340 ευρώ αν και έχουν 19 αλλά όχι 20 χρόνια πού ήρθαν από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., με τ’ όνειρο του γυρισμού στην πατρίδα, στην καρδιά και στη ψυχή τους! Κι ήταν όλοι εκεί το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου στην παράσταση διαμαρτυρίας μπρος στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης με μια βαθιά απογοήτευση για μια πατρίδα που τους …πληγώνει για μια πατρίδα, που τους στερεί το φάρμακο, το φαί, τη ζωή…τους ταπεινώνει τώρα στα γεράματά τους!
 
«Εκεί δεν πεθάναμε θα μας πεθάνει η πατρίδα μας!»
Η αγάπη για την πατρίδα γίνεται απογοήτευση και θυμός και ξέσπασμα όπως αυτό της κας Μαρίας που ήρθε από την Απχαζία το 1993 και ένα χρόνο αργότερα ήρθε ο πατέρας της, 65χρονος τότε. Μετά από 19 χρόνια, 85χρονος σήμερα του ήρθε ειδοποιητήριο όπως και σε 800 άλλους παλιννοστούντες του νομού μας ότι τους κόβεται η σύνταξη: «Εμείς ήρθαμε από την Απχαζία. Μας έφεραν με το πλοίο. Ήρθαμε στην πατρίδα μας Ο πατέρας μου ήρθε 65 χρονών δεν μπορούσε να δουλέψει πουθενά τώρα έγινε 85 χρονών και τον κόβουν τη σύνταξη. Μένει σε σπίτι με ενοίκιο και μεις τα παιδιά δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε γιατί είμαστε άνεργοι. Θα σωθεί η Ελλάδα μ’ αυτά τα 340 ευρώ Αυτό που λέμε γενοκτονία στην Ελλάδα θα το βρούμε…Εκεί δεν πεθάναμε θα μας πεθάνει η πατρίδα μας! Έλληνες είμαστε …Κλαίγαμε τόσα χρόνια για την Ελλάδα, το παιδί μου από μικρό παιδί φανατισμένος έλληνας… να πεθαίνει ο παππούς του και να μην μπορεί να τον βοηθήσει! Εμείς για την Ελλάδα δίνουμε τη ζωή μας…Όμως δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα Σε κανένα κράτος δεν γίνεται αυτό».
pontia 1-web«20 χρόνια μήπως μας κόλλησαν ένσημα και τα ζητούν, δουλέψαμε τίμια …», συμπληρώνει η διπλανή της και ένας άλλος: «Μπήκαμε στην Ελλάδα και μας έδωσαν ταυτότητα και υπογράψαμε. Τι σχέση έχει με τα χρόνια δηλαδή αυτός που έχει 15 χρόνια πρέπει να πεθάνει;».
Και το άδικο ξεχειλίζει: «Έφερα τον άνδρα μου εδώ άρρωστο, τυφλό ανάπηρο…άκουσε ότι θα τον κόψουν τη σύνταξη πάρα λίγο να πεθάνει . Τι κράτος είναι αυτό! Ανθρωποκτόνοι είναι», ξεσπά μια άλλη κυρία ενώ ένας άλλος ηλικιωμένος συμπληρώνει: «Τότε είχαν κέρδος από μας και τώρα δεν έχουν και μας ποδοπατάνε …δεν ντρέπονται! Ντροπή!!! Μας κουβάλησαν εδώ, χόρτασαν από μας και τώρα δεν μας θέλουν . Καλά μας αξίζουν αυτά γιατί τους ψηφίζουμε…»
 
 

“Ζητάμε την κατάργηση της διάταξης 5γ”


giagia-web Με την ψήφιση του ν.4093/2012, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τελείως την σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ο.Γ.Α για την συντριπτική πλειοψηφία (70%) των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Ήδη κατέφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια που ενημερώνουν τους υπερήλικες για την διακοπή της σύνταξης από τις 01/01/2013 λόγω μη συμπλήρωσης των 20 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στη χώρα, αφήνοντας τους χωρίς κανένα εισόδημα αφού ήδη τους έχουν κοπεί τα πολυτεκνικά επιδόματα.

 

Ζητάμε:

– άμεσα την κατάργηση της § 5γ΄με την προϋπόθεση της 20χρονηςδιαμονής πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

– την άμεση καταβολή των συντάξεων απορίας και εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους υπερήλικες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…