Σχόλια 12/6/13

0
Στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε πόλεμος δι’ αντιπροσώπων (σταυλιτών και κηπουρών)
 
 Όλο βγαίνουν κι όλο μέσα είναι
 Χρόνια τώρα ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις υπουργών αλλά και Αρχηγών της Αστυνομίας, ότι «οι Αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους». Χρόνια τώρα οι ίδιες δηλώσεις, μόνον που μένουν δηλώσεις κι όχι έργα.
Το ίδιο ακούσαμε και χθες, ότι θα φύγουν αστυνομικοί από τα γραφεία τους και θα βγουν στους δρόμους. Λόγια πάλι. Ή για να λέμε την αλήθεια, θα τους βγάζουν στο δρόμο για λίγο, αλλά για λίγο.
Σιγά –σιγά θα γυρίσουν πίσω πάλι, για να δικαιωθεί αυτός που είπε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Ναι, δεν πεθαίνει το ρουσφέτι, το γλείψιμο και η πελατειακή σχέση του πολίτη με το κόμμα και το βουλευτή…
«Ε»
 
Ο Όμιλος Ραιδεστός
Η επιλογή του Ομίλου Ραιδεστός –Ευθυμιάδη να εγκατασταθεί στον Ξανθιώτικο κάμπο (Κουτσό) και από κει να αναπτύξει τις νέες δραστηριότητές του, αποτελεί τύχη αγαθή για το νομό αλλά και τη Θράκη ολόκληρη.
Διότι ο Όμιλος αναβαθμίζει την αγροτική παραγωγή της περιοχής, δίνει παραδείγματα καινοτόμων πρωτοβουλιών στον πρωτογενή τομέα και εφαρμόζει την συμβολαιακή παραγωγή που είναι το μέλλον πλέον στη γεωργία.
Η αρχή έγινε με τη θυγατρική του Ομίλου BIOS, με σπόρους και φυτοφάρμακα, με έδρα το Κουτσό. Ακολούθησε η Agritex με το υδροπονικό θερμοκήπιο γεωθερμίας στην Κεσσάνη για την παραγωγή ντομάτας και τέλος η Hellenic Farming Α.Ε. για παραγωγή με συμβολαιακή γεωργία ποικιλίας πατάτας με την ονομασία «Μυρτώ».
Μακάρι την πρωτοβουλία και τις επενδύσεις του Ομίλου Ευθυμιάδη ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι στην περιοχή μας.
«Ε»
 
 Ενεργειακά παιχνίδια
Κομισιόν και Αμερικανοί είχαν από την αρχή τις αντιρρήσεις τους για την εμπλοκή των Ρώσων στο ενεργειακό «παιγνίδι» στα Βαλκάνια και βέβαια στη χώρα μας.
Έτσι, πίεσαν, έθεσαν όρους και υποχρέωσαν τους Ρώσους της Gazprom να ακυρώσουν τις προσφορές και το ενδιαφέρον τους και να φύγουν.
Κι έτσι, ακυρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, γεγονός που δημιούργησε μια σειρά αρνητικών δεδομένων για τη χώρα μας.
Από την άλλη, το ΔΝΤ μας πιέζει και ζητά να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις! Μα πώς να γίνουν όταν τις ακυρώνουν οι ίδιοι από πλάγιο δρόμο;
«Ε»
 
Τσιμουδιά
 Ούτε κιχ ακούστηκε για το Σταθμό Διοδίων στη Μουσθένη. Τι ερωτήσεις στη Βουλή, τι επισκέψεις σε υπουργούς, τι αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων! Όλα πήγαν βάσει σχεδίου με την ανοχή ή μάλλον για να μην είμαστε άδικοι, με την αναιμική και σποραδική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Τελικά, τα διόδια έγιναν και πάει τελείωσε. Η περίοδος του τζάμπα τελείωσε…
«Ε»
 
Γλεντήστε το!
 Το event του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων είναι ο Σάκης Ρουβάς σε ρόλο Διονύσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη. Κορίτσια, μην μπερδευτείτε και φωνάζετε «Μην αντιστέκεσαι» και τρέχετε σαν τις Μαινάδες στο Αρχαίο Θέατρο. Όχι τίποτα άλλο, θα κουράσετε και τους εθελοντές να σας κυνηγάνε πέρα δώθε…
«Ε»
 
 Ανανέωση
 Σχεδόν καθ’ ολοκληρία ανανεωμένη είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Χρήστος Αμανατίδης, ενώ ισχυρή είναι η γυναικεία παρουσία.
Εντός των επομένων 10 ημερών τα εκλεγμένα μέλη θα συνεδριάσουν μεταξύ τους και θα ψηφίσουν για τη θέση του γραμματέα.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, δίνει προβάδισμα στον έμπειρο Αμανατίδη.
«Ε»
 
Θέλει τρέξιμο η ψήφος
 Τα παραπάνω κινούνται κάπου μεταξύ του προσκήνιου και του παρασκήνιου. Στο…βαθύ παρασκήνιο υπάρχει έντονη δυσφορία για τη σύνθεση του νέου οργάνου.
Κάποιοι, ως φαίνεται, έχοντας φρούδες ελπίδες ότι η υποψηφιότητά τους ήταν ισχυρή, μάλλον είδαν τις εκλογές ως υγιεινό περίπατο, δεν επιστράτευσαν ούτε καν κοντινά τους πρόσωπα να προσέλθουν στην ψηφοφορία και έμειναν εκτός Νομαρχιακής Επιτροπής.
Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι κινητοποίησαν θεούς και δαίμονες για να προσέλθουν στην ψηφοφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι για την εκλογή προέδρου πριν από λίγους μήνες προσήλθαν να ψηφίσουν περί τους 700, ενώ κατά την προχθεσινή ψηφοφορία οι ψηφίσαντες έφτασαν τους 1052.
«Ε»
 
 Μετάνοια
 Μετάνοια σημαίνει ελπίδα και αποκήρυξη της απελπισίας. Μετανοών σημαίνει υπόλογος απαλλαγμένος από ντροπή.
 Άγιος Ιωάννης της κλίμακος: Λόγος πέμπτος
Για την αντιγραφή Ο Σχολιαστής.
 
Στάση εργασίας στη VENUS….
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης στην καλτσοβιομηχανία VENUS. To σωματείο Εργαζομένων κήρυξε στάση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 1.5 μηνός που δεν τους καταβλήθηκαν όμως – όπως υποστηρίζουν συνάντησαν την αντίδραση της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η πρόεδρος του σωματείου Ορφανίδου οι εργαζόμενοι στο τμήμα της κάλτσας υπέστησαν εκφοβισμό από τον προϊστάμενο ο oποίος τους έπιανε ένα- έναν ξεχωριστά και τους απειλούσε με απόλυση αν τυχόν κατέβαζαν τους διακόπτες και δεν δούλευαν. Έτσι η στάση εργασίας δεν είχε πολύ συμμετοχή ενώ ειδοποιήθηκε η επόπτης Εργασίας κα Νικάκη και ο πρόεδροw του Εργατικού Κέντρου κ. Μπεμπεκίδης. Εκπρόσωπος της εργοδοσίας ενημέρωσε την κα Νικάκη ότι εξοφλείται σήμερα το μισό του Απριλίου και υπάρχει μόνο 1 μέρα καθυστέρηση στην εξόφληση του Μαΐου καθώς πληρώνονται κάθε 10 του μήνα. Επίσης η κα Νικάκη ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν στάση εργασίας όμως δεν έχουν το δικαίωμα να κλείνουν τις μηχανές του εργοστασίου και υπεύθυνος γι αυτό είναι μόνο ο εργοδότης και ιδιοκτήτης της εταιρείας. Στο πλευρό των εργαζομένων τάχτηκε το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μ.Ξ.  
 
 O Ανέστης Αντωνιάδης βγήκε νικητής …
…από την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και είναι το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση ο Μπάμπης Αθανασόπουλος είχε 106 ψήφους, ο Α. Αντωνιάδη 105 και ο Γ. Παπαδόπουλος 104 σταυρούς. Τελικά ο Αθανασόπουλος πήγε στις 104 και ο Παπαδόπουλος στις 102.  
Να σημειώσουμε ότι ψήφισαν 1052 μέλη σ’ όλο το νομό εκ των οποίων τα 100 περίπου ήταν οι νεολαίοι που ψήφισαν στις εκλογές της δικής τους Νομαρχιακής.
Μ.Ξ.
 
Νέα διόδια
 Άλλο ένα σημαντικό πλήγμα για την περιοχή που θα συντελέσει στην απομόνωσή της αποτελεί η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στη Μουσθένη. Δεν είναι γνωστό ακόμη, αν τα ΚΤΕΛ της περιοχής θα προχωρήσουν σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, ωστόσο για όλους όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους με ιδιωτικά ΙΧ το κόστος έχει πλέον αυξηθεί.
Λίγοι πάντως, θα εντυπωσιαστούν αν σχεδιαστούν και νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία, αν και υποτίθεται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο απαιτείται η έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών διοδίων, που θα εξασφαλίσουν ύψος κομίστρου, ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινητόδρομου.
Μαζί με όλα τα επιχειρήματα που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί, για τη συντήρηση της Εγνατίας και την ασφάλεια χρήσης των παράπλευρων οδών, οπωσδήποτε για τη δική μας Περιφέρεια τίθεται και το ζήτημα των αντικινήτρων για τις μετακινήσεις προς και από την ΑΜΘ.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…