Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην Εθνική Ομάδα Tae-Kwon-Do η Ομέρογλου Μινεβέρ

Στην Εθνική Ομάδα Tae-Kwon-Do η Ομέρογλου Μινεβέρ

0
omeroglou minever kontino

Πήρε το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μαζί το «εισιτήριο» για το Πανευρωπαϊκό

 

Με το σύλλογο «ΑΣ Χρυσούπολης» αγωνίζεται η Ξανθιώτισσα αθλήτρια

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο TaeKwonDo αναδείχθηκε η Ξανθιώτισσα αθλήτρια Ομέρογλου Μινεβέρ, ενώ μαζί με το χρυσό μετάλλιο πήρε παράλληλα και το εισιτήριο για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πορτογαλία.

Η Μινεβέρ, που αγωνίζεται με τη στολή του συλλόγου «TaeKwonDo Χρυσούπολης», αγωνίστηκε το τριήμερο 10-12 Μαΐου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» της Πάτρας.

Εκεί η Ξανθιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε στη κατηγορία νεανίδων -63 κιλά και μετά από τέσσερις συνεχείς νίκες κατέκτησε επάξια την 1η Πανελλήνια θέση. Στους δύο πρώτους αγώνες μάλιστα αντιμετώπισε τις χρυσές πρωταθλήτριες Ελλάδος από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα και από το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων και κατόρθωσε να τις κερδίσει, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το ότι από τους τέσσερις αγώνες οι τρεις έληξαν με μεγάλη διαφορά πριν ολοκληρωθεί ο τρίτος και τελευταίος γύρος.

Με την νίκη της αυτή εξασφάλισε το εισιτήριο της στην εθνική ομάδα Τάεκβοντο για την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα γίνει στην Πορτογαλία τέλη Σεπτεμβρίου.

«Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από 2 χρόνια πολύωρων προπονήσεων»

 Για τη διάκριση της Μινεβέρ, ο προπονητής της Ιωάννης Θεοδώρου δήλωσε: «Η μεγάλη επιτυχία της Μινεβέρ προήλθε μετά από 2 συνεχόμενα χρόνια σκληρής δουλειάς με πολύωρες προπονήσεις και δικαίως αυτό το κορίτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί και μας έκανε να νιώσουμε χαρά και υπερηφάνεια. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σε Πανελλήνιο επίπεδο και θα είναι η πρώτη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Εμείς θα δουλέψουμε συστηματικά και σκληρά για το Πανευρωπαϊκό και είμαι αισιόδοξος ότι και εκεί θα έχουμε μετάλλιο, συγχαίρω ολόψυχα την Μινεβέρ για την επιτυχία της και εύχομαι καλή συνέχεια και ψυχική δύναμη».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Χρηστίδης, προπονητής του ξανθιώτικου συλλόγου Τάεκβοντο «Α.Σ. Ορέστης Βασίλης» απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα της η Μινεβέρ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Μινεβέρ για την επιτυχία της και της εύχομαι ότι καλύτερο».

 

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…