Σχόλια 28/7/13

0
Δεν καταργείται η μονιμότητα των υπαλλήλων απλώς καταργείται η μονιμότητα των θέσεων
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Ποιος θα το νοικιάσει;
 Όταν έπρεπε δεν το νοίκιασαν το κλειστό πάρκινγκ στο δήμο Ξάνθης και τώρα που έχει υποβαθμιστεί, προτίθενται να το νοικιάσουν!
Δουλειές με φούντες και χωρίς πρόγραμμα.
Τώρα το νοικιάζουν, αλλά ενοικιαστή δύσκολα θα βρουν. Για να βρουν όμως σήμερα ενδιαφερόμενο, θα πρέπει η τιμή να είναι ελκυστική κι όχι στα ύψη. Δεν εννοούμε να είναι τζάμπα, αλλά να κινείται σε λογικά επίπεδα. Διαφορετικά θα το έχουν το πάρκινγκ και θα το βλέπουν να ρημάζει.
Αλλά μήπως το πρώτο είναι; Το ίδιο δεν συμβαίνει και με το κτίριο Μουζαφέρ;
«Ε»
 
Οι λυόμενες κατασκευές
 Μεγάλο το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής Δήμου Ξάνθης για τη λαϊκή αγορά. Μάλιστα το ίδιο ενδιαφέρον για την υπόλοιπη αγορά ουδόλως δείχνει ο δήμος της πρωτεύουσας του νομού.
Γι’ αυτό προκαλεί απορίες αυτό το συχνό αποτέλεσμα που συνήθως ακολουθείται και από υψηλό κόστος. Όπως το τελευταίο «φρούτο» να γίνουν λυόμενες κατασκευές για όλους τους πλανόδιους!
Αυτομάτως γεννώνται τα ερωτήματα: Πού θα φυλάσσονται αυτές οι κατασκευές; Ποιοι θα τις στήνουν και θα τις ξεστήνουν; Μήπως οι δημοτικοί υπάλληλοι; Πόσο θα κοστίσουν αυτές και ποιος θα τις πληρώσει; Θα επιβαρύνουν τους ξανθιώτες πάλι; Γιατί όχι τους μικροπωλητές που όλα τα έχουν τζάμπα;
Για το μικρό μίσθωμα που πληρώνουν ας μη γίνει λόγος, διότι μερικοί δεν το πληρώνουν κιόλας…
Εξάλλου οι λυόμενες κατασκευές αυτούς θα εξυπηρετήσουν και επομένως αυτοί θα πρέπει να τους επιβαρυνθούν.
«Ε»
 
Προς τον Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
 Μας είπατε ότι για τις χαμηλές βάσεις των πανελλαδικών φταίει το μνημόνιο. Πιστεύω ότι το μνημόνιο φταίει επίσης που δεν τσιμπούν φέτος τα μουρμούρια…
 
 Ο αγωγός
 Και από το νομό μας θα περάσει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου TAP που εγκρίθηκε από την Αλγέρικη κοινοπραξία. Η διαδρομή του θα είναι πεδινή, θα ξεκινήσει από τον Έβρο και θα περνάει από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και από κει Ιταλία, με υποθαλάσσια διαδρομή.
Η συνολική διαδρομή στη χώρα μας θα φθάνει τα 550 χλμ και ο αγωγός θα προσφέρει επενδύσεις 1,5 δις ευρώ και 12.000 νέες θέσεις εργασίας, πέρα από τα γεωπολιτικά και άλλα οικονομικά οφέλη προς τη χώρα μας.
«Ε»
 
Οι νέοι φεύγουν, οι παλιοί (ξανα)έρχονται…
 Μια ακόμη έρευνα αναδεικνύει το κύμα φυγής των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Η νέα γενιά εγκαταλείπει τη χώρα σε αναζήτηση εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και σε άλλες ηπείρους. Μια γενιά που… αρνείται να γίνει “χαμένη” και διαβαίνει τον δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς.
Την ίδια ώρα, η πολυπόθητη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού παραπέμφθηκε για πολλοστή φορά στις καλένδες. Κυβερνητικό “λίφτινγκ” με παλιά… υλικά. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έβγαλαν από τις φαρέτρες τους τον παραδοσιακό οπλισμό.
Ακόμη και οι λιγοστοί νέοι σε ηλικία είναι πρόσωπα από τα λεγόμενα πολιτικά “τζάκια”, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κάτι το μεμπτό. Δείγμα όμως του αντίκτυπου που προκαλεί σε μέρος της κοινής γνώμης είναι μία φράση που κυκλοφόρησε ευρέως χθες στα κοινωνικά δίκτυα. «Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι γονική παροχή», σχολιάστηκε.
Η ανανέωση σε επίπεδο στελεχών δεν αποτελεί βέβαια πανάκεια καθώς το νεαρό της ηλικίας δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση νέες σύγχρονες αντιλήψεις και πολιτικές. Αντίστοιχα συναντάμε ριζοσπαστικές θέσεις και στην παλαιά “φρουρά” των πολιτικών.
Τα φρέσκα όμως πρόσωπα θα έδιναν -έστω σε επίπεδο εντυπώσεων- ένα αίσθημα αλλαγής σε μεγάλο μέρος των πολιτών. Ένα αίσθημα ελπίδας, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Εύλογα βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος άν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αυτό το στελεχιακό δυναμικό για να προχωρήσουν σε ανανέωση προσώπων. Και εκεί μάλλον μπαίνουμε στην ουσία του ζητήματος. Η πολιτική σταδιοδρομία δείχνει -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- να μην αφορά μεγάλο μέρος της νεολαίας. Και κάπως έτσι, καταλήγει ο ψηφοφόρος να επιλέγει μεταξύ των… γνωστών. Γιατί πολύ απλά οι νέοι φεύγουν, ενώ οι παλιοί (ξανα)έρχονται…
Π.Π.
 
Μιλούσε για 12 συνεχόμενες ώρες!
 Ένα πρωτότυπο αλλά και επίπονο τρόπο σκέφτηκε η δημοκρατική γερουσιαστής του Τέξας Wendy Davis, προκειμένου να σταματήσει ένα νέο νόμο που προωθούσαν οι ρεπουμπλικάνοι, σύμφωνα με τον οποίο θα έκλειναν οι 38 από τις 43 κλινικές όπου επιτρέπονται οι αμβλώσεις στην Πολιτεία του Τέξας.
Με το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά θα απαγορεύονταν οι αμβλώσεις στο εξής στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ. Η γερουσιαστής με το λόγο της κάλυψε το χρόνο μέχρι τα μεσάνυχτα, που ήταν το χρονικό όριο που θα μπορούσε να γίνει ψηφοφορία, δηλαδή 12 ώρες από την έναρξη της ομιλίας της! Η γερουσιαστής ξεκίνησε να μιλάει στις 12 το μεσημέρι και έπρεπε να στέκεται στο έδρανο, χωρίς να κάτσει, να γύρει, να πιει νερό, να φάει, ή να πάει τουαλέτα. Συνάδελφοί της προσπάθησαν να στηρίξουν την προσπάθειά της, βάζοντας της μία ζώνη για τη μέση, ενώ γύρω στις 11 το βράδυ οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές την ανάγκασαν να κατέβει από το βήμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναταραχή στο κοινοβούλιο αλλά και έξω από αυτό με συγκεντρωμένους πολίτες και των δύο απόψεων. Τελικά μετά από πολλές εντάσεις και διακοπές, το νομοσχέδιο τέθηκε σε ψηφοφορία στις 00:03 αλλά λόγω υπέρβασης ωραρίου τελικά δεν ίσχυσε.
Η Wendy Davis θα μείνει στην ιστορία για τον γενναίο και ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο κατάφερε να διαφυλάξει, έστω και προσωρινά, το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους…
 
Στις καλένδες το αντιρατσιστικό
 Τη σαφή του θέση διατύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για την αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού.
Τόνισε ο νέος υπουργός ότι δεν είναι άμεση προτεραιότητα το αντιρατσιστικό, ενώ αντιθέτως προέχουν ζητήματα όπως η επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων, η κατάσταση στις φυλακές και η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Με τη δήλωση αυτή του υπουργού, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (τα αντιρατσιστικά για την ακρίβεια, γιατί κάθε κόμμα είχε και δικό του), μαζί με τις κόντρες και διαφωνίες που προκάλεσε, μπαίνει στο συρτάρι…
 
Ταχυδρομικές απολύσεις
 Με το ταχυδρομείο άρχισαν να καταφθάνουν από χθες το πρωί οι απολύσεις στα σπίτια των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Με επιστολές τους ενημερώνουν ότι λύεται η σύμβαση έργου που έχουν με την ΕΡΤ καθώς και το ότι η αποζημίωσή τους θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Ακόμη στην επιστολή επισημαίνεται η υποχρέωσή τους να παραδώσουν τον εξοπλισμό που έχει «χρεωθεί» στο όνομά τους.
Βέβαια μετά την απόλυση, ακολουθεί το δυσκολότερο εγχείρημα, της απομάκρυνσής τους από το ραδιομέγαρο, όπου έχουν ταμπουρωθεί κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα με σκοπό να εμποδίσουν τη λειτουργίας της νέας δημόσιας τηλεόρασης, με όποια μορφή τελικά θα πάρει αυτή…
 
Τι υποστηρίζει ο συνταξιούχος του ΙΓΜΕ Καρακασίδης Γιώργος
 Αίσθηση προκάλεσε το θέμα του «Ε»για το ΙΓΜΕ που αναφέρονταν στις καταγγελίες νυν διευθυντή για ατασθαλίες, κακοδιαχείριση για δάνεια από τον προϋπολογισμό ΙΓΜΕ και golden boys συνδικαλιστές όπου τα είχαν βρει με τις διοικήσεις και έπαιρναν και αποζημίωση και εφάπαξ από την ιδιωτική ασφαλιστική που όμως το μεγαλύτερο μέρος της εισφοράς το πλήρωνε το ΙΓΜΕ. Την πικρία του αλλά και το άδικο – όπως υποστηρίζει – εξέφρασε ο συμπολίτης μας Καρακασίδης Γιώργος, πρώην εργαζόμενος στο ΙΓΜΕ Ξάνθης και 12 χρόνια συνδικαλιστής, πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπή ΙΓΜΕ. Σημειώνει ότι είναι συνταξιούχος από τον Οκτώβριο και δεν έχει πάρει ούτε αποζημίωση ούτε εφάπαξ και μάλιστα του είπαν από τη διοίκηση να πάει στα δικαστήρια να τα διεκδικήσει. Όσο δε για τις καταγγελίες ότι τα δάνεια αυτά δίνονταν σ’ αυτούς που τα είχαν ανάγκη και τα κρατούσαν από το μισθό τους ενώ για την εισφορά της διοίκηση στο εφάπαξ είπε ότι αυτό έγινε κατόπιν συμφωνίας να μην δίνονται αυξήσεις και ότι όλα αυτά θέλουν τα κάνουν τώρα γιατί θέλουν να απαξιώσουν και να κλείσουν το ΙΓΜΕ για να δώσουν σε μεγάλες πολυεθνικές τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Μ.Ξ.
 
Ακάλυπτοι
 Δεκάδες υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών απασχολούν σε κάθε δικάσιμο τα δικαστήρια της Ξάνθης. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη σημερινή του συνεδρίαση θα ασχοληθεί με 13 ανάλογες υποθέσεις, και αυτό είναι ενδεικτικό της εικόνας που παρουσιάζει η αγορά της Ξάνθης.
Ε.Δ.
 
Πολύ πέραση
 Τουριστική άνθιση γνωρίζει και φέτος το νησί της Θάσου με δεδομένη και ενισχυμένη την προτίμηση από τουρίστες προερχόμενους από περιοχές του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αυτό ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αν παρατηρήσει τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα που καθημερινά προσέρχονται στο λιμάνι της Κεραμωτής.
Ρουμάνοι, Πολωνοί, Βούλγαροι και Μολδαβοί γνωρίζουν πλέον καλά το νησί και το προτιμούν, γεμίζοντας τα ξενοδοχεία του νησιού και τις παραλίες του.
Ε.Δ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …